ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας πύρινος Αύγουστος

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Εν μέσω θέρους
Νέες αποκαλύψεις συζητείται πως θα έχουμε στο μέσο του θέρους, από το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera. Ο Ιανός μαθαίνει πως οι πρωταγωνιστές είναι λίγο πολύ οι ίδιοι. Αυτή τη φορά φαίνεται να εμπλέκεται λίγο περισσότερο λειτουργός του υπουργείου Εσωτερικών. Το σίγουρο είναι πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν θα πλήξουμε.

Με μέτρα στη Βουλή
Και τη Βουλή άρχισε να προβληματίζει το ζήτημα των ανεμβολίαστων παροίκων της. Ο Ιανός σάς είχε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα για τον επαναστάτη Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος αποφάσισε να παρευρίσκεται σε Επιτροπές, αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες και παραλείποντας να φορά τη μάσκα του. Είναι άλλωστε πολιτική θέση του ΕΛΑΜ να χαϊδεύει τα αφτιά των αντιεμβολιαστών, με τον Χρίστο Χρίστου να δηλώνει πρώτος και καλύτερος ότι δεν εμβολιάστηκε ακόμα. Την κατάσταση φαίνεται να εντόπισε η πρόεδρος της Βουλής η οποία με ανακοίνωσή της προς όλα τα μέλη και λειτουργούς, τονίζει ότι θα τηρηθεί αυστηρά το διάταγμα και δεν θα μπαίνει κανένας εντός Βουλής χωρίς safe pass, rapid test και σίγουρα χωρίς μάσκες. Έχουν άλλωστε καταργηθεί τα δωρεάν rapid test εντός της Βουλής…

Οι πρυτάνεις…
Ξεκίνησε από νωρίς η προεδρολογία, με τα ονόματα να δίνουν και να παίρνουν. Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα του 24news που θέλει στο κάδρο τους δύο πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην και νυν. Αυτό που συζητήθηκε βεβαίως, είναι ότι ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης φρόντισε να αναδημοσιεύσει το εν λόγω ρεπορτάζ, καταδεικνύοντας πως ενδιαφέρεται για τη μάχη. Το πόσο ισχύει βεβαίως κάτι τέτοιο και για τον νυν πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη είναι ανοικτό. Όπως γνωρίζει η στήλη, το όνομά του έβλεπε θετικά το ΑΚΕΛ επί ηγεσίας Άντρου Κυπριανού. Το αν ο ίδιος ήθελε ποτέ ή αν ενδιαφέρεται πλέον μένει αναπάντητο επί του παρόντος.

Το πρόβλημα στην Πάφο
Βεβαίως πριν ξεκινήσει η προεδρολογία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το τι θα γίνει με τις δημοτικές εκλογές. Όλοι τις φοβούνται αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος να πει ευθαρσώς ότι θέλει να αναβληθούν. Στο πλαίσιο του φόβου, πανικός όπως μαθαίνουμε επικρατεί στην επαρχία Πάφου, όπου το ΑΚΕΛ δεν βρίσκει δικό του υποψήφιο δήμαρχο. Μάλιστα, σκέφτηκαν κάποιοι πως μεταξύ Κωστάκη Κωνσταντίνου και Φαίδωνα Φαίδωνος, ίσως είναι καλύτερα να στηρίξουν τον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, για να τελειώνουν με τον νυν μια και καλή.

Παρασκηνιακές συνεννοήσεις
Σάλο κατά τη διάρκεια της θερινής ραστώνης προκάλεσε το ζήτημα της κρατικής χορηγίας των κομμάτων. Το θέμα ανέδειξε η Δημοκρατική Παράταξη, η οποία ζητάει στην ουσία να επιστραφούν χρήματα που έχουν δοθεί σε κόμματα από την αρχή της χρονιάς ως χορηγία για το 2021 και δεν ανταποκρίνονται στα ποσοστά που έλαβαν τον Μάιο. Η νομοθεσία προνοεί πρόσθετο ποσό για νεοεισερχόμενα κόμματα και μάλλον αυτό αναμένεται να γίνει, ούτως ώστε να μην μπουν όλα τα κόμματα στη διαδικασία επιστροφών. Αυτό βεβαίως που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην όλη συζήτηση, είναι η στάση του ΔΗΚΟϊκού προέδρου. Κατά τη συζήτηση στη σύσκεψη αρχηγών ανέμιζε επιστολή του γενικού ελεγκτή την οποία δεν είχαν υπόψη τους τα υπόλοιπα μέλη και ενίσχυσε τη φημολογία περί μυστικής συνεννόησης Οδυσσέα και ΔΗΚΟ. Ίσως βέβαια να είναι καλό για τον Νικόλα να ξανασκεφτεί κατά πόσο θέλει να συνδέεται με τον γενικό ελεγκτή. Γιατί αν λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, όλη αυτή η σύνδεση δεν του βγήκε σε πολύ καλό.

H ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Ελένη Αρτυματά

Όχι μόνο για το νέο παγκύπριο ρεκόρ που κατέγραψε, αλλά και για το ήθος την επιμονή και το ψυχικό της σθένος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση