ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:34
 

Νέα τεχνολογία επιτρέπει πιο συναρπαστικές φωτογραφίες στην Ολυμπιάδα

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι τοποθετούν συνήθως τις κάμερές τους σε δοκούς στην αρένα, στα σύνορα των γηπέδων, ακόμη και κάτω από το νερό, προκειμένου να καλύψουν όσο το δυνατό περισσότερες οπτικές γωνίες των αγωνισμάτων. Μόλις, όμως, ρυθμιστεί η γωνία και η σύνθεση των απομακρυσμένων φωτογραφικών μηχανών, δεν προσφέρεται η δυνατότητα αλλαγής της γωνίας λήψης, παρά μόνο η ρύθμιση της εστίασης. Το πιο πάνω δεδομένο, ωστόσο, έχει αλλάξει για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Η πασίγνωστη εταιρεία Getty Images, σε συνεργασία με το επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, έχουν βάλει κατά τους αγώνες μπρος την ολοκαίνουρια ρομποτική τεχνολογία, που εξελίχτηκε από τη Mark Roberts Motion Control (MRMC), στην προσπάθειά τους να επεκτείνουν την εμβέλεια των φωτογράφων σε πολλαπλούς χώρους.

Η MRMC, σε συνεργασία με τη Nikon, έχει κάνει αρκετές δοκιμές με τις ρομποτικές της εξέδρες για φωτογραφικές μηχανές, με την Getty να προσφέρει αυτές τις μέρες στους φωτογράφους την πολυτέλεια να τις χρησιμοποιήσουν σε 20 περίπου ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Οι νέες εξέδρες προσφέρουν στους επαγγελματίες φωτογράφους τη δυνατότητα να ελέγχουν περισσότερο τις απομακρυσμένες κάμερες, επιτρέποντάς τους να αλλάξουν το πλεονεκτικό σημείο, ακόμη και τη δυνατότητα να μετακινήσουν την κάμερα σε πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, ελέγχοντας κατόπιν στον υπολογιστή τους, με τη βοήθεια ενός λογισμικού, οποιαδήποτε πτυχή επιθυμούν.

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

H Έσχατη Θούλη μοιάζει με αράπικο φιστίκι ή κορίνα του μπόουλινγκ

Το New Horizons επικοινώνησε με τη NASA

Το σκάφος θα έχει ήδη συλλέξει πολλά δεδομένα από απόσταση περίπου 3.500 χιλιομέτρων και θα έχει τραβήξει αρκετές φωτογραφίες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
X