ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μύγα στον τοίχο

Κλωθώ

Στο ιστορικό 1888 Venue στην οδό Λεύκωνος (που μερικοί ερευνητές θεωρούν τη ρίζα της τοπωνυμίας Λευκωσία), στη Φανερωμένη έκανε ο Αχιλλέας Δημητριάδης το πρώτο του βήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2023. Αναπόδραστος ο συμβολισμός για τον γιο του Λέλλου, του δημάρχου που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μοιρασμένη πρωτεύουσα με την προσωπικότητα και το έργο του. Αθέατη, στην κοινή αυλή των τριών αρχοντικών, κατασκευής 1888 που συνθέτουν σήμερα το χώρο, διαπίστωσα ότι η ατμόσφαιρα επιδεχόταν επιπρόσθετων δόσεων ζωντάνιας, για ένα ξεκίνημα που φιλοδοξεί να εμπνεύσει νέους και αποστασιοποιημένους.

Ήταν μία λιτή εξαγγελία για διαβούλευση με την κοινωνία, στην οποία δεν αφέθηκε χώρος για φανφάρες ούτε και για μηδενιστικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Άλλο επίπεδο, σίγουρα. Κατά πόσο μία τέτοια προσέγγιση θα ελκύσει μία κοινή γνώμη σχεδόν εθισμένη στον εντυπωσιασμό, την γκρίνια και τις ατάκες είναι ένα ερώτημα. Η διαβούλευση του Δημητριάδη θα γίνει σε τρεις άξονες: «το τίμιο κράτος», «την Κύπρο του 2035» και «Κυπριακό η λύση μας συμφέρει». Το «τίμιο κράτος» και «η λύση μας συμφέρει» είναι φρέσκα και πιασάρικα, ιδιοκτησίας Δημητριάδη, που στέλνουν το μήνυμα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και «για την Κύπρο του 2035». Copy paste από ΔΗΣΥ, που το 2019 είχε εξαγγείλει το σχέδιο του «για την Κύπρο του 2030».

Στο πλαίσιο, φαντάζομαι της λιτότητας, δεν υπήρχε λογότυπο, σκηνικό ή ανάλογο ενώ στις διαφάνειες κυριαρχούσε ένα μουντό μπλε. Το ντύσιμο του Δημητριάδη σηκώνει άπειρης βελτίωσης από τη στολή δικηγόρου (μπλε σακάκι, καρβουνί παντελόνι, λευκό πουκάμισο και, σε παγκόσμια πρωτοτυπία για προεδρική εξαγγελία μαύρη γραβάτα). Επαφή με τον 21ο αιώνα σηκώνει και η γραμματοσειρά της παρουσίασης, ενώ ανεξήγητη ήταν η επιλογή, αντί σε facebook και twitter να προωθηθεί η εξαγγελία μέσω συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.achilleas.eu, προτίμησαν να αναπαραγάγουν τα δημοσιεύματα της Χαραυγής και του Πολίτη. Noted. Σε άλλα νέα, η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών έκανε like ανάρτηση στο facebook, που υποστήριζε ότι για πρόεδρο η Κύπρος αξίζει να έχει ένα άνθρωπο όπως τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ερίφθη ο κύβος;

Κλωθώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κλωθώ

Η μύγα στον τοίχο: Τελευταία Ενημέρωση