ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένα μωσαϊκό συνθέσεων και αποχρώσεων

To debate της περασμένης Τρίτης στο ΣΙΓΜΑ αποδείχτηκε τελικά αποκαλυπτικό

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η αποκάλυψη

To debate της περασμένης Τρίτης στο ΣΙΓΜΑ αποδείχτηκε τελικά αποκαλυπτικό. Ο Αχιλλέας Δημητριάδης κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με το γνωστό «αν ήθελα να βγάλω λεφτά θα έκανα διαβατήρια και θα τα έστελνα στο υπουργικό του κ. Χριστοδουλίδη να μου τα εγκρίνουν», όμως και ο Γιάννης Καρεκλάς προκάλεσε αίσθηση για το στρίμωγμα που έκανε στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η περίπτωση Αχιλλέα

Οι αποδόσεις του Αχιλλέα Δημητριάδη και οι διθύραμβοι, που ακολούθησαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προκάλεσαν ανησυχία πάντως στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Ανησυχία για το ενδεχόμενο ν’ αυξηθούν οι διαρροές προς τον γνωστό νομικό. Υπήρξαν και πολλές πιέσεις σε στελέχη από μέλη να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν επέλεξαν τον Αχιλλέα Δημητριάδη, που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, αντί του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Έστω πάντως κι αν πολλοί είναι εκείνοι που εκτίμησαν τις ικανότητες Αχιλλέα, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται πως αν ο κ. Δημητριάδης στηριζόταν από κάποιο μεγάλο κόμμα δεν θα τύγχανε της ίδιας ασυλίας από ΜΜΕ, αλλά και από τους υπόλοιπους υποψήφιους που ευελπιστούν στη στήριξή του κατά τον β΄ γύρο.

Η άδεια καρέκλα

Δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο πάντως το μάθημα που έκανε ο Γιάννης Καρεκλάς στον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι είναι η πρώτη και τελευταία φορά που δέχεται ένας υποψήφιος να βρίσκεται εκτός πάνελ και πως άλλη φορά θα ακολουθεί την πολιτική της άδειας καρέκλας. Δεν πέρασε και απαρατήρητο το στρίμωγμα που δέχτηκε ο κ. Χριστοδουλίδης και από τους τρεις. Στρίμωγμα που δεν διανοήθηκε ποτέ κατά τα 10 χρόνια παρουσίας του στην πολιτική σκηνή.

Fake accounts και βαν

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του Αβέρωφ Νεοφύτου στο debate του ΣΙΓΜΑ, καθώς απέφυγε το ξίνισμα που είχε το πρόσωπό του κάθε φορά που τοποθετείτο ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο περασμένο debate. Τότε δεν έλεγε ούτε το όνομά του. Στο ΣΙΓΜΑ φάνηκε ιδιαίτερα χαλαρός, χαμογελαστός και άνετος. Επέμεινε πάντως ότι δεν θα έφευγε από το στούντιο αν δεν λάμβανε μία απάντηση από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Εμείς πάντως θα θέλαμε μετά την υπόθεση των ψεύτικων λογαριασμών να υπάρξει η ίδια ακριβώς ζέση για την υπόθεση του μαύρου βαν, της σύνδεσης του ΔΗΣΥ με τον Ντίλιαν και γιατί η υπόθεση έκλεισε συνοπτικά.

Ποιος λέει αλήθεια

«Χάριν αποκατάστασης της πραγματικότητας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία για δημιουργία μηχανισμού επίλυσης διαφόρων. Η σχετική αναφορά έγινε από συναγωνιστές εν τη ρύμη του λόγου» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκ των αντιπροέδρων της ΔΗΠΑ Μαρίνος Κλεάνθους, σε μία προσπάθεια –από ό,τι αντιλαμβανόμαστε να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Διότι οι συναγωνιστές του κ. Κλεάνθους, μιλώντας στη «Πρωινή Επιθεώρηση» και την Κατερίνα Ηλιάδη δεν έμειναν απλώς σε αναφορά αλλά προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΔΗΠΑ Γιάννος Λακκοτρύπης είπε ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον κ. Χριστοδουλίδη πως θα υπάρχει ο μηχανισμός και θα ασχολείται με τις διαφωνίες των κομμάτων που τον στηρίζουν ενώ μια μέρα μετά, ο βουλευτής του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης έδωσε και λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμμετέχουν αλλά και πώς θα λειτουργεί. Εκτός και αν έχουν μεγάλη φαντασία εκεί στη ΔΗΠΑ, κάποιος πρέπει να θύμωσε και να ζήτησε να ανακαλέσουν. Μπορεί πάλι να βγει ο Νίκος Χριστοδουλίδης για να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει, κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί ποτέ.

Οι λαγοί και τα πετραχήλια

Μιλώντας πάντως για τις συνεργασίες, τις μυστικές συμφωνίες των κομμάτων που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ενστάσεις των συναγερμικών στελεχών. Διερωτούνται οι Συναγερμικοί πως μπορεί να κυβερνήσει όλο αυτό το συνονθύλευμα πολιτικών και κάποιοι ζητούν να παρουσιαστούν στο φως οι συμφωνίες τους. Εμείς θα συμφωνήσουμε με την κίνηση του ΔΗΣΥ, όμως μεταξύ κατεργαρέων, φίλοι στον ΔΗΣΥ ας υπάρξει ειλικρίνεια. Πώς το είπε ο Χρύσης Παντελίδης; «Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου παρακαλούσε το ΔΗΚΟ να τον στηρίξει, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Το ίδιο έκανε με άλλα κόμματα. Το ότι τα ειρωνεύεται και τα απαξιώνει επειδή δεν τον στηρίζουν, επιβεβαιώνει ότι ουδέποτε ήταν ειλικρινής έναντί τους και ότι ορθώς δεν τον εμπιστεύονται».

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΑΛEΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης για το μεγαλείο της ψυχής του, ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Καλό ταξίδι στο φως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση