ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εθνικός - Άρης 2-1: Ανατροπή παραμονής

Πλέον η προσφυγική ομάδα έπιασε τον Άρη στους 38 βαθμούς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με γκολ των Ατάντα και Ελούντα Γκριγκαλασβίλι, ο Εθνικός ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν από το 12ο λεπτό και το γκολ του Κύπρου, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθειά του για παραμονή στην κατηγορία. Πλέον η προσφυγική ομάδα έπιασε τον Άρη στους 38 βαθμούς ανοίγοντας τη διαφορά από την ουραγό Πάφο στους τρεις βαθμούς. Η τελευταία αγωνιστική καθιστά τα πάντα ρευστά με Εθνικό και Άρη να χρειάζονται ένα τουλάχιστον βαθμό ώστε να ορίζουν τη μοίρα τους απέναντι σε Πάφο και Δόξα αντίστοιχα.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον Εθνικό να παρουσιάζεται πιο απαιτητικός ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Την ουσία όμως την είχε ο Άρης ο οποίος έφτασε στο 0-1 μόλις στο 12ο λεπτό με δράστη τον Κύπρου ο οποίος ξεπέρασε και τον Μπογκατίνοφ πλασάροντας σε κενή εστία. Ο Εθνικός ανασυντάχθηκε γρήγορα και έφτασε νωρίς στην ισοφάριση όταν ο Ατάντα με καρφωτή κεφαλιά στο 19ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1. Η προσφυγική ομάδα έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, έχοντας μια καλή προϋπόθεση στο 32ο λεπτό όταν και πάλι ο Ατάντα έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά δε μπόρεσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Δύο λεπτά πριν το φινάλε η «ελαφρά ταξιαρχία» ζήτησε δικαίως την υπόδειξη έμμεσου όταν ο Ιάκομπ επέστρεψε την μπάλα στον τερματοφύλακά του με τα πόδια, ωστόσο η παράβαση δεν υποδείχθηκε από τον Λούκα Σωτηρίου.

Δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα του Εθνικού ήταν αυτή που είχε μεγαλύτερη ανάγκη το τρίποντο και αυτό το έδειξε φτάνοντας στο γκολ της ανατροπής με τη συμπλήρωση μιας περίπου ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό ο Ελούντα Γκριγκαλασβίλι ελίχθηκε στο ύψος της αντίπαλης περιοχής και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Λοϊζου που είδε τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του για το 2-1. Στο 66ο λεπτό ο Ατάντα μάρκαρε άτσαλα τον Κύπρου φλερτάροντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρηση άφησε την ομαλή εξέλιξη του αγώνα. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Κωστάκη Καϊάφα ο οποίο αποβλήθηκε τρία λεπτά αργότερα από τον πάγκο της ομάδας του λόγω διαμαρτυριών. Στο 74ο λεπτό ο Λοϊζου μάζεψε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Ελούντα Γκριγκαλασβίλι με τον Άρη να αγωνίζεται με δύο επιθετικούς μετά την είσοδο του Πούλπο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σότα Γκριγκαλασβίλι έφυγε μόνος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο το πλάσε του απόκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της «ελαφράς ταξιαρχίας» κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Η τρίλεπτη καθυστέρηση δε προσέφερε επιπλέον συγκινήσεις με το τελικό 2-1 να δίνει στον Εθνικό αέρα παραμονής.

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Χάτζιαρος, Έβερτον, Ιάκομπ, Ατάντα, Αράμπαλ, Ε.Γκριγκαλασβίλι (80' Πράκερ), Πιντσέλι, Σ. Γκριγκαλασβίλι (92' Μπαραμπάτζε), Πάγιες, Χατζηβασίλης

Άρης: Λοΐζου, Χριστοφόρου, Ευσταθίου, Θεοφίλου, Μποργκ, Χαραλάμπους (56' Ράνος), Αουρέλιο (70' Παχίπης), Μπρεντέσκου, Ράντι (77' Πούλπο), Κύπρου, Μαραγκουδάκης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Εθνικός Άχνας: Τελευταία Ενημέρωση