ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί δεν απαντά ο εισαγγελέας

Βγήκε τη Δευτέρα δημόσια ο γενικός εισαγγελέας (ΓΕ) Κώστας Κληρίδης και κατηγόρησε δύο εφημερίδες για διαφθορά, χωρίς να τις κατονομάσει. Είπε: «Υπάρχει συγκεκριμένη εφημερίδα, μια-δύο εφημερίδες, οι οποίες τα πρώτα χρόνια, ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ΓΕ μέχρι παρεξηγήσεως. Παρεξηγήσεως από άλλα Μέσα τα οποία έψεγαν αυτή την εφημερίδα ότι συνεχώς υπερασπίζεται από κριτική τον ΓΕ.

Και όταν άρχισε η συγκεκριμένη διερεύνηση σοβαρής ποινικής υπόθεσης είχα άμεση πληροφόρηση από τους ίδιους ότι ‘ξέρετε, έχουμε οικονομικά προβλήματα ανυπέρβλητα και θα τύχουμε κάποιας οικονομικής ενίσχυσης’ από συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο μου κατονόμασαν, και ‘θα αλλάξει άρδην η γραμμή της εφημερίδας εναντίον σας. Θα αρχίσει ένας ανελέητος πόλεμος’. Μου ελέχθη αυτό ως προειδοποίηση. Και έγινε έργο από την επόμενη ημέρα και συνεχίζει μέχρι σήμερα». Δηλαδή, ο ΓΕ βγήκε και κατάγγειλε δημοσίως και ενώπιον μάλιστα των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκβιασμό από πλευράς μιας (;) εφημερίδας. Εκβιασμός που ενδεχομένως και να επηρέασε και τη διερεύνηση σοβαρής ποινικής υπόθεσης. Και το έκανε χωρίς να αποκαλύψει το έντυπο ή τα πρόσωπα που ισχυρίζεται ότι του είπαν όσα αφηγήθηκε. Προφανώς, ο κ. Κληρίδης θεωρούσε ότι ο δείκτης ευφυΐας όλων ημών των υπολοίπων είναι πολύ κατώτερος του δικού του και πως τα όσα είπε θα τα καταπίναμε αμάσητα.

Μάλιστα, παρ’ ολίγον να δικαιωνόταν μια αντίληψή του περί χαμηλού IQ ημών των υπολοίπων, αφού αρχικά μεταδόθηκαν οι δηλώσεις του, χωρίς να τεθούν τα δύο κορυφαία ερωτήματα που προέκυπταν: Σε ποια έντυπα αναφερόταν; Και γιατί δεν προέβη αμέσως σε δημόσια καταγγελία των όσων διαδραματίσθηκαν; Την επόμενη μέρα όμως ο κ. Κληρίδης κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα αλλά και την ανακοίνωση του νομικού Κρις Τριανταφυλλίδη, που έθεταν τα ερωτήματα και ζητούσαν να μάθουν από ποια ΜΜΕ ο ΓΕ δέχεται «αήθη και ανελέητο πόλεμο»; Ο ΓΕ της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε εξίσου σοβαρά, όπως μίλησε και την προηγούμενη μέρα: «Αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε, ενεργούν με τόσο γελοίο και άτσαλο τρόπο που αυτοαποκαλύπτονται καθημερινά».

Ο κ. Κληρίδης ερωτήθηκε επί του ιδίου ζητήματος και την Πέμπτη από το ΚΥΠΕ και ανέφερε: «Είχα πει ότι αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες το πράττουν με τόσο γελοίο και άτσαλο τρόπο που αυτοαποκαλύπτονται καθημερινά. Προσθέτω ότι είναι ακόμα πιο γελοίο να καμώνονται κάποιοι ότι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ποιους εννοώ και γιατί το κάνουν». Στη δικαιοσύνη εκτός από τεκμήρια γίνονται δεχτά και καμώματα; Πάντως, είναι σοβαρό σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε. ο γενικός εισαγγελέας να επιμένει να λοιδορεί συλλήβδην δημοσιογράφους και ΜΜΕ, αποφεύγοντας να δώσει σοβαρή έστω εξήγηση.

Ας μας επιτραπεί λοιπόν να θέσουμε εμείς σειρά ερωτημάτων που κατά την αντίληψή μας θα καταδεικνύουν γιατί δεν απαντά στην ουσία των ερωτημάτων που του τίθενται, ο κ. Κληρίδη: Κύριε ΓΕ της ΚΔ, δεν είναι από δημοσιογραφικά χέρια που πήρατε τα έγγραφα που αποκάλυπταν ποια πολιτικά πρόσωπα και κόμματα χρηματοδοτήθηκαν από τη FOCUS; Γιατί οι υποθέσεις εκείνες δεν κατέληξαν στο δικαστήριο; Πού πήγαν εκείνα τα έγγραφα; Τι λέει η σχετική αστυνομική έκθεση; Υπήρξε αντίτιμο για να μην πάνε ενώπιον της δικαιοσύνης; Θυμάστε που στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 από αυτήν εδώ τη στήλη, με τίτλο «Όταν χωλαίνουν οι θεσμοί» σας ρωτούσαμε αν όντως ευσταθούσε δημοσίευμα της «Σημερινής» για «πάρτι προσλήψεων φίλων και συγγενών στη Νομική Υπηρεσία».

Τελικά αποδείχθηκε ότι το «πάρτι» έγινε με στοιχεία και ονόματα και με πρόεδρο της επιτροπής προσλήψεων τον ΓΕ αλλά ουδείς στη Νομική Υπηρεσία θεώρησε ως υποχρέωση να απαντήσει στα όσα τους καταμαρτυρήθηκαν. Μήπως τέτοιες ενέργειες δεν είναι επιλήψιμες, αφού βολέψατε παιδιά φίλων και συνεργατών σας; Δεν γίνεται να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους, είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ανδρέας Παράσχος: Τελευταία Ενημέρωση