ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άλλος για το payroll του Λόφου

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Το ίδρυμα της υποκρισίας

Μπορεί το θεοσεβούμενο ΡΙΚ να διοργάνωνε προσκύνημα λειψάνων δύο Κύπριων αγίων, όμως την υποκρισία και την έφεσή τους στο θέατρο την έχουν δείξει με άλλο τρόπο. Η πρώτη πράξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του προέδρου του Μιχάλη Μιχαήλ με τις ευλογίες του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Γρηγόρη Μαλιώτη, ήταν όπως μαθαίνουμε η εκκαθάριση του χώρου. Και δεν λέμε για καθαριότητα του χώρου, εξωραϊσμό και πράσινο, αλλά για την απομάκρυνση 15 γατιών που βρίσκονται στον χώρο εδώ και καιρό. Τους γάτους φροντίζει με προσωπικά του έξοδα μέρος του προσωπικού του ΡΙΚ. Τους ταΐζουν στους εξωτερικούς χώρους και έχουν μάλιστα προνοήσει να τους στειρώσουν. Όσοι γνωρίζουν από γάτους αντιλαμβάνονται πως οι δικαιολογίες ότι μπαίνουν μέσα στο εσωτερικό του ΡΙΚ δεν έχουν βάση. Φαίνεται όμως πως για κάποιο λόγο οι γάτοι αποτελούν θέμα αισθητικής για τον κ. Μιχαήλ, ο οποίος έχει διευθετήσει με το δημαρχείο να έρθουν να τα μαζέψουν με τις κλούβες. Για να μη χαλά την αισθητική του BBC. Δεν υπάρχει κάποιος να υπενθυμίσει στον Μιχάλη Μιχαήλ τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων; Ή έστω να του εξηγήσει πως στην εν λόγω θέση μπήκε για να ασχοληθεί με πιο σοβαρά ζητήματα; Εμείς που είμαστε απ’ έξω και μπορούμε να του τα απαριθμήσουμε.

Ποιος θα πληρώνει τον Ιωσήφ;

Μιλώντας πάντως για το Ίδρυμα, αίσθηση προκάλεσε η ιστορία με τον Ιωσήφ Ιωσήφ, υπάλληλο του ΡΙΚ και νυν διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου. Ο κ. Ιωσήφ φέρεται να πήρε απόσπαση από το ΡΙΚ στο Προεδρικό. Γι’ αυτό τον λόγο το τελευταίο διάστημα, υπήρξε μία κόντρα μεταξύ ΡΙΚ και τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για το ποιος θα πληρώνει τις έξτρα απολαβές του κ. Ιωσήφ. Σημειώνεται πως ο μισθός για τη θέση στην Προεδρία ανέρχεται στις 51.651 και στόχος ήταν να δοθεί η επιπλέον απολαβή. Τη λύση έδωσε ο γενικός ελεγκτής, ο οποίος σημείωσε δεν δικαιούται επιπλέον απολαβές, αλλά θα πρέπει βάσει νόμου να πληρώνεται με τον μισθό του ΡΙΚ, καθότι δε μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη (τα ωφελήματα του ΡΙΚ) και τον σκύλο χορτάτο (τον παχυλό μισθό της Προεδρίας).

Εξαίρεση στον κανόνα

Πάντως, καλή η επικοινωνία και η προβολή όμως, ας μας επιτρέψει το Προεδρικό να σημειώσουμε πως δεν είναι η πληθώρα δημοσιογράφων και επικοινωνιολόγων που θα αλλάξουν τα πράγματα αλλά η ουσία. Τα περί πληθώρας συνεργατών τους το έχει επισημάνει ευσχήμως και το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνεδρίας της επιτροπής Οικονομικών. Όπως είπε εκπρόσωπος του Υπουργείου, το Προεδρικό έχει φτάσει στο όριο των εξωτερικών συμβούλων που μπορεί να προσλάβει. Έχουν δοθεί 400.000 ευρώ για τον πρόεδρο συγκεκριμένα και από 60.000 ευρώ για τον κάθε υπουργό. Αφορμή για να επανέλθει το θέμα των συνεργατών της κυβέρνησης υπήρξε ο νέος συνεργάτης-δημοσιογράφος. Συγκεκριμένα θα ασχολείτο όπως αναφέρθηκε με τον τομέα της υγείας, ετοιμάζοντας έγγραφα και σημειώματα είτε στον πρόεδρο είτε στον υπουργό Υγείας. Τελικά, η εξαίρεση συνεργάτη που πληρώνεται από το Προεδρικό για να βοηθά υπουργό, τείνει να γίνει πλέον κανόνας.

Ένα κόμμα του γιατρού

«Κάνουν τις δικές μας εσωκομματικές του 2013, να μοιάζουν βόλτα στο πάρκο» έλεγαν σε πηγαδάκια ΔΗΚΟϊκά στελέχη, όταν είδαν τα όσα εκτυλίσσονται στην ΕΔΕΚ. Το κόμμα του γιατρού, μοιάζει πλέον με ένα απέραντο φρενοκομείο. Το τελευταίο ρεζιλίκι, ήταν η απόφαση να διεξαχθεί κανονικά η επαρχιακή συνδιάσκεψη Λευκωσίας παρά το ότι υπάρχει διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που το απαγορεύει. Καταδεικνύοντας πως ο καθένας πλέον κάνει ό,τι θέλει εντός της ΕΔΕΚ, αδιαφορώντας ακόμα και για αποφάσεις δικαστηρίων. Τη θέση του σε όλο αυτό διαχώρισε ο βουλευτής και νομικός Κωστής Ευσταθίου που ξεκαθάρισε πως δεν ρωτήθηκε πριν ληφθεί αυτή η απόφαση.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Νικολά Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε χαρακτηριστεί, όταν ανέλαβε την προεδρία το 2007, ως terminator. Σήμερα κρίνεται ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012, με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, την οποία θα μπορέσει να εκτίσει κατ' οίκον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση