ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μύγα στον τοίχο

Γιατί ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέφυγε το gala στους κήπους του Προεδρικού για τη βράβευση ξένων επενδυτών του Invest Cyprus

Κλωθώ

Κρυμμένη στο αναλόγιο, στη σκηνή πάνω από τη ρηχή πλευρά της πισίνας του αρχοντικού της Στράκκας, αναζητούσα την απάντηση στο διττό ερώτημα που ταλανίζει από την περασμένη Τετάρτη, κυβερνητικά και συναγερμικά στελέχη: Γιατί ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέφυγε το gala στους κήπους του Προεδρικού για τη βράβευση ξένων επενδυτών του Invest Cyprus (ενός δημόσιου οργανισμού, που υπάγεται στο υπουργείο του). Και, αντ’ αυτού, έθεσε υπό την αιγίδα του το δείπνο για τα 25χρονα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, στους κήπους της ιστορικής οικίας της κ. Φωτεινής Παπαδοπούλου, μητέρας του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα. (Εμένα από την άλλη με ξένισε το seating arrangement. Η Γιώτα, μ’ ένα καλοκαιρινό, φωτεινό κίτρινο φόρεμα κλασική και ο Νικόλας τοποθετήθηκαν σε διαφορετικό τραπέζι από τον Νίκο και τη Φιλίππα, με κλασική κόκκινη γόβα, η οποία κάθισε δίπλα στην οικοδέσποινα).

Η επιλογή Χριστοδουλίδη σχολιάστηκε στον αδυσώπητο συναγερμικό μικρόκοσμο καθότι ανοικτοί είναι ακόμη οι λογαριασμοί από την αποκόλληση του Invest Cyprus από το υπουργείο Εμπορίου και την προσάρτησή του στο υπουργείο Εξωτερικών. Από τον Ιούνιο του ’20, όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι οι κύριες αρμοδιότητες του Οργανισμού «συνάδουν με τη δράση και την αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών», καθυστερεί ανεξήγητα ο διορισμός του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας Γιάννη Μάτση. Προηγήθηκε το επίσης ανεξήγητο πάγωμα του προϋπολογισμού του από το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί λοιπόν ο ΥΠΕΞ απέφυγε το Προεδρικό; Μήπως για να γλυτώσει το συναπάντημα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη μετά τη συνέντευξη του τελευταίου στο Ωμέγα; Ο ΥΠΕΞ είναι χολωμένος, γιατί τον άδειασε ο πρόεδρος λέγοντας ότι η πρόταση για επάνοδο στις συμφωνίες του 1960 δεν ήταν σχήμα λόγου. Και να ήταν μόνο αυτό! Το ζεύγος Χριστοδουλίδη είναι πραγματικά ενοχλημένο με την προειδοποίηση Αναστασιάδη ότι οποιοσδήποτε συναγερμικός θέλει να είναι υποψήφιος το ’23 να διεκδικήσει το χρίσμα μέσα από το κόμμα (και να παρατήσει τους νεωτερισμούς περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας).

Υπάρχει φυσικά και η αθώα εξήγηση: Το υπουργικό ζεύγος προτιμά τον Γιάννη Πλούταρχο που τραγουδά το «Ποιο μονοπάτι» και «Μόνος μου» αντί του string quartet που επένδυσε μουσικά τη βραδιά το Προεδρικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κλωθώ

Η μύγα στον τοίχο: Τελευταία Ενημέρωση

X