ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μύγα στον τοίχο

Κλωθώ

Οι παρεμβάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων στα εσωκομματικά των μικρότερων αποτελούν διαχρονικό φαινόμενο. Το ΔΗΚΟ επί αείμνηστου Σπύρου δεινοπάθησε από την ανάμιξη, κυρίως του ΔΗΣΥ στα εσωτερικά του. Από το 1976 πάνω από μια ντουζίνα κόμματα «γεννήθηκαν» από τα σπλάχνα του. Το ΑΚΕΛ, από την άλλη, ουκ ολίγες φορές αποπειράθηκε να «φυτέψει» πράκτορες στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ. Οι σύντροφοι της Επαγρύπνησης όμως δεν τα κατάφεραν όσο οι δολιοφθορείς στην Πινδάρου. Ο αείμνηστος Βάσος Λυσσαρίδης και οι Κοκκινοσκούφηδες του εντόπιζαν και ξεχόρτιζαν τα ζιζάνια. Εξ ου και ουδέποτε αναπτύχθηκε πολιτικός σχηματισμός με ΕΔΕΚίτικες ρίζες. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αντιστραφεί. Οι κληρονόμοι του Γιατρού, αντί να αποκρούουν, αποζητούν εξωκομματική ενίσχυση για να επικρατήσουν επί του εσωκομματικού αντιπάλου. Στα σοκάκια της κυνικής εξουσίας, όπου σπαταλώ το χρόνο μου, μαθαίνω ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τις καλές του σχέσεις με Πινδάρου και Προεδρικό, ζήτησε τη βοήθειά τους. Όσο κι αν οι της κυβερνώσας παράταξης πιστεύουν ότι ο Μαρίνος έχει διαπράξει αδιανόητα λάθη, η αλληλεγγύη τους είναι δεδομένη. Δεν ξεχνούν ότι στα δύσκολα ψήφισε τον προϋπολογισμό και προσδοκούν να τον έχουν στη γωνιά τους για το 2023. Πάνω από όλα θέλουν να αποφύγουν εκλογή του Γιώργου Βαρνάβα, ο οποίος έχει ήδη υποσχεθεί την ΕΔΕΚ στο ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές ως αντάλλαγμα για τη στήριξη που του προσφέρει η Εζεκία Παπαϊωάννου στην εσωκομματική αναμέτρηση.

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου αξιολογούν ως σημαντικότερη για τους ίδιους την πράσινη αναμέτρηση μεταξύ του Πάμπου Θεοπέμπτου και Κυριάκου Τσιμίλλη. Οι Οικολόγοι του Θεοπέμπτου είναι πλέον ο μοναδικός σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς έχει ρίξει πολλές δυνάμεις στη στήριξή του, ενώ ο ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να έχει χώσει τη μύτη του σ’ αυτή την αναμέτρηση. Όταν βεβαίως διεξαχθεί. Στο μπούκικο που ξεκουράζομαι τ’ απογεύματα πάντως ο ειδικός πολιτικός αλγόριθμος δίνει φαβορί στην ΕΔΕΚ τον Μαρίνο και στους Πράσινους τον Πάμπο.

Σε άλλα νέα, η επικοινωνιακή ομάδα του Προεδρικού σε Αθήνα και Λευκωσία είναι στα όρια νευρικής κρίσης, όχι από τις αποκαλύψεις των Pandora Papers αλλά από τη θλιβερή εμφάνιση του Προέδρου ενώπιον ξένων δημοσιογράφων στη Σλοβενία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κλωθώ

Η μύγα στον τοίχο: Τελευταία Ενημέρωση