ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

AstraZeneca οξά τούτο της Pfizer;

Και ως διά μαγείας το τηλεοπτικό κανάλι Alpha έχει χαθεί από τις οθόνες αρκετών τηλεθεατών, το τελευταίο διάστημα

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Καψόνια...

Όλοι μιλάνε για την άτυπη πενταμερή, εκτός από τον οικοδεσπότη της : τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Λευκωσία οι διπλωματικές υπηρεσίες παρουσιάζονται να είναι στο ακουστικό και να αναμένουν το πράσινο φως από την κα Λουτ, για τις ημερομηνίες. Ένα τηλεφώνημα που τείνει να καταστεί δύσκολος τοκετός. Την περασμένη εβδομάδα οι πληροφορίες που υπήρχαν στη Λευκωσία, όχι από άσχετες πηγές, ήθελαν την κα Λουτ να κάνει, επιτέλους, το τηλεφώνημα την Τρίτη το βράδυ, Τετάρτη πρωί. Μάταια όμως. Όπως είναι τα πράγματα ό,τι και να πεις κινδυνεύεις να εκτεθείς. Η άτυπη πενταμερής φαίνεται να κινείται στα χνάρια των άτυπων διαβουλεύσεων, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Το πότε είναι το άγνωστο και το κυριότερο το ποιος θα τα τινάξει στο αέρα. Κάτι τέτοιες ώρες φαίνεται η απουσία του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο ΠΙΣ

Η δημόσια τοποθέτηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για τις ηλικίες που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε ενώπιόν μας. Οι διαφωνίες της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αγνοηθούν, με διαρροές τύπου «έγκυρων» πηγών από το ΚΥΠΕ. Αυτό το οποίο αγνοείται είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στον κόσμο, ο οποίος έχει μπερδευτεί. Τα όσα βάζει στο τραπέζι ο ΠΙΣ έχουν βαρύτητα και είναι αποτέλεσμα επιστημονικής τεκμηρίωσης, στη βάση ιατρικών μελετών που υπάρχουν. Ο ΠΙΣ δεν αμφισβητεί την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά την αποτελεσματικότητά του και δεν το κάνει αυθαίρετα. Στα αφτιά ενός κοινού θνητού ακούγονται λογικές οι ανησυχίες του ΠΙΣ ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν άτομα άνω των 65, όχι γιατί αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά γιατί δεν υπάρχουν δεδομένα που να την επιβεβαιώνουν.

Εκεί στο ΚΥΠΕ

Δεν αναφέρομαι στους συναδέλφους δημοσιογράφους, αλλά εκεί στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται να ζήλεψαν τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης. Αν το ΚΥΠΕ θέλει να υπεισέλθει στο χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας, κάνοντας ρεπορτάζ που βασίζονται σε «έγκυρες» πηγές, δεν θα πρέπει να το κάνει μονόπλευρα. Θα πρέπει να ελέγχει διερευνητικά και την εξουσία. Τελευταία όλο και πιο συχνά έχει καθιερώσει τη δημοσίευση κειμένων που στηρίζονται μόνο σε «έγκυρες» πηγές, μόνο που το κάνει άγαρμπα. Οι «έγκυρες» πηγές βγάζουν μάτι ότι πρόκειται για διαρροές υπουργών που θέλουν να στείλουν μηνύματα χωρίς να τα χρεωθούν. Καλά τα κατά καιρούς μαθήματα δημοσιογραφίας, από κάποιους εντός ΚΥΠΕ αλλά δεν είδα ένα ρεπορτάζ ερευνητικής δημοσιογραφίας που να βασίζεται σε «έγκυρες» πηγές και να ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Η «πληγή»...

Η νέα οικογενειακή τραγωδία αποκαλύπτει πόσο ρηχή είναι η μνήμη της κοινωνίας, αλλά και το έργο των κρατικών υπηρεσιών. Για την υπόθεση του Στυλιανού χύθηκε τόσο μελάνι και όπως αποδείχθηκε κανενός δεν ίδρωσε το αφτί. Οι αποκαλύψεις συγγενικού προσώπου της οικογένειας στην προχθεσινή τραγωδία εγείρουν και πάλι σοβαρό ζήτημα για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Το Γραφείο Ευημερίας παρακολουθούσε την οικογένεια ναι ή όχι; Το Γραφείο με ανακοίνωσή του, πέρα από τις νουθεσίες λέει :«Η οικογένεια στηριζόταν οικονομικά για τη διαβίωσή της και για φροντίδα. Δεν έχει ληφθεί αναφορά βίας που να περιλαμβάνει επικινδυνότητα. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας». Τα δύο πρώτα σε ποιανού την αρμοδιότητα ανήκουν; Κάποιοι εκεί στο Γραφείο Ευημερίας γνώριζαν για τη συμπεριφορά του φερόμενου θύτη; Το συγγενικό πρόσωπο είπε δημόσια ότι είχε κάνει καταγγελίες. Πάλι τα ίδια με τις κρατικές υπηρεσίες, η μια θα τα φορτώνει στην άλλη. Εγώ εν τζιαι.

Σιωπή...

Το τι συμβαίνει με τις κρατικές υπηρεσίες περιγράφει με παραστατικό τρόπο, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Δικαιωμάτων σε ανακοίνωσή της, τον περασμένο Νοέμβριο. Ένα χρόνο μετά τον χαμό του Στυλιανού η εικόνα που δίνει η Επίτροπος Μαρία Στυλιανού Λοττίδου, δεν περιποιεί τιμή για κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία ή το Γραφείο Ευημερίας. Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου αυτούσιο το συμπέρασμα της κ. Λοττίδου. « Ένα χρόνο μετά, σημειώνουμε μόνο με συνθήματα την 25η Νοεμβρίου για να διακηρύξουμε την αντίθεσή μας και να καταδικάσουμε την βία κατά των γυναικών η οποία αντανακλά άμεσα στις παιδικές ψυχές, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την ύπαρξη τους και βιάζοντας κάθε μέρα τα συναισθήματά τους». Και καταλήγει η Επίτροπος Διοικήσεως : « Ένα χρόνο μετά και το μόνο που ακούσαμε ήταν η εκκωφαντική σιωπή! Για τον Στυλιανό και κάθε Στυλιανό που ακόμη περιμένει δικαίωση στην γειτονιά των αγγέλων».

Πού είναι ο Alpha;

Και ως διά μαγείας το τηλεοπτικό κανάλι Alpha έχει χαθεί από τις οθόνες αρκετών τηλεθεατών, το τελευταίο διάστημα. Ναι όσο και αν φαίνεται παράξενο μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο αν το πρόβλημα οφείλεται στην πλατφόρμα της Velister που αναβαθμίστηκε ή στη συχνότητα 21 που παραχωρήθηκε από το κράτος για την αναμετάδοση του σήματος του Alpha. Οι διαμαρτυρίες τηλεθεατών είναι ουκ λίγες και λένε πως οι προσπάθειες επανασυντονισμού των τηλεοπτικών τους συσκευών απέβησαν άκαρπες. Στα Λατσιά το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού καθημερινά κατακλύζεται από τηλέφωνα τηλεθεατών, με αποτέλεσμα ο σταθμός μη έχοντας άλλη επιλογή να επιστρατεύει τεχνικό προσωπικό του, προς βοήθεια του κοινού.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Έμεινε δεν έμεινε τρεις ώρες στη Λευκωσία, τη δουλειά του την έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και για στρατό κατοχής μας είπε και για τη μορφή λύσης μας είπε. Άντε να δούμε τώρα, θα τσιμπήσουν οι Τούρκοι να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση; Πάντως, ο Κυριάκος έκανε τον Ταγίπ Ερντογάν πύραυλο, έτοιμο για το διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση