ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια ταυτότητα για τη Μακαρίου

Της Μαρίας Ηρακλέους Μαθαίνω ότι τις τελευταίες εβδομάδες δύο καταστήματα γνωστής αλυσίδας, κατέβασαν ρολά στη λεωφόρο Μακαρίου.Τα συγκεκριμένα brands λειτουργούν και στα malls, αλλά και σε άλλες πόλεις με ικανοποιητικούς τζίρους, ωστόσο στο κέντρο της Λευκωσίας το στοίχημα φαίνεται ότι δεν έχει κερδηθεί. Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις δυστυχώς. Έτσι, αντί για ανοικτών καταστημάτων, το μάτι του επισκέπτη της λεωφόρου συνηθίζει σε κλειστές πόρτες και σε πινακίδες που αναγράφουν «Πωλείται» ή «Ενοικιάζεται».

«Τέλος» στις διακοπές

Το γεγονός ότι στο πλαίσιο της πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης περιλαμβάνεται και η επιβολή τέλους διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα και Airbnb, αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων στους ξενοδοχειακούς κύκλους, με το επιχείρημα ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει την τουριστική ζήτηση, τις κρατήσεις και τις πληρότητες στα ξενοδοχεία, κυρίως δε σε μια περίοδο που σύμφωνα με τις ενδείξεις οι πληρότητες είναι ήδη πιο κάτω σε σύγκριση με το 2023.
Εντυπωσιακές είναι για παράδειγμα οι αυξήσεις στις αφίξεις τουριστών από αγορές που μέχρι πρότινος δεν ήταν στον χάρτη, ...
Της Μαρίας Ηρακλέους

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ