ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφτιαξα την πύλη άντε να πάρει σειρά το Corona Pass

Στο κόκκινο ο Κόκκινος

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Στο κόκκινο ο Κόκκινος

Ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας εμφανίζεται να είχε μια από τις δυσκολότερες νύχτες, την περασμένη Πέμπτη προς Παρασκευή. Ο Κυριάκος Κόκκινος φαίνεται ότι βίωνε το δικό του δράμα, αναμένοντας το άνοιγμα της πύλης, στις 7:30 το πρωί. Τυχόν νέα κατάρρευση θα δρομολογούσε εξελίξεις στο κυβερνητικό σχήμα, αρνητικές για τον κ. Κόκκινο. Η πύλη δεν κατέρρευσε, παρά τα όποια προβλήματα που παρουσιάσθηκαν, ωστόσο όπως λέει το κυβερνητικό ρεπορτάζ, ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Οι παροικούντες εις τον Λόφο αφήνουν να διαρρεύσει πως εάν δεν υπήρχαν οι Βουλευτικές, ο κ. Κόκκινος πιθανότατα να είχε απομακρυνθεί με εύσχημο τρόπο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται για μετά τις εκλογές, αν ο κ. Νίκος αποφασίσει να φρεσκάρει το σχήμα και αν η πύλη δεν σταθεροποιηθεί.

Έδωσε υποσχέσεις

Αυτό που φαίνεται να έχει ενοχλήσει περισσότερο τον Λόφο δεν είναι τα προβλήματα με την πύλη αλλά οι υποσχέσεις που φέρεται να έδωσε ο κ. Κόκκινος για την αποκατάσταση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε μια περίπτωση τις υποσχέσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις έδωσε ενώπιον άλλων τριών προσώπων. Αργότερα όταν επέστρεψε στο Υφυπουργείο, εμφανίζεται να έκανε δεύτερες σκέψεις ή έγινε κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε και έβαζε τη γραμματέα του, να στέλνει mail στον υπουργό Υγείας ότι θα απαιτηθεί χρόνος για επίλυση των προβλημάτων. Αποτέλεσμα ήταν να στρέψει εναντίον του και τον Κωνσταντίνο Ιωάννου. Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο κ. Κόκκινος έτρεξε όσο κανένας άλλος τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και μάλιστα υπό καθεστώς πίεσης, προκειμένου πληρωθούν στο πρώτο Lockdown μερικές χιλιάδες εργαζομένων που είχαν μπει στα σχέδια της Ζέτας.

Πασαπόρτι

Κάποιοι στην τ/κ δεξιά συναγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο Τούρκος. Κάτι που δεν έκανε με τόσο άκομψο τρόπο ούτε ο μακαρίτης ο Ραούφ Ντενκτάς. Πρόσφατο παράδειγμα η απαξίωση του Ερσίν Τατάρ στα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Τατάρ ότι και να λέει είναι ηγέτης της τ/κ κοινότητας που κατέχει και ο ίδιος διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ερώτημα: Πότε ανακάλυψε την απέχθειά του. Όταν το προμηθευόταν απευθυνόμενος στα αρμόδια κρατικά όργανα του νόμιμου κράτους ή τώρα που θέλει να δείξει στην Άγκυρα ότι είναι Τούρκος μέχρι τα νύχια; Θα θυμίσω στον κ. Τατάρ την τύχη που είχε ο μέντοράς του, ο Ραούφ εκφραστής της κατοχής και με ερείσματα στο βαθύ κράτος της Τουρκίας. Ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας τον έκανε στην άκρη σαν τη μύγα. Τότε θα θυμηθεί τους Ε/κ συμπολίτες του και πως είναι Κύπριοι.

Μες στον λάλαρο..

Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να δει τα προβλήματα που προκαλούνται στα εμβολιαστικά κέντρα από τις καιρικές συνθήκες. Τουλάχιστον στη Λευκωσία, η ροή των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική. Μεγάλες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν ωστόσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κατά τις μεσημβρινές ώρες η αναμονή έστω και για 15 λεπτά είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Με μια πλαστική τέντα και τουριστικές ομπρέλες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα προστασίας του κόσμου που αναμένει να εμβολιαστεί. Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα. Είναι κρίμα για το έργο που επιτελείται από το προσωπικό των κέντρων, το οποίο λόγω της δυσφορίας του κόσμου περνά σε δεύτερη μοίρα. Δόξα τω Θεώ η κρατική έκθεση έχει κτίρια. Μπορεί η αναμονή να γίνεται σε κάποια από αυτά.

Green Pass

Τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν με την εμβολιαστική πύλη έχουν φουντώσει κάποιες φήμες αναφορικά με το Green Pass που θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες που έχουν εμβολιασθεί. Οι φήμες αυτές λένε πως στο παρασκήνιο καταβάλλονται προσπάθειες ο σχεδιασμός και υλοποίηση του έργου να δοθεί στην εταιρεία NCR, που έστησε το λογισμικό του ΓεΣΥ και την εμβολιαστική πύλη. Η κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας φαίνεται ότι βάζει εμπόδια στην παραχώρηση του έργου. Αυτό που προκαλεί φόβο είναι να διαρρεύσει το όλο θέμα παραμονές των βουλευτικών εκλογών, προκαλώντας την ανάλογη ζημιά στο κυβερνών κόμμα, όπως πιστεύουν κάποιοι. Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ήδη πως ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του λογισμού έχουν επιδείξει και άλλες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία σε άλλες χώρες.

Είδαν και απήλθαν

Θέλει μαεστρία όλες οι πλευρές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, να σηκώνονται από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ικανοποιημένες. Οι δικοί μας, αν κρίνω και από την τοποθέτηση του Τουμάζου Τσελεπή, μάλλον επέστρεψαν ανακουφισμένοι. Από την άλλη η τ/κ πλευρά διά του Ερσίν Τατάρ, πανηγυρίζει ότι στη Γενεύη τέθηκαν στο τραπέζι τα δύο κράτη. Ο κ. Τσελεπής είπε πως ο γενικός γραμματέας δεν δέχθηκε τις τουρκικές απαιτήσεις, όμως δεν τους το ξέκοψε προφανώς για να μαζευτούν και πάλι όταν τους φωνάξει. Όπως έχει δείξει η ιστορία του Κυπριακού, πολύ δύσκολα φεύγουν από το τραπέζι ζητήματα που τίθενται από τη μία ή άλλη πλευρά. Απλά συνεχίζουν από εκεί που έμειναν. Πάντως, κάποιοι στη Λευκωσία φοβούνται πως με τα δύο κράτη δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα και θα τα βρούμε και πάλι μπροστά μας, την επόμενη φορά.

ΗΡΩΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έκλεισε με νόημα το μάτι στον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας για τα προβλήματα της πλατφόρμας των ραντεβού. Εάν το ξανακάνει, απλά θα συμβεί αυτό το οποίο λέει το λαϊκό άσμα. «Σφύριξα και έληξες».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση