ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναδάσωση περιοχή της Σολέας από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου

Φυτεύτηκαν περίπου 1500 δέντρα σε μία δύσβατη κοιλάδα της καμμένη περιοχής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χθες Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σολέας η ετήσια Παγκύπρια Δράση των Ανιχνευτών (νέων ηλικίας 15-18 ετών) του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, «Μαίανδρος Ι με τη συμμετοχή 376 ανιχνευτών με τους βαθμοφόρους τους απ’ όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Κύπρου. Η δράση περιλάμβανε αναδάσωση που έγινε μεταξύ των χωριών Αγίου Θεοδώρου και Κούρδαλη, ανατολικά των χωριών Γαλάτα και Κακοπετριά σε δύσβατη περιοχή. Για να φτάσει η ομάδα στον χώρο αναδάσωσης χρειάστηκε σύντομη πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή φυτεύτηκαν 1.450 δέντρα τα οποία προμηθεύτηκαν από το Τμήμα Δασών, το οποίο και οργάνωσε προηγουμένως το χώρο. Ο λειτουργός του Τμήματος Δασών που βρισκόταν επί τόπου ανέφερε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε μέγεθος εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το είδος και το περιεχόμενο της δράσης ήταν επιλογή των ίδιων των ανιχνευτών ως αποτέλεσμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έγινε ανάμεσά τους τον περασμένο Νοέμβριο. Πέρα από την αναδάσωση τα παιδιά είχαν τη βιωματική εμπειρία της επίσκεψης στον χώρο της καταστροφής ζώντας από πρώτο χέρι τις συνέπειες της καταστροφικής λαίλαπας.

Μετά τη δενδροφύτευση οι ανιχνευτές μαζεύτηκαν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σολέας όπου παρακολούθησαν σε κύκλους εκπαίδευσης ειδικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σχετικές με θέματα διάσωσης, άμεσης αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και φυσικών καταστροφών, πυροπροστασίας, παροχής πρώτων βοηθειών, διοικητικής μέριμνας και οργάνωσης, και επικοινωνίας και χρήσης ασυρμάτων από την Πολιτική Άμυνα.

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Τμήμα Δασών και τη Πολιτική Άμυνα για την άριστη διαχρονική συνεργασία και υποστήριξή τους, καθώς και στη Σχολική Εφορεία Σολέας για τη παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου Λυκείου Σολέας για τους σκοπούς της εκδήλωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση