ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μύγα στον τοίχο

Κλωθώ

Έχει αρχίσει να με κουράζει η αναβλητικότητα και η γκρίνια που αυτή προκαλεί στο ΔΗΚΟ. Γι’ αυτό και αραίωσα τις επισκέψεις μου μέχρι ν’ αρχίσει κάτι να κινείται. Αμέσως μετά το εκλογικό στραπάτσο παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου ο Παύλος Μυλωνάς (που νιώθει, μου λένε, ξένο σώμα στο κόμμα) και αποπέμφθηκαν οι Κώστας Παναγόπουλος (αν και κάποιοι πιστεύουν ότι ακόμη συμβουλεύει τον Νικόλα) και ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ο εμπνευστής και δημιουργός του αλησμόνητου προεκλογικού Μάκη. Μέχρι σήμερα ουδείς έχει αντικατασταθεί.

Ο Νικόλας δεν παίρνει καμία απόφαση γι’ αυτές τις θέσεις, πως θ’ αποφασίσει τον υποψήφιο του κόμματος για ο ’23, διερωτώνται, όχι η εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά οι δικοί του. Ο πρόεδρος δεν είναι αδρανής. Μάλλον αναποφάσιστος και αναβλητικός είναι. Οι γκρινιάρηδες των κεντρικών γραφείων ίσως δεν γνωρίζουν ότι ο πρόεδρός τους συναντήθηκε ήδη μυστικά με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Επιπλέον ακούει με ενδιαφέρον εισηγήσεις για ανεξάρτητο υποψήφιο που θα στηριχθεί από το ΔΗΚΟ στον α΄γύρο και δεν έχει αποκλείσει το όνομα του πρώην γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη (τον οποίο όμως καλά θα κάνουν να ρωτήσουν εάν ενδιαφέρεται, γιατί μαθαίνω ετοιμάζεται να ιδιωτεύσει ως consultant). Εάν όμως ενδιαφέρεται, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να μας απαντήσει τι έκανε (ή μάλλον τι δεν έκανε) για τις καταγγελίες που είχαν γίνει κοντά του για την περίπτωση Leonid Lebedev, του πελάτη του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα, αλλά δεν σχετίζεται με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης. Το όνομα του τελευταίου επίσης έχει πέσει στο τραπέζι του ΔΗΚΟ, αλλά δεν άκουσα για αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές.

Το άλλο που ίσως πάλι δεν ξέρουν οι γκρινιάρηδες είναι ότι ο Νικόλας αποφάσισε πως φέτος θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του κράτους. Αν και δεν το έχει παραδεχθεί, φαίνεται ότι αναγνώρισε το περσινό του λάθος. Τον διευκόλυνε όμως και η κυβέρνηση που από τον περασμένο Αύγουστο έδωσε στην Ελεγκτική Υπηρεσία όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων από το 2007 μέχρι σήμερα, που ήταν η αιτία ή η αφορμή για την καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2021.

Κλωθώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κλωθώ

Η μύγα στον τοίχο: Τελευταία Ενημέρωση