ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενός ανεξάρτητου για το ’23, μύρια δεινά έπονται

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Βεβιασμένος προεκλογικός

Μπορεί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα να μπαίνει τελευταίο στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, ωστόσο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου πρωτοτύπησε και εξήγγειλε πρώτος. Ήταν μία προσπάθεια να προλάβει τον εσωκομματικό του αντίπαλο. Τώρα αν αυτό, ο πρόωρος προεκλογικός θα του βγει, είναι ανοικτό. Ελπίζουμε για τον ίδιο να μην είναι και ο προεκλογικός του τόσο βεβιασμένος, όπως ήταν το αποτέλεσμα του βίντεο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι πανηγυρισμοί Στέφανου

Την αθλητική τους φόρμα, την κόκκινη φανέλα τους και την μπάλα τους πήραν και κατέβηκαν στο γήπεδο στελέχη του ΑΚΕΛ την περασμένη Κυριακή. Με αρχηγό της ομάδας τον Στέφανο Στεφάνου, οι Νεοκλής Συλικιώτης, Χρίστος Χριστοφίδης, Χρίστος Χριστόφιας, Άθως Γεωργίου, Νίκος Πόλεμος, Ευανθία Σάββα, Χρυστάλλα Αντωνίου και ΠανίκοςΞιούρουπας έπαιξαν ποδόσφαιρο για φιλανθρωπικό σκοπό μαζί με τον Σύνδεσμο των Ηθοποιών. Την παράσταση έκλεψε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί τη φόρμα του αλλά και τις δεξιότητές του με την μπάλα. Έβαλε όπως παρακολουθήσαμε δύο γκολ. Στο δεύτερο μάλιστα έπεσε στα γόνατα πανηγυρίζοντας. Το στιγμιότυπο μάλιστα μοιράστηκε στα stories του στο facebook.

Δεν μίλησε ο Χάρης

Θυμάστε την προηγούμενη βδομάδα όταν διερωτηθήκαμε για ποιο λόγο ο Χάρης Γεωργιάδης δεν έκανε ομιλία κατά τη διάρκεια του προϋπολογισμού; Ε, όπως μαθαίνουμε, αιτία ήταν η σειρά. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Οικονομικών, ήθελε να τοποθετηθεί τελευταίος. Με αυτή τη θέση εξεμάνη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποφύγει να τοποθετηθεί γενικώς. Αξίζει να σημειωθεί πως είθισται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να κάνει την τελευταία ομιλία καθώς εκείνος προεδρεύει και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που αλλάζει η σειρά, όπως για παράδειγμα με την αναπληρώτρια Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου η οποία έκανε τελευταία την τοποθέτησή της και όχι ο Πανίκος Λεωνίδου.

Ο προϋπολογισμός ξεγυμνώνει

Πάντως ο προϋπολογισμός είναι μία καλής τάξεως μέρα για να αντιληφθούμε τις προθέσεις των κομμάτων. Ψηφίζουν για παράδειγμα με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου ή με βάση τα τοπικιστικά τους συμφέροντα; Δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη η καταψήφιση της τροπολογίας για τον Ακάμα από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Όπως μαθαίνει η στήλη, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έσπασαν τα τηλέφωνα οι Παφίτες για να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη. Και με δεδομένο ότι και τα δύο κόμματα έχουν έρεισμα στους Παφίτες, σήκωσαν τα χέρια ψηλά στην καταψήφιση των τροπολογιών. Η δε ΔΗΠΑ, πίεζε την αντιπολίτευση να ψηφίσει δική της τροπολογία και την τελευταία στιγμή έκανε η ίδια μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση! Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων και των κομμάτων μπορούμε να πούμε.

Και ενίοτε εκθέτει

Είναι βεβαίως και μία καλής τάξεως ευκαιρία να δούμε την υποκρισία βουλευτών. Εκείνων που επιλέγουν να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Τρανό παράδειγμα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος έφυγε από την αίθουσα κατά την τροπολογία που αφορούσε τους τέσσερις του Προεδρικού. Μάλιστα ο Ανδρέας Ιωσήφ του έγνεψε ότι τον ευχαριστεί, προφανώς γιατί ήταν συνεννοημένοι. Με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε όταν συζητήθηκε το μνημείο του Γρίβα, μαζί με τον Ανδρέα Αποστόλου της ΕΔΕΚ, ενώ ο Πανίκος Λεωνίδου, εκ Λεμεσού ορμώμενος, αποχώρησε από την αίθουσα όταν συζητήθηκε τροπολογία που αφορούσε το Πισσούρι. Όλα αυτά αγαπητοί βουλευτές δεν δείχνουν μόνο υστεροβουλία για εξυπηρέτηση του ακροατηρίου σας, αλλά και ευθυνοφοβία. Αν τολμούσατε, ας μένατε μέσα να διαχωρίσετε τη θέση σας από το κόμμα σας και να υποστηρίξετε αν μη τι άλλο τη θέση «αρχής» σας.

Το μήνυμα του Καρογιάν

Μιλώντας πάντως για την Δημοκρατική Παράταξη, δεν πέρασε απαρατήρητη η δυσφορία των υπουργών που παρευρίσκοντο στην ολομέλεια της Βουλής, όταν με τις ψήφους της φίλα προσκείμενης Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία ψήφισε τον περιβόητο νόμο για τις τέσσερις συμβούλους του Προέδρου. Όπως μαθαίνει η στήλη, αυτό ήταν ένα μήνυμα του Μάριου Καρογιάν προς την κυβέρνηση να μην τον θεωρεί δεδομένο, ούτε εκείνον ούτε το κόμμα του. Το έκανε και στο παρελθόν και αναμένεται να το κάνει πολλάκις και στο μέλλον, καθώς στη ΔΗΠΑ δεν αρέσει η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σε πολλά μέλη της κυβέρνησης πως είναι δεδομένη η στήριξή της στο κυβερνητικό έργο. Αντιθέτως, ο Μάριος Καρογιάν αναμένεται να μιλήσει και με τον Στέφανο Στεφάνου το επόμενο διάστημα για τις προεδρικές εκλογές και θα αποφασίσει πολύ αργότερα, καθώς όπως λέει τα πράγματα ακόμη είναι πολύ ρευστά.

Περί απόλυσης

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο νόμος που κατέθεσε η Βουλή για τους τέσσερις προεδρικούς συνεργάτες. Ακόμα και από ΜΜΕ που μιλούσαν περί απόλυσης. Η αλήθεια είναι πως πολιτικός διορισμός ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου που τους επιλέγει. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό και να συνεχίσουν να πληρώνονται από το δημόσιο; Θέλουμε τελικά ή όχι αξιοκρατία και πάταξη της ημετεροκρατίας;

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Είχε προειδοποιήσει για φουρτούνες, θύελλες και καταιγίδες, όμως διαπιστώθηκε πως άνθρακας ήταν τελικά η «Καρμέλ»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση