ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναζητώντας γυναίκες για δείπνο

Την περασμένη Τρίτη θα είχε δείπνο στο Μουσείο Λεβέντη, όμως όταν είδε τους προσκεκλημένους σάστισε και αρνήθηκε να παρευρεθεί

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Boys club

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι να εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και δημοσίως και μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την παρουσία Λαγκάρντ στην Κύπρο, όμως η ίδια βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης. Την περασμένη Τρίτη θα είχε δείπνο στο Μουσείο Λεβέντη, όμως όταν είδε τους προσκεκλημένους σάστισε και αρνήθηκε να παρευρεθεί. Ο λόγος ήταν ότι μόνο μία γυναίκα ήταν αρχικά προσκεκλημένη στο δείπνο με την ίδια να αντιδρά για το περιστατικό. Όλο αυτό προκάλεσε την αναστάτωση των οργανωτών που έψαχναν αγωνιωδώς γυναίκες συνδαιτημόνες. Τελικά μετά το πολύ ψάξιμο, βρέθηκαν τέσσερις γυναίκες να παρευρεθούν στο περιβόητο δείπνο. Αυτά για όσους ακόμα πιστεύουν πως η γυάλινη οροφή έχει σπάσει στην Κύπρο.

Η διαφήμιση

Η «τελευταία χάρη» που ζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να του κάνουν τα μέλη του ΔΗΣΥ, ψηφίζοντας τον Αβέρωφ Νεοφύτου στις επικείμενες εκλογές, ήταν πολύ καλό –για την Πινδάρου– για να μείνει ανεκμετάλλευτο. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο φρόντισαν να γεμίσουν με επιχορηγούμενες διαφημίσεις τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με τον Νίκο Αναστασιάδη να καλεί τους συναγερμικούς να μη διασπαστούν και να ψηφίσουν Αβέρωφ Νεοφύτου. Βεβαίως οι προθέσεις του ακόμα αμφισβητούνται από τους καχύποπτους, καθώς όπως λένε στις ιδιωτικές του συζητήσεις το λεκτικό είναι εντελώς διαφορετικό από όσα έλεγε δημοσίως και εμφανώς συγκινημένος.

Μια ξεκάθαρη στάση

Όσο όμως κι αν η επίκλησή του στον κομματικό πατριωτισμό διαφημίζεται από τον πέμπτο όροφο της Πινδάρου, τηρείται σιγή ιχθύος για τα όσα είπε για τη Ρωσία. Ότι δηλαδή η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να τηρήσει αυτή τη στάση απέναντι στη Ρωσία. Ήταν και η δήλωση του Ιωάννη Κασουλίδη που προηγήθηκε, όταν έκανε λόγο για «πόνο ψυχής» γύρω από την απόφαση των κυρώσεων, που έκανε τους συναγερμικούς που ζητούν διαπιστευτήρια αντιρωσισμού να καταπιούν τη γλώσσα τους. Τους αρκεί η κίνηση της Λευκωσίας να δώσει το πράσινο φως στη μετακίνηση του ρωσικού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς. Και αυτό βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι με την κυβέρνηση Αναστασιάδη, λέει πολλά για τη στάση που θα τηρήσει πλέον η χώρα, στη νέα ψυχροπολεμική κατάσταση.

Η κλεψύδρα αδειάζει

Ένα επεισόδιο που έχει κουράσει εκτυλίσσεται στην αντιπολίτευση καθώς τα κόμματα δεν φαίνεται να καταλήγουν σε κάποια απόφαση. Ήδη το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ που θα πραγματοποιείτο την εβδομάδα που πέρασε αναβλήθηκε και ο Στέφανος Στεφάνου αναχώρησε για Λονδίνο. Ίσως όμως να ήταν καλύτερα να μείνει να κλείσει μια και καλή το θέμα; Ήδη η βάση του ΑΚΕΛ προειδοποιεί πως θα πρέπει να συνεργαστεί η αντιπολίτευση, έστω κι αν την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζουν πως Νικόλα Παπαδόπουλο δεν ψηφίζουν. «Εμείς τους προτείναμε δύο» έλεγε τις προάλλες η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μιλώντας για την ίδια και τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Βεβαίως, παρά τα όσα ακούγονται η κυρία Ερωτοκρίτου δεν έφυγε από το τραπέζι της Εζεκία Παπαϊωάννου. Υπάρχουν ήδη στελέχη που θεωρούν απαραίτητη τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ, ας είναι και με την αναπληρώτρια πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Και το κόμμα τους;

Και αν βεβαίως τελικά θα είναι υποψήφια θα πρέπει πρώτα και κύρια να πείσουν το κόμμα τους, καθώς τα στελέχη τους έχουν ξεφύγει με τον έρωτα απέναντι στον Χριστοδουλίδη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σιγοψιθυρίζουν πως δεν είναι εκλέξιμη, το ερώτημα είναι αν θα το θέσουν και επισήμως όταν και αν έρθει η ώρα.

Τα βασίλεια

Άστραψαν και βρόντηξαν οι κοινοτάρχες στην Πάφο, μετά και την ανακοίνωση του νέου δήμου που ονομάζεται Ακάμας. Εδώ και καιρό απειλούν με παραίτηση, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να τους κάνει το χατίρι και να αναπέμψει τον νόμο εξαιτίας αυτού. Ευτυχώς δηλαδή που ο στόχος μας με τη μεταρρύθμιση ήταν να απεξαρτηθούμε από τα βασίλεια των κοινοταρχών. Το ερώτημα βεβαίως τώρα, είναι τι προτίθεται να κάνει η Βουλή. Θα επιχειρήσουν τα κόμματα να προχωρήσουν σε περαιτέρω αλλαγές; Και τι σημαίνει όλο αυτό το μπάχαλο για την ίδια τη μεταρρύθμιση, αν ληφθεί υπόψη ότι ανέβαλαν και εκλογές για να περάσει!

Το έγκλημα στην Πάφο

Μιλώντας πάντως για δημάρχους, δυστυχώς πέρασε στα ψιλά η κίνηση του δήμαρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος να κόψει δέντρα επειδή αρμόδιοι ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να ανοίξουν αυλάκια για τις υπηρεσίες τους. Πάντως για το έγκλημα τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου διαψεύδοντας εμμέσως τον δήμαρχο και υποστηρίζοντας πως δεν ήταν αναπόφευκτη η κοπή των δέντρων. Για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτεί και να αναλαμβάνει τις ευθύνες;

Οι πρόσφυγες

Μετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη που μας ενημέρωσε πως γνώρισε το άσχημο πρόσωπο του ρατσισμού, όσο ήταν φοιτητής στην Γερμανία, ο υπουργός Υγείας σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της Κύπρου στην Ουκρανία, τονίζοντας πως κατανοεί πλήρως το δράμα, δεδομένου ότι ο ίδιος ήταν 40 ημερών πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο όταν έγινε η εισβολή. Καλά, οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται τι λένε, ένας σύμβουλος επικοινωνίας δεν υπάρχει να περιορίσει τις εκλάμψεις τους;

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Βαλεντίνος Φακοντής

Ο άγνωστος σε πολλούς βουλευτής του ΑΚΕΛ, ο οποίος δεν έχει αρθρώσει μέχρι τώρα πολιτικό λόγο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να πάει –χωρίς να είναι μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών– και να χαρακτηρίσει όχλο τους μετανάστες. Ακόμα και ο Νίκος Νουρής εξεπλάγη από την έκφραση. Η απολογία του στη συνέχεια δεν είναι αρκετή, γιατί απέδειξε ξεκάθαρα πως βασικές αρχές όπως η αλληλεγγύη είναι ξένα για τον ίδιο και δεν έπρεπε να έχει χώρο μέσα σε ένα προοδευτικό κόμμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση