ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάλεσμα στον Πρόεδρο και στις αρχές

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο γνωστός Τούρκος άνθρωπος της νύχτας Σεντάτ Πεκέρ την τελευταία περίοδο προχωρά σε σειρά σημαντικών δηλώσεων και αποκαλύψεων που αφορούν την δράση του τουρκικού παρακράτους σε Τουρκία και Κύπρο. Σε νέα ανάρτηση του στο «Youtube», την Κυριακή, ο κ. Πεκέρ προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και εστίασε στο εμπόριο των ναρκωτικών στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, το εμπόριο των ναρκωτικών απλώνεται από το μακρινό Αφγανιστάν και Ιράν μέχρι τα παράλια της Βενεζουέλας. Στην καρδιά της όλης υπόθεσης βρίσκονται η Τουρκία και τα κατεχόμενα. Στην Τουρκία, ο υιός του τέως Πρωθυπουργού και στα κατεχόμενα ένας γνωστός τ/κ επιχειρηματίας συντονίζουν το εμπόριο των ναρκωτικών. Ο κ. Πεκέρ αναφέρεται επίσης στον ρόλο των τουρκικών λιμανιών και του λιμανιού της Λατάκειας της Συρίας στο εμπόριο των ναρκωτικών.

Στα πλαίσια των νέων αποκαλύψεων του, ο κ. Πεκέρ έδωσε επίσης, στην δημοσιότητα λεπτομέρειες που αφορούν την δολοφονία του τ/κ διανοούμενου και δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί. Ως γνωστόν, ο Ανταλί δολοφονήθηκε το Καλοκαίρι του 1996, σε μια περίοδο που εστίαζε στο παρασκήνιο της μεγάλης ληστείας στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αγίου Βαρνάβα, τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Για όσους δεν φέρουν αρκετές γνώσεις για τα κατεχόμενα, υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοναστήρι, μετά την τουρκική εισβολή μετατράπηκε σε «μουσείο»-αποθήκη όπου φυλασσόντουσαν ανεκτίμητης αξίας εικόνες και θρησκευτικά αντικείμενα από όλα τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Πεκέρ, λοιπόν -τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις του- πίσω από την μεγάλη ληστεία βρίσκεται το τουρκικό παρακράτος. Οι άνθρωποι του τουρκικού παρακράτους, το 1996 ζήτησαν την βοήθεια του ίδιου για την εκτέλεση του τ/κ δημοσιογράφου με τον ισχυρισμό ότι «ορισμένοι τ/κ επιχειρούν να πωλήσουν την Κύπρο στους ε/κ και ο Ανταλί είναι ένας από αυτούς». Ο κ. Πεκέρ αφήνει να εννοηθεί ότι το 1996 οι άνθρωποι του βρέθηκαν στα κατεχόμενα για την εκτέλεση του Ανταλί. Ωστόσο το σχέδιο τους απέτυχε. Και στην συνέχεια, το «έργο» ανέλαβε μια άλλη ομάδα του τουρκικού παρακράτους. Ο κ. Πεκέρ φέρνοντας στο προσκήνιο αυτές τις πληροφορίες επικαλέστηκε το όνομα και τον ρόλο του αδελφού του, τον οποίο οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής με συνοπτικές διαδικασίες.
Υπό την σκιά όλων των προαναφερόμενων, και με την ιδιότητα ενός δημοσιογράφου και μελετητή που τα τελευταία 12 χρόνια κρατά τον παλμό της δεύτερης μεγαλύτερης κοινότητας της Κύπρου, στα πλαίσια του συγκεκριμένου σύντομου άρθρου γνώμης επιθυμώ να πραγματοποιήσω ένα δημόσιο κάλεσμα προς τον αξιότιμο Πρόεδρο και τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλες οι προαναφερόμενες ανακαλύψεις και πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας και δεν μπορούν να παραγνωριστούν από ένα κράτος, το οποίο από το Καλοκαίρι του 1974 έχει χάσει τον έλεγχο των 37% των εδαφών του. Σε αυτό το κομμάτι του νησιού υπάρχουν εύλογες υποψίες για σειρά παράνομων πράξεων, διαδικασιών, συναλλαγών και εγκλημάτων. Επίσης, υπάρχουν πλέον δημόσιες καταγγελίες για την εκτέλεση ενός Κύπριου δημοσιογράφου και διανοούμενου. Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κύπρου στο παγκόσμιο χάρτη των ναρκωτικών αφορούν άμεσα την εθνική ασφάλεια του τόπου. Σε περίπτωση που λάβουμε υπόψη μας το άλυτο Κυπριακό Ζήτημα, το δύσκολο έργο «της διαχείρισης της Πράσινης Γραμμής», του ελέγχου ευαίσθητων σημείων της, όπως λ.χ. το δικοινοτικό χωριό της Πύλας και φυσικά την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πάνω από 100 χιλιάδες τ/κ πολίτες της Δημοκρατίας, γίνεται κατανοητή η σοβαρότητα της όλης κατάστασης.

Υπό το πρίσμα όλων των προαναφερόμενων λοιπόν, άποψη του αρθρογράφου είναι ότι η κυβέρνηση του τόπου και όλες οι εμπλεκόμενες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας καλούνται να κινητοποιηθούν μια ώρα αρχύτερα. Γνωρίζω ότι τα «εργαλεία» που έχει στην διάθεση της η κυβέρνηση στην περίπτωση του βόρειου κομματιού της Κύπρου είναι περιορισμένα. Επίσης, «τρέχουν» και οι εκλογές, στις οποίες εστιάζει η ντόπια κοινή γνώμη. Ωστόσο, εξελίξεις τρέχουν και σε Τουρκία και τ/κ κοινότητα και στην προκειμένη περίπτωση, εν μέσω πολιτικής τρικυμίας και μεγάλου αναβρασμού, ανοίγει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για το ξεκαθάρισμα πολλών υποθέσεων και λογαριασμών. Το συγκεκριμένο παράθυρο ενδέχεται να μην παραμείνει ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση λ.χ. που ο Τούρκος Πρόεδρος αποφασίσει να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στην κυβέρνηση του και στον κρατικό μηχανισμό, ενδέχεται ξαφνικά να διακοπούν οι αποκαλύψεις. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, επείγει η κινητοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η περισυλλογή πληροφοριών και απόψεων από κάθε διαθέσιμη πηγή και την εξερεύνηση και προβολή των κρίσιμων καταγγελιών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Νίκος Στέλγιας: Τελευταία Ενημέρωση