ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα τεχνολογία επιτρέπει πιο συναρπαστικές φωτογραφίες στην Ολυμπιάδα

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι τοποθετούν συνήθως τις κάμερές τους σε δοκούς στην αρένα, στα σύνορα των γηπέδων, ακόμη και κάτω από το νερό, προκειμένου να καλύψουν όσο το δυνατό περισσότερες οπτικές γωνίες των αγωνισμάτων. Μόλις, όμως, ρυθμιστεί η γωνία και η σύνθεση των απομακρυσμένων φωτογραφικών μηχανών, δεν προσφέρεται η δυνατότητα αλλαγής της γωνίας λήψης, παρά μόνο η ρύθμιση της εστίασης. Το πιο πάνω δεδομένο, ωστόσο, έχει αλλάξει για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Η πασίγνωστη εταιρεία Getty Images, σε συνεργασία με το επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, έχουν βάλει κατά τους αγώνες μπρος την ολοκαίνουρια ρομποτική τεχνολογία, που εξελίχτηκε από τη Mark Roberts Motion Control (MRMC), στην προσπάθειά τους να επεκτείνουν την εμβέλεια των φωτογράφων σε πολλαπλούς χώρους.

Η MRMC, σε συνεργασία με τη Nikon, έχει κάνει αρκετές δοκιμές με τις ρομποτικές της εξέδρες για φωτογραφικές μηχανές, με την Getty να προσφέρει αυτές τις μέρες στους φωτογράφους την πολυτέλεια να τις χρησιμοποιήσουν σε 20 περίπου ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Οι νέες εξέδρες προσφέρουν στους επαγγελματίες φωτογράφους τη δυνατότητα να ελέγχουν περισσότερο τις απομακρυσμένες κάμερες, επιτρέποντάς τους να αλλάξουν το πλεονεκτικό σημείο, ακόμη και τη δυνατότητα να μετακινήσουν την κάμερα σε πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, ελέγχοντας κατόπιν στον υπολογιστή τους, με τη βοήθεια ενός λογισμικού, οποιαδήποτε πτυχή επιθυμούν.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση