ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έι ψιτ, κύριος... Κι εγώ υπεραθλήτρια είμαι

Της Νατάσας Αλεξάνδρου

Της Νατάσας Αλεξάνδρου

Χλευάστηκε δεόντως από πολύ κόσμο που για χρόνια αθλείται ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Γιατί έβαζαν το 6 και ξεχύνονταν έξω, γιατί γι΄ αυτούς η άσκηση είναι για χρόνια τρόπος ζωής. Ναι, συγκαταλέγομαι κι εγώ, κύριε, αφού έτσι μας λες, μέσα στους «υπεραθλητές». Είμαι εγώ μέσα στις χιλιάδες αυτών που τον καιρό του εγκλεισμού και ώς σήμερα νιώθουν την ανάγκη να περπατούν, να τρέχουν, να αθλούνται για να αναπνέουν λίγο καθαρό αέρα, για να ξεφύγουν από σκέψεις, και να νιώθουν έντονα τις ενδορφίνες που παράγει στο σώμα η άθληση. Που νιώθουν τη στέρηση μιας πολύ σημαντικής στιγμής της μέρας τους που τους πρόσφερε αποφόρτιση και εκτόνωση και νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν με τη γυμνάστριά τους απλώς για να σιγουρευτούν ότι δεν τους ξέχασε.

Όλες αυτές οι χιλιάδες του κόσμου που γέμιζε τα απογεύματα τους δρόμους και τις γειτονιές, οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι των γυμναστηρίων που, μη ξέροντας πώς να γυμναστούν, έβρισκαν τρόπο. Και τώρα που όλα μπαίνουν φαινομενικά πάντα στην κανονικότητά τους, τα γυμναστήρια θ’ ανοίξουν με τις πιο αυστηρές των προϋποθέσεων. Δεν αντιλέγω για τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που θα επιβληθούν. Το μόνο που ξέρω είναι πως και με το άνοιγμά τους εγώ και πάλι θα το στερηθώ. Γιατί; Γιατί ως μητέρα η μόνη ώρα την ημέρας που θα μπορούσα να κάνω κάτι για μένα είναι νωρίς το πρωί, λίγο πριν βρεθώ στο γραφείο, γιατί οι υπόλοιπες ώρες είναι η δουλειά και τα παιδιά.

Έχει τρεις μήνες τώρα που η πανδημία ανέτρεψε τους ρυθμούς μας και μας έχει αποδιοργανώσει πλήρως. Από την ώρα που θα ξυπνήσουμε έως την ώρα που θα πάμε για ύπνο. Κι εμείς προσπαθούμε να αναδυθούμε στην επιφάνεια μιας πλασματικής ρουτίνας, με την αντικατάσταση όλων αυτών που μας στέρησε αυτή η αλλαγή. Είμαστε σε ένα διαρκές και ακατάβλητο οργανόγραμμα μη ξέροντας πώς να χειριστούμε αυτά που δεν μπορούμε να χειριστούμε γιατί πολύ απλά δεν έχουν τρόπο διαχείρισης.

«Δεν αντιλέγω για τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που θα επιβληθούν. Το μόνο που ξέρω είναι πως και με το άνοιγμά τους εγώ και πάλι θα το στερηθώ»

Τώρα θα περιμένω. Δεν θα είμαι απ’ αυτούς που στις 13 Ιουνίου θα βάλουν τα αθλητικά και το κολάν και θα βρεθώ στο γυμναστήριό μου. Γιατί πολύ απλά δεν θα μπορώ μετά τη γυμναστική να ετοιμαστώ όπως πρέπει για τη δουλειά μου, γιατί τα αποδυτήρια δεν θα λειτουργούν, γιατί θα πρέπει να κλείνω ραντεβού για να πάω και πρέπει να ανατρέψω όλο το προσωπικό μου πρόγραμμα για να μπω σε μια διαδικασία αλλαγής ώρας και μέρας. Και ακούσια θα πω «όχι», προτιμώντας να συνεχίσω αυτό που έκανα και πριν. Και είμαι σίγουρη ότι την ίδια σκέψη θα κάνουν πολλοί εκεί έξω έστω και αν αυτή η μία ώρα που διέθεταν στο γυμναστήριό τους ήταν ιερή και σημαντική για να συνεχίσουν τη μέρα. Η αξία του γυμναστηρίου για τον καθένα από μας λειτουργεί διαφορετικά. Η ανάγκη, όμως, για μια πιο λογική επαναφορά χωρίς όλους αυτούς τους αποκλεισμούς θα μπορούσε να εκφραστεί με πιο επιεική μέτρα.

Είναι εκεί που από το εσωτερικό κουβεντολόι καταλήγεις πως η μόνη επιλογή είναι να πας όταν όλα θα βρουν τον ρυθμό τους. Και ελπίζω αυτός ο ρυθμός να μην αργήσει γιατί ζήτω που καήκαμε. Το να εξιδανικεύουμε τη νέα κανονικότητα δεν είναι και το καλύτερο. Δεν ταυτιζόμαστε μαζί της γιατί δεν μας κάνει και δεν μας βολεύει, απλώς τη ζούμε σαν μια περίοδο περιορισμών που σύντομα θα έχει τέλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Νατάσας Αλεξάνδρου

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Νατάσα Αλεξάνδρου: Τελευταία Ενημέρωση

Lockdown free

Lockdown free

Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας ελπίσουμε πως με συλλογική ευθύνη θα αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε μας προκύψει
Της Νατάσας Αλεξάνδρου
X