ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ecocapsule: φουτουριστικό εξοχικό

Το «φορητό σπίτι» αποκτά καινούρια έννοια, αφήνοντας πίσω του την εποχή του αντίσκηνου και του τροχόσπιτου, καθώς περνάμε σε ένα ανώτερο επίπεδο ποιοτικών διακοπών/νομαδικής ζωής.

Το Ecocapsule, που αποτελεί ένα σύγχρονο σπίτι χαμηλής ενέργειας, είναι αυτοσυντηρούμενο και εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις. Φέρει άνετο κρεβάτι (για δύο), τρεχούμενο νερό, ντουζιέρα, τουαλέτα, μίνι καθιστικό και μίνι κουζίνα.

Το μήκος του αυγοειδούς σπιτιού φτάνει τα 4,45 μέτρα, το πλάτος του τα 2,55 μέτρα και το ύψος του τα 2,25 μέτρα. Όλες οι λειτουργίες γίνονται με τη βοήθεια μιας ενσωματωμένης ανεμογεννήτριας, σε συνδυασμό με υψηλής απόδοσης ηλιακά σώματα που καλύπτουν την εξωτερική επιφάνειά του.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια φορτίζουν μία μπαταρία η οποία παρέχει ενέργεια στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ήλιος ή αέρας.

Το σφαιρικό σχήμα του σπιτιού μαζεύει επιπρόσθετα το νερό της βροχής και το φιλτράρει σε πόσιμο H2O. Το Ecocapsule, που ζυγίζει 1.500 κιλά, αποτελεί προϊόν Σλοβάκων αρχιτεκτόνων, οι οποίοι αναμένεται να παραδώσουν τα πρώτα προϊόντα στους πελάτες τους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK 

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση