ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Είναι πολλά τα λεφτά

Τις μέρες του Κατακλυσμού, το Άγιο Πνεύμα, σήκωσε ξανά το καπάκι του βόθρο της διαπλοκής, διότι το κράτος αδυνατεί. Αυτή τη φορά στην ελεύθερη Αμμόχωστο μπροστά σε ένα τεράστιο κλαμπ που βάζει μέσα χίλιους νοματέους σε μια καθισιά. Εκτός από την μπόχα που απελευθερώθηκε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν απελευθερώθηκαν και πτύελα κορωνοϊού. Πάντως, όλα αυτά την περιοχή την αφήνουν ανέγγιχτη. Γιατί; Διότι είναι πολλά τα λεφτά και όσο πιο πολλά είναι τόσο πιο πολλή είναι και η ανοχή από όλους. Κυβέρνηση, αστυνομία, δικαιοσύνη.

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό και οι πενταπλοί μαφιόζικοι φόνοι, το επικυρώνουν άνευ δυσκολίας, ωστόσο, θα σας αφηγηθώ μια σύντομη ιστορία. Πριν από κάμποσα χρόνια ήρθε στα χέρια εμού και κάποιων συναδέλφων στο ίδιο ΜΜΕ, ένα πακέτο στοιχείων που ενέπλεκαν δύο στελέχη της αστυνομίας στην ελεύθερη Αμμόχωστο, στην εμπορία ναρκωτικών. Ήταν εξαιρετική δημοσιογραφική επιτυχία. Θεωρήσαμε όμως σωστό να ενημερώσουμε προηγουμένως τον τότε αρμόδιο υπουργό. Μας ζητήθηκε από τον υπουργό λίγος χρόνος για να συλληφθούν οι δύο και μετά να γράψουμε το ρεπορτάζ. Αφελέστατοι ως ήμασταν αποδεχθήκαμε το αίτημα, για να βιώσουμε –αναμένοντας τις συλλήψεις– το κράτος του τρόμου από τον υπόκοσμο και τον κρύο ιδρώτα που σε λούζει, όταν απειλείται η ζωή σου και η οικογένειά σου. Όπως αντιλαμβάνεστε, τα δύο στελέχη της αστυνομίας ποτέ δεν συνελήφθηκαν και το ρεπορτάζ μπήκε στο συρτάρι με βαθμό ανεξεταστέο. Ήταν όμως ένα σπουδαίο μάθημα για μας.

Γι’ αυτό δεν ήταν δύσκολο τις προάλλες, όταν βγήκε στην επιφάνεια η προκλητική συμπεριφορά των ιδιοκτητών του κλαμπ στον Πρωταρά να μάθουμε τι τρέχει στα γύφτικα διότι η συμπεριφορά της αστυνομίας και η αφέλεια του αρμόδιου υπουργού ξύπνησαν αναμνήσεις. Ο κατά τα άλλα καλότατος αρχηγός Αστυνομίας έκανε μια απίστευτη δήλωση: «Η Αστυνομία ενεργεί πάντα με γνώμονα τα δημόσιο συμφέρον. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση εκείνη τη στιγμή, δεν έπρεπε η Αστυνομία να μοιράσει εξώδικα σε 1000 άτομα την ώρα που ήταν σε μια κατάσταση ευθυμίας. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν». Μάλιστα, την Παρασκευή τον είδα στον Alpha να λέει ότι η Αστυνομία κάλεσε τον ιδιοκτήτη και τον προειδοποίησε όμως εκείνος δεν συμμορφώθηκε. Μα αρχηγέ μου, το μαγαζί δεν είχε άδεια λειτουργίας και ο αστυνομικός σας διευθυντής τον προειδοποίησε; Τον ρωτήσατε γιατί επέτρεψε να λειτουργήσει το μαγαζί χωρίς άδεια; Πέρσι είχε άδεια; Πρόπερσι;

Η πλάκα είναι ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης εξέδωσε ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την αρχιπρωτοκολλητή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια τόσο του Σαββατοκύριακου όσο και των δημόσιων αργιών δεν υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης ποινικής υπόθεσης στο Δικαστήριο, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αίτηση  έκδοσης προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας κέντρου αναψυχής. Πάει και η δικαιοσύνη. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει, Σαββατοκύριακα και αργίες στην Κύπρο δεν λειτουργεί! Ναι, υπουργέ μου γιατί να καταχωρήσεις ποινική υπόθεση αφού το μαγαζί δεν έχει άδεια λειτουργίας; Μόνο το εστιατόριο στον τρίτο όροφο έχει άδεια. Εγώ εκεί ποτέ δεν έχω πάει ούτε ξέρω πού είναι, όμως δυο τρία τηλεφωνήματα ήταν αρκετά για να μάθω. Πώς είναι δυνατόν ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής και οι υπαξιωματικοί του να μην ξέρουν;

Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός να μην πληροφορήθηκε περί των ιδιοκτητών, περί του ότι το παιχνίδι είναι σικέ. Πιασμένος ο πρόεδρος, πιασμένος και ο διαιτητής και ο αρχηγός αστυνομίας να μην σιεηττανεύτηκε ποιοι είναι πίσω από το προσοδοφόρο παιγνίδι; Ξέρεις, αρχηγέ, μετά τη δολοφονία Καλοψιδιώτη ποιος φόρεσε το δαχτυλίδι στην περιοχή; Πάντως, πίσω από τις λέξεις της δήλωσης Αναστασιάδη στο OMEGA φαίνεται ότι ο πρόεδρος δεν είναι βαθιά νυχτωμένος: «Δεν θα ανεχθούμε, ανεξαρτήτως του ποιος. Υπάρχει ανωνυμία στην εφαρμογή του νόμου και αυτό να είναι σίγουροι όλοι ότι θα εφαρμοστεί κατά το γράμμα που ο νόμος υπαγορεύσει». Αλληλούια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ανδρέας Παράσχος: Τελευταία Ενημέρωση