ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτότυπο σεμινάριο Ορθοσωμίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρο

Ένας εύκολος και πρωτότυπος τρόπος εκγύμνασης για να ανακαλύψουμε το σώμα μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Αριάνας Χαριλάου

Ένα πρωτότυπο σεμινάριο, το οποίο θα συνδυάζει τις βασικές αρχές της Ορθοσωμίας με χορό σε σχήμα κύκλου, διοργανώνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 11:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. το Γραφείο Απόφοιτων του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Αθλητικό Κέντρο με εκπαιδευτή τον Δημήτρη Σωτηρίου.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση με βάση τις αρχές του release technique (τεχνική αποδέσμευσης της έντασης), ασκήσεις εκγύμνασης, μοτίβα χορού, καθώς και προσωπική ενασχόληση του εισηγητή με τον καθένα από τους συμμετέχοντες.

Ορθοσωμία σημαίνει σωστή στάση σώματος, δηλαδή η τέλεια μυική ισορροπία του σώματός μας. Όλοι οι μυς πρέπει να είναι εξίσου δυνατοί και ευλύγιστοι. Το ανθρώπινο σώμα στέκεται σε όρθια θέση και κινείται αρμονικά μέσα στο χώρο με τη βοήθεια του σκελετού και των μυών. Η σωστή στάση του σώματος καθορίζεται από τη δυναμική ισορροπία των μυών που το στηρίζουν. Εάν ένας μυς βραχυνθεί ή ένας άλλος χαλαρώσει υπερβολικά, διαφοροποιεί αυτήν την ισορροπία και τελικά αλλάζει η στάση του σώματος.
Ο εκπαιδευτής Δημήτρης Σωτηρίου μιλώντας στην «Κ» για το πρωτότυπο σεμινάριο ανέφερε πως η ορθοσωμία είναι ένας τρόπος καθημερινής και προσωπικής άσκησης, εφόσον ο κάθε άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κανέναν άλλον, ενώ σημείωσε πως το σώμα είναι το εργαλείο μας στη ζωή και όσο το γνωρίζουμε τόσο πιο λειτουργικό γίνεται. Συνεπώς, τόνισε, όποτε κάποιος/α αποφασίζει ν' ασχοληθεί μ' αυτό, μπορεί να σημάνει την ηλικία της αναγέννησής, καθώς η ορθοσωμία είναι μια άσκηση που ξεκινάει κάθε μέρα από την αρχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τέλεια ισορροπία για όποιον την αναζητεί είναι μάλλον ανέφικτη, ποτέ όμως δεν είναι αργά για να αρχίσει κάποιος να γνωρίζει το σώμα του μέσω της ορθοσωμίας, η οποία προσφέρει ευεξία και ευλυγισία, ενώ η άσκηση που προτείνει για την ορθή στάση του σώματος μας είναι η άσκηση «κολύμπι στο πάτωμα». «Ό,τι κάνει κανείς για να επιπλεύσει στο νερό, σε πρόσθια, ύπτια αλλά και στις πλάγιες θέσεις», σημειώνει ο εκπαιδευτής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση