ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η επιστροφή των μεγάλων μάγων

Μια κλαδική ανώτερου Θεού

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Μια κλαδική ανώτερου Θεού

Πιέσεις εδώ και καιρό ασκούσαν οι γενικοί διευθυντές υπουργείων, με στόχο να διασφαλίσουν τη χρήση λιμουζίνας επί 24ωρης βάσης. Να μπορούν δηλαδή να τη χρησιμοποιούν και για προσωπικούς λόγους, όχι μόνο όσο βρίσκονται στο υπουργείο. Για αρκετό καιρό οι πιέσεις αυτές χτυπούσαν σε τοίχο, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των αντιδράσεων που θα προκαλούσαν αναπόφευκτα στην κοινωνία. Δεν τα έβαλαν βεβαίως κάτω οι γενικοί διευθυντές και μέσω της κλαδικής τους στην ΠΑΣΥΔΗ (όσοι διερωτώνται, ναι έχουν δική τους κλαδική που λύνει και δένει), προχώρησαν το θέμα. Συνάντησαν κόμματα που παρά το τι ειπώθηκε δημοσίως ήταν αρνητικά και επιχείρησε τελικά να το περάσει η κυβέρνηση. Χρειάστηκε βεβαίως να δημοσιοποιηθεί το θέμα, να τους κράξει η κοινωνία για να το αποσύρει η κυβέρνηση κακήν κακώς. Αλήθεια επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων. Και άντε, οι ίδιοι ζουν στη δική τους φούσκα, η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Οικονομικών πώς το σκέφτηκε;

Δεν τελείωσε με Τορναρίτη

Στο ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο θα μετακινηθεί σίγουρα ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου όπως αναφέρουν πηγές στην στήλη. Το ερώτημα είναι ποιος θα τον αναπληρώσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ο αμέσως επόμενος σε σταυρούς προτίμησης είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος δεν δείχνει προθυμία να αναλάβει για δύο μόνο χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο άνοιξε και η συζήτηση για το ενδεχόμενο αναπλήρωσης από την πρώην βουλεύτρια Λεμεσού Ελένη Σταύρου. Η ίδια φέρεται να είναι θετική, όμως οι πιέσεις προς τον Νίκο Τορναρίτη αναμένεται να συνεχίσουν με στόχο να πάει τελικώς. Στο ενδεχόμενο που αποδεχτεί, τότε στο κοινοβούλιο μπαίνει η αμέσως επόμενη σε σταυρούς προτίμησης Ξένια Κωνσταντίνου.

Ο τυφώνας Ατταλίδου

Δεν ήξερε ο Νίκος Νουρής με ποιον τα έβαζε, όταν αποφάσισε να ψέξει την Αλεξάνδρα Ατταλίδου ότι δημοσιοποίησε ερώτηση που του απέστειλε; Η Αλεξάνδρα επανήλθε δριμύτερη απαντώντας του καταλλήλως. «Παρ’ όλο που ο Υπουργός Εσωτερικών υπηρέτησε το σώμα της Βουλής, ως μέλος της, για σχεδόν επτά συναπτά έτη, δεν γνωρίζει ότι οι Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις των Βουλευτών/ριών είναι αναρτημένες και δημόσιες στον ιστοχώρο της Βουλής, και επίσης αποστέλλονται στα ΜΜΕ. Ενδεχομένως, η έκθετη άγνοια του κ. Νουρή να οφείλεται στο γεγονός ότι, στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, κατέθεσε μόλις 11 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, με την τελευταία να είναι αναρτημένη τον μακρινό Σεπτέμβριο του 2014, παρά το ότι η θητεία του διεκόπη τον Δεκέμβριο του 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά και τον έστειλε αδιάβαστο.

Η περιβόητη πρόσκληση

Η παρουσία του Ιωάννη Κασουλίδη στο υπουργείο Εξωτερικών σίγουρα βοηθά την εικόνα που έχουμε προς τα έξω. Έχει αρκετούς ομολόγους που τον εκτιμούν βαθύτατα. Το να παρουσιάζεται ωστόσο από συγκεκριμένους κύκλους και να δημοσιεύεται στον Τύπο πως επειδή διορίστηκε εκείνος υπουργός Εξωτερικών προσκλήθηκε από την Ουάσινγκτον είναι απλώς ψέμα. Στην Ουάσινγκτον είχε προσκληθεί ο προκάτοχός του Νίκος Χριστοδουλίδης και απλώς άλλαξαν το όνομα, όταν ενημερώθηκαν για τη διαδοχή.

Ο Καδής ο επόμενος

Δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η παραίτηση του Βασίλη Πάλμα από τη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω. Οι καλές σχέσεις που έχει με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και η εκμυστήρευσή του πως αν ο τέως υπουργός Εξωτερικών διεκδικήσει θα τον στηρίξει, προτείνοντάς τον και στη ΔΗΠΑ, ήταν αυτό που έκανε την Πινδάρου να δυσφορήσει εντόνως. Οι πιέσεις φαίνεται πως στόχευαν προς τον Πρόεδρο με το μήνυμα πως δεν γίνεται η ΔΗΠΑ να δουλεύει για τη διάσπασή μας, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να στείλει το μήνυμα πως θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους όσοι στηρίζουν εμμέσως τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Αυτό έκανε και ο Βασίλης Πάλμας, όμως δεν θα είναι ο μόνος. Όπως σημειώνεται ο επόμενος που θα τον ακολουθήσει θα είναι ο Κώστας Καδής. Όσοι διερωτώνται κατά πόσο ο φιλήσυχος και εν πολλοίς χλιαρός Καδής είναι έτοιμος για μία τέτοια τολμηρή κίνηση, αποχώρησης της καρέκλας, να θυμίσουμε πως και επί 2008, όταν το ΔΗΚΟ στήριξε τον Δημήτρη Χριστόφια, εκείνος στήριξε τον Ιωάννη Κασουλίδη. Μάλιστα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη σύζυγο του Νίκου Χριστοδουλίδη Φιλίππα Καρσερά.

Η σύσκεψη στο ΥΠΕΞ

Θα είναι όμως μόνο οι Πάλμας και Καδής οι αποχωρούντες; Εδώ και μέρες υπάρχει η φημολογία κοινής συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών προτού αποχωρήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης γι’ ανταλλαγή απόψεων και συντονισμού. Στη συνάντηση όπως λέγεται παρευρέθηκαν ο Βασίλης Πάλμας, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κώστας Καδής και ακόμα ένας υπουργός που φέρεται να δυσφορεί με την πολιτική της Πινδάρου. Προσεχώς κοντά σας. Υπάρχει βεβαίως και άλλος υπουργός ο οποίος ενώ δίδει κομματικά διαπιστευτήρια και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, γλυκοκοιτάζει και την περίπτωση Χριστοδουλίδη. Ποιος να είναι άραγε; Προσεχώς κοντά σας.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΜΑΣ

Ο Βασίλης Πάλμας αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο θα μείνει στη μνήμη μας ως μία μετριοπαθής και αξιοπρεπής παρουσία στον πολιτικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση