ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα τηλεφώνημα διά πάσαν νόσον...

Τα περί ηχογράφησης του Νίκου Αναστασιάδη, προφανώς από την τουρκική πλευρά, στο δημοσιογραφικό παζάρι κυκλοφορούσαν ως φήμη εδώ και ένα χρόνο

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η ιστορία ως φάρσα

Κάποτε όταν ο υπουργός Οικονομικών της διακυβέρνησης Χριστόφια Βάσος Σιαρλής εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης πήγε στον τότε πρόεδρο και υποστήριξε ενώπιόν του την άμεση λήψη μέτρων και την ένταξη της χώρας σε μνημόνιο διάσωσης της οικονομίας, λέγεται πως ο μακαρίτης Χριστόφιας του απάντησε : «Βάσο, είσαι καλός τεχνοκράτης αλλά δεν ξέρεις από πολιτική…». Η ιστορία επαναλήφθηκε τις τελευταίες μέρες όταν τέθηκε ενώπιον του προέδρου Αναστασιάδη η έντονη άποψη των τεχνοκρατών πως πρέπει να πάμε σε λοκ ντάουν, με τον πρόεδρο να φέρεται να έγινε… Χριστόφιας κάνοντας μαθήματα πολιτικής σοφίας απέναντι στα στοιχεία των τεχνοκρατών. Η διαφορά όμως του νυν προέδρου από τον μακαρίτη Χριστόφια είναι πως δεν φοβάται να αλλάξει γνώμη στο παρά ένα λεπτό. 

Big Brother

Τα περί ηχογράφησης του Νίκου Αναστασιάδη, προφανώς από την τουρκική πλευρά, στο δημοσιογραφικό παζάρι κυκλοφορούσαν ως φήμη εδώ και ένα χρόνο. Μάλιστα, οι ίδιες φήμες ήθελαν το περιεχόμενο της συνομιλίας του προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για λύση δύο κρατών, ως τον άσο της τουρκικής πλευράς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι παλιά καραβάνα στο πολιτικό κουρμπέτι και φρόντισε να κάψει τον τουρκικό «άσσο», μερικές μέρες πριν από τη Γενεύη. Γνωρίζοντας κάποιες λεπτομέρειες του παρασκηνίου των προηγούμενων συνομιλιών στην Ελβετία, και στη Γενεύη οι κοριοί θα πάρουν φωτιά. Τουλάχιστον τότε επιβεβαιώθηκε η λαϊκή ρήση πως οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Και ο κ. Νίκος, όπως φαίνεται, έχει καλούς φίλους στην περιοχή.

Αρνητές

Η αντίδραση των προσωπικών γιατρών να βάλουν και αυτοί πλάτη, στην προσπάθεια εμβολιασμού του πληθυσμού δεν μπορεί παρά να καταγραφεί στα αρνητικά του κλάδου. Τα επιχειρήματα τα οποία προβάλλουν και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ισχυρά. Τα όσα βιώνει και η Κύπρος είναι μια έκτακτη κατάσταση και δικαιολογίες του τύπου, τους φορτώνουν επιπλέον εργασία μου μυρίζει προσπάθεια να δημιουργήσουν συνθήκες για έξτρα αμοιβή, που εδώ που τα λέμε δεν τους συμφέρει να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο. Τα περί μεγάλου όγκου εργασίας τα αντιπαρέρχομαι, τι να πουν άραγε και οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία; Αν πραγματικά θέλουν να συνδράμουν την προσπάθεια που γίνεται, υπάρχουν τρόποι να οργανωθεί ο εμβολιασμός ενός κομματιού του πληθυσμού χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Αρκεί να υπάρχει θέληση και καλή καρδιά.

Ετοιμάζεται απάντηση

Η απόφαση της Βουλής να παρέμβει με απόφασή της, στο έργο της Νομικής Υπηρεσίας για το πόρισμα της Ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις, μπορεί να θεωρηθεί και ως θεσμική εκτροπή. Με βάση νομικούς, αν το πόρισμα δοθεί στη δημοσιότητα αυτό μπορεί να αποφασισθεί μόνο από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος διόρισε την Επιτροπή. Την ίδια ώρα αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων, δικηγόρων στο επάγγελμα, οι οποίοι συνεχίζουν να καλούν δημόσια τον γενικό εισαγγελέα να δημοσιοποιήσει το πόρισμα, αγνοώντας ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκληθούν αν κάποιες περιπτώσεις οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει με το πόρισμα, η Νομική Υπηρεσία ετοιμάζεται να βγει μπροστά, ενδεχομένως αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με φαντασία

Η παλιά φρουρά φεύγει και η νέα σύνθεση έρχεται από τον Μάιο στη βουλή. Δεν ήταν μία εύκολη θητεία, καθώς τα κύρια ζητήματα που επικράτησαν ήταν η πανδημία και σίγουρα η ηχηρή παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, μετά και την εμπλοκή του στο βίντεο του Al Jazeera. Ο Αδάμος Αδάμου ο οποίος αποχωρεί πλέον από τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, κατάφερε με την εντιμότητα και την ακεραιότητα που τον διακατέχει, να σώσει την ήδη τρωθείσα αξιοπιστία της βουλής. Να τα θυμούνται αυτά τα κόμματα, όταν θα κάνουν παρασκήνιο για τον επόμενο πρόεδρο της βουλής.

Τα αυτονόητα

Η Ξένια Κωνσταντίνου, σε συνέντευξή της στην «Κ» είπε τα αυτονόητα που θα έπρεπε να τολμήσουν να πουν κι άλλοι συναγερμικοί οι οποίοι ανήκουν στην φιλελεύθερη τάση. «Κανένας δεν είναι ανεκτό να διώκεται για τα φρονήματά του. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κτίστηκε με τον κόπο και με τους μόχθους ανθρώπων που για την εποχή τους είχαν διαφορετικά πολιτικά φρονήματα από τα κυρίαρχα της τότε εποχής» ανέφερε διαφωνώντας με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να διώξει έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ. Στα θετικά και η αντίδρασή της με το αντιμεταναστευτικό ντελίριο του ΔΗΣΥ περί ασφάλειας στη χώρα.

Το κρύψαν στο ντουλάπι

Εδώ που τα λέμε, που ακριβώς βρίσκεται το περιβόητο σποτάκι του ΔΗΣΥ με το «θέλω να νιώθω ασφαλής στη χώρα μου;» Όπως μαθαίνουμε αποσύρθηκε από την προεκλογική καθώς εκτός από την κακή χρονική συγκυρία που το λάνσαραν, προκάλεσε περισσότερη ζημιά παρά όφελος.

Περί καλλιτεχνών…

Πηγαίνοντας πίσω όμως στους υποψήφιους του ΔΗΣΥ, έχουμε να πούμε πως οι γυναίκες υποψήφιες, φαίνονται έτοιμες για τομές και δραστικά μέτρα που θα βελτιώσουν την κοινωνία. Ενδεικτικό παράδειγμα και η Μαρίνα Χατζημανώλη Γλυκή η οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του καλλιτέχνη με το σύνθημα «κανένας καλλιτέχνης χωρίς σκηνή». Καλό θα ήταν και η ίδια η κυβέρνηση, να δείξει την ανάλογη ευαισθησία σε ο,τι αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε για το αυτονόητο που επιτάσσουν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Προσπάθησε και πέτυχε, ασχέτως ποιοι ήταν οι λόγοι, που την Πέμπτη το βράδυ η Κύπρος πήγε για ύπνο με «αυστηροποίηση» και ξύπνησε με λοκ ντάουν.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση