ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βουλευτής βάφτισε Κινέζο...

Η πληροφορία έφτασε από κυβερνητική πηγή και έλεγε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας «επί παραβάσει», διά της οποίας η Κομισιόν εγκαλεί κράτη μέλη που παραβιάζουν το δίκαιο της Ε.Ε., η Κύπρος κινδυνεύει, λόγω του περιλάλητου «Επενδυτικού Προγράμματός» της, να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και 12 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ο φορολογούμενος να μπει σε νέο τραχύ μνημόνιο. Ανησύχησα. Τηλεφώνησα σε πηγή μου στο Νομικό Τμήμα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Οι απαντήσεις που έλαβα δεν συνηγορούν στον κίνδυνο μνημονίου, αν και η εικόνα της Κύπρου, που μου περιέγραψαν, είναι ζοφερότατη. Μάλιστα, μου ελέχθη ότι «εδώ όλοι γελάνε, διότι μεταδόθηκε, ότι σήμερα, (29/10/20), η Αστυνομία έκανε έρευνες σε υποστατικά των Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζη, τη στιγμή που το βίντεο του Al Jazeera μεταδόθηκε στις 12/10/20. Το ότι άργησαν 17 μέρες, διά της κοινής λογικής, προκύπτει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». «Η Πολιτεία, σαν ψάρι, βρωμά απ’ το κεφάλι», ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ μου 18/10/20. Υπενθύμιζα ότι η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial», στις 17/02/2020 κυκλοφόρησε με τίτλο: «Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο».

Την Κυριακή, 23/02/20, γράφαμε: «Ο τίτλος της «El Confidencial» μπορούσε να ισχύει και για άλλα στίγματα που λερώνουν διεθνώς την Κύπρο, όπως: φυγάδευση εκατομμυρίων την περίοδο των capital controls λόγω κουρέματος. Την πώληση χρυσών διαβατηρίων σε δικτάτορες της Καμπότζης, καταζητούμενους της Μαλαισίας και άλλα αμφιλεγόμενα πρόσωπα. Τις πτήσεις της προεδρικής οικογένειας σε εξωτικούς προορισμούς με τα τζετ πολυτελείας του Σαουδάραβα κροίσου, ο οποίος και έδωσε σχεδόν 20 εκατ. και πήρε για την οικογένειά του ένα χαρτοφύλακα ευρωπαϊκά διαβατήρια και πολυτελή διαμερίσματα σε γαμπρικό πύργο της Λεμεσού».

Αυτά υπενθυμίσαμε στο ρεπορτάζ μας στις 18/10/20. Δέκα μέρες μετά, ο κ. Γιάννης Μισιρλής, γαμπρός του προέδρου Αναστασιάδη, τηλεφώνησε στην «Καθημερινή» και ζήτησε αποκατάσταση της αλήθειας καθότι, όπως λανθασμένα γράψαμε, ο Σαουδάραβας κροίσος δεν αγόρασε κάποιο ακίνητο από τον ίδιο! Επειδή ο κ. Μισιρλής, πιθανόν να μη θεωρεί εαυτόν υπόλογο της πολιτικής ευθύνης στην οποία αυτονόητα είναι υπόλογος ο πεθερός του, απευθύνομαι στον ΠτΔ, μεταφέροντας ψήγματα αυτών που είπε στον Γ. Καρεκλά την Τρίτη, στην εκπομπή του Σίγμα, «Χωρίς περιστροφές», ο πανεπιστημιακός και τακτικός αρθρογράφος της «Κ» Χ. Τσούκας: «Στην πολιτική, η πράξη είναι το παν. Η ανάληψη της ηθικής ευθύνης από τον ηγέτη ανανοηματοδοτεί τα πράγματα. Ο ΠτΔ είχε την ευκαιρία να το κάνει, στη συνέντευξη μαζί σας κ. Καρεκλά, όμως δεν το έκανε. Έτσι, όσα νομοσχέδια και να περάσει πλέον (για χρυσά διαβατήρια) θα είναι άχρηστα». Στην ίδια εκπομπή, ο δήμαρχος Πάφου Φ. Φαίδωνος αποκάλυψε ότι βουλευτής βάφτισε Κινέζο για να του αλλάξει το όνομα ένεκα χρυσού διαβατηρίου! Επίσης είπε ότι «ο Χρ. Τζιοβάνης, το 2003, σε κατάθεση του παραδέχθηκε ότι έδωσε 120.000 λίρες μίζα στον γαμπρό του τότε δημάρχου Παραλιμνίου, γεγονός που λόγω ομερτά ουδέποτε αναδείχθηκε δημοσίως».

Ο Φαίδωνος μίλησε και για τα δύο μεγάλα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος που αποκαλύφθηκαν στις ΗΠΑ, αυτό -του φυλακισμένου τώρα, Μάναφορντ και εκείνο του Χάντερ Μπάιντεν, με την ουκρανική BURISMA, στα οποία η Κύπρος «πρωταγωνίστησε». Όμως, αν και εξόφθαλμα εμπλέκονται κυπριακά δικηγορικά γραφεία ουδένα ενημέρωσε τη ΜΟΚΑΣ αλλά ούτε η ΜΟΚΑΣ ζήτησε το λόγο. Η BURISMA κοσμεί φέτος τις φανέλες της ΑΕΛ. Στην εκπομπή αποκαλύφθηκαν κι άλλα συνταρακτικά, ωστόσο, δεν ακούσαμε να έχει κινητοποιηθεί η Νομική Υπηρεσία για τα περαιτέρω. Πολιτική, δικαιοσύνη και διωκτικές αρχές εμφανώς εκτίθενται και διεθνώς, όμως όντας ακινητοποιημένες στο τέλμα της διαφθοράς παρουσιάζονται αθλίως αδιάφορες. Η Νομική Υπηρεσία άργησε 17 μέρες να πάει στου κ. Συλλούρη, η υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται δημοσίως ότι το δικηγορικό της έκανε «χρυσά διαβατήρια» πριν υπουργοποιηθεί (29/06/20) και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε την Παρασκευή, ότι θα εξαγγείλει μέτρα κατά της διαφθοράς και δεν θα χαριστεί σε κανένα! Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ανδρέας Παράσχος: Τελευταία Ενημέρωση