ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μύγα στον τοίχο

Κλωθώ

Μπορεί ο Στέφανος Στεφάνου να ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του στον «Πολίτη» ότι για το ΑΚΕΛ το θέμα Νίκου Κατσουρίδη «τελείωσε» και ότι «έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σχέση πλέον» μαζί του, αλλά δεν σημαίνει ότι η γενιά που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος έχει διαγράψει και όσα έμαθε από τον βετεράνο πολιτικό. Τις τελευταίες μέρες. Κυκλοφορώντας στα κομματικά κτίρια της Εζεκία Παπαϊωάννου, ολοένα και συχνότερα ακουγόταν μια παλιά ατάκα του Κατσουρίδη: «τα ονόματα που ρίχνονται νωρίς στο τραπέζι της προεδρολογίας είναι για να κρούζουν».

Στο ΑΚΕΛ θυμήθηκαν την ατάκα Κατσουρίδη λόγω του προβληματισμού που εσχάτως καταγράφεται για τους εμφανιζόμενους ως επικρατέστερους να υποστηριχθούν από το κόμμα για το 2023. Συγκεκριμένα για τους Αχιλλέα Δημητριάδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, αλλά ιδιαίτερα για τον πρώτο, ο οποίος έχει, από το 2018, σημαντικούς υποστηρικτές στα σωστά κομματικά όργανα. Η νέα ηγεσία του ΑΚΕΛ διαπιστώνει ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι αναγνωρίσιμοι στην κοινή γνώμη, ενώ είναι ακόμη πιο άγνωστοι στη βάση του κόμματος. «Παίζει να είναι οι λιγότερο γνωστοί υποψήφιοι που συζήτησε ποτέ το κόμμα για Προεδρικές», άκουσα ένα μεσαίο κομματικό στέλεχος να λέει σε ένα πηγαδάκι.

Επίσης καταγράφονται σημαντικά λάθη στη μέχρι σήμερα διαδρομή του Αχιλλέα Δημητριάδη. «Δεν εξαγγέλλεις υποψηφιότητα από το ραδιόφωνο» σχολίασε επώνυμο στέλεχος. «Μην πάθουμε ό,τι και με τον (Μάικ) Σπανό το 2018». Το άλλο θέμα που αρχίζουν να έχουν με τον Δημητριάδη είναι το επιτελείο του. Κάποιοι μπορεί να προέρχονται από το ΑΚΕΛ, αλλά οι κομματικοί δεν διατηρούν τις καλύτερες των αναμνήσεων. Άλλοι, που είχαν προσκολληθεί και στο επιτελείο Σταύρου Μαλά, δεν άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Στο ΑΚΕΛ δεν τους ενδιαφέρει (ούτε και νομιμοποιούνται) να πάρουν τη ρεβάνς για το δημοψήφισμα του 2004. Σε άλλα νέα, η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή ανάρτησε στο facebook συνολικά 76 φωτογραφίες της από τις δύο της θητείες ως υπουργού Εξωτερικών, «η πρώτη με πρόεδρο τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και η δεύτερη με πρόεδρο τον αείμνηστο Δημήτρη Χριστόφια», καθώς και την ομιλία που είχε κάνει σε εκδήλωση της «Καθημερινής» το 2014 για τα 10 χαρακτηριστικά του ηγέτη. Τυχαίο; Θα μπορούσε, αλλά μάλλον όχι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κλωθώ

Η μύγα στον τοίχο: Τελευταία Ενημέρωση