ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είναι αργά για δάκρυα, Στέλλα

Στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη δίνει η πρώην ανεξάρτητη βουλεύτρια Άννα Θεολόγου

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η στήριξη της Άννας

Στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη δίνει η πρώην ανεξάρτητη βουλεύτρια Άννα Θεολόγου. Την απόφασή της δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού της στο facebook. Η ίδια είχε εκφραστεί από νωρίς υπέρ της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη, με κάποιους κύκλους να τη βλέπουν θετικά και για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση εκπροσώπου Τύπου. Σοφότερες δυνάμεις όμως επικράτησαν, σκεπτόμενοι το θερμόαιμο του χαρακτήρα της. Όπως μαθαίνουμε πάντως, αν και η ίδια ανέφερε πως τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι της ζήτησαν συνάντηση, σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Γιώργος Κολοκασίδης.

Το επιτελείο Μαυρογιάννη

Τη Δευτέρα, πάντως, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μετακινείται στο επιτελείο του, το οποίο όπως έχει αποκαλύψει η στήλη βρίσκεται στη Γρίβα Διγενή. Το ποιοι θα τον ακολουθήσουν εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο. Το σίγουρο πάντως είναι πως η Εζεκία Παπαϊωάννου δεν θα στείλει όπως την προηγούμενη πενταετία πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Στέφανος Στεφάνου και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του. Υπάρχουν, ωστόσο, νέα πρόσωπα από τον χώρο της Αριστεράς, που αναμένεται πως θα βγουν μπροστά και θα εκπροσωπούν σε τηλεοπτικά πάνελ τον υποψήφιο της Αριστεράς.

Ο Κόσιης, ο Κωστάκης και το νέο

Μιλώντας πάντως για επιτελείο και περίγυρο, αίσθηση προκάλεσε σε πολλούς η μαζική εκδήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη σε Πάφο και Παραλίμνι. Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι πλαισιώθηκε από τον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Κωστάκη Κωνσταντίνου και τον Νίκο Κόσιη. Καλοί οι συμβολισμοί, αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εκπροσωπούν το νέο και το αντισυστημικό, το οποίο διατείνεται πως εκπροσωπεί ο τέως υπουργός Εξωτερικών. Πέραν των Κόσιη και Κωνσταντίνου, μαθαίνουμε πως και άλλοι Συναγερμικοί βρίσκονται γύρω του. Η Μαρίνα Χατζημανώλη που ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λεμεσού, όπως και ο δικηγόρος Ηρακλής Αγαθοκλέους. Μαζί του και ο υποψήφιος Λάρνακας Μάκης Γεωργίου. Ερώτημα μεγάλο είναι ποιος τελικά θα είναι ο επιτελάρχης του, που παραμένει ακόμα ανοικτό.

Οι απουσίες

Σημαντικές ομολογουμένως οι ευρωπαϊκές προσωπικότητες στο ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ. Τις παρουσίες Βέμπερ, Μητσοτάκη, Σχοινά, Κυριακίδου τις πιστώνεται προσωπικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Την απουσία της προεδρικής οικογένειας την πιστώνεται ο Νίκος Αναστασιάδης. Μάλιστα ο κοινός περίγυρος των δύο ηγετών της δεξιάς μετέφερε στην στήλη τις απέλπιδες προσπάθειες να πειστούν οι θυγατέρες και οι γαμπροί του προέδρου να παραστούν για να «κλείσουν» στόματα και ψιθύρους πως λοξοκοιτάζουν άλλους υποψηφίους. Εις μάτην όμως. Να θυμίσουμε πως σε άλλες εποχές οι παρουσία τους ήταν στην πρώτη γραμμή. Αυτή την φορά προτίμησαν, λέγεται, ταξιδάκι στο Λονδίνο.

Τα εύσημα

Μιλώντας πάντως για το ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, αξίζει να πούμε πως η οργάνωση ήταν άρτια τις δύο μέρες που διεξήχθηκε, με την ηγεσία να ακούει προσεκτικά μέλη και στελέχη σε μία προσπάθεια αυτοκριτικής. Σημαντικό το γεγονός ότι μετά από καιρό ακούμε δειλά δειλά βουλευτές και στελέχη να τοποθετούνται πολιτικά. Τα εύσημα πάντως για την όλη διοργάνωση πάνε στον διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλη Σοφοκλέους.

Η συγγνώμη

Συγγνώμη φαίνεται να ζήτησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Μάριο Καρογιάν στη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στα γραφεία της ΔΗΠΑ. Μία πράξη μεταμέλειας γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Νεοφύτου, κάποιες φορές η στάση που κράτησε έναντι των θέσεων των μελών της ΔΗ.ΠΑ δεν ήταν ορθή και πιθανόν να τους αδίκησε. Παραδέχτηκε ότι το έκανε για να τα πηγαίνει καλά με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, βέβαια το έκανε αφού ξεκαθάρισε ότι το ΔΗΚΟ πήρε τον δρόμο του Νίκου Χριστοδουλίδη. Πάντως, μία ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τη ΔΗΠΑ θα έδινε τη δεδομένη στιγμή την ώθηση που πιθανόν χρειάζεται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους. Ακόμα κι αν γίνεται κάπως αδέξια...

Μισές δουλειές

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς μετά από 21 χρόνια. Λυπούμαι να παρατηρήσω πως το πρώτο ταξίδι ήταν κατώτερο των περιστάσεων και η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία που ανέλαβε να επαναλειτουργήσει, μια ακτοπλοϊκή γραμμή με ευρύτερους συμβολισμούς. Το κράτος και ορθά ήλθε και στήριξε την προσπάθεια με ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι. Δεν μπορεί το πλοίο που επελέγη να παρουσιάζει μια απαράδεκτη εικόνα. Δεν μπορεί στην πρεμιέρα, που όλα πρέπει να είναι άψογα, να μη λειτουργεί το μηχάνημα πληρωμής με κάρτες. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ασύρματο δίκτυο για ένα ταξίδι 27 ωρών και σε μια εποχή που υπάρχει ασύρματο δίκτυο και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Όταν έχεις φιλόδοξες προσδοκίες δεν γίνεται τελευταία στιγμή να προσπαθείς να ενεργοποιήσεις το ψηφιακό σύστημα επιβίβασης, με τους επιβάτες να ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Και το πιο βασικό και ανησυχητικό. Να δείχνεις ότι δεν σε αγγίζει η δικαιολογημένη αγανάκτηση των επιβατών. Το υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει να πει κάτι;

Έκλεψε την παράσταση

Πρέπει να ομολογήσουμε πως ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης που ήταν εκ των επιβατών του πλοίου προσπάθησε να σώσει την παρτίδα. Μέχρι τον Dj έκανε και πρέπει να παραδεχθούμε πως τα πήγε περίφημα. Ακομπλεξάριστος και με dress code για την περίσταση απέδειξε πως είναι γνώστης της τέχνης των decks, στη διάλεκτο των νεαρών. Κάποιοι εκ των θαμώνων ακούστηκαν να λένε πως αν παρ’ ελπίδα φύγει από το Υφυπουργείο δεν κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά. Οι μουσικές επιλογές του υφυπουργού Ναυτιλίας ξεσήκωσαν τον συνάδελφό του υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, ο οποίος παρεμπιπτόντως με το που αποβιβάστηκε στον Πειραιά δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, πήρε τη βαλίτσα του και δρόμο για το αεροδρόμιο για να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής στη Λάρνακα, όπως ακούστηκε να λέει.

Με γαλλικό άρωμα

Την περασμένη εβδομάδα η Βουλή αποδέσμευσε το κονδύλι για την προκαταβολή αγοράς 6 επιθετικών ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς. Ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης τρίβει τα χέρια, δεν είμαι σίγουρος για τον υπουργό Οικονομικών. Ακόμα και μετά την αποδέσμευση του κονδυλίου οι κακές γλώσσες επέμεναν πως ο Κωνσταντίνος Πετρίδης μουρμουρούσε. Μάλιστα, φέρεται να διερωτήθηκε για την αναγκαιότητα αγοράς των γαλλικών ελικοπτέρων την παρούσα χρονική στιγμή. Μάλιστα, για να πείσει πως δεν είναι ο συνήθης ύποπτος που γκρινιάζει έλεγε πως για άλλα οπλικά συστήματα που η απόκτησή τους ήταν αναγκαία, αποδέσμευσε τα σχετικά κονδύλια χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε τι θα κάνει αν μέχρι το τέλος της θητείας του, του ζητηθεί επιπλέον αποδέσμευση κονδυλίων για την Ε.Φ. Θα τα αποδεσμεύσει ή θα τα αφήσει προίκα στον επόμενο ΥΠΟΙΚ;

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΣΤEΦΗ ΔΡAΚΟΥ

Η υπουργός δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία κατέδειξε την βδομάδα που πέρασε πως έχει τα κατάλληλα αντανακλαστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση