ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κωστή, έκαναν όλοι AstraZeneca;

Κάποιοι στην κυβέρνηση το έχουν σκυλομετανιώσει που δεν προχώρησαν το περασμένο Δεκέμβριο με παραπομπή του γενικού ελεγκτή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Υπάρχει κάποιος;

Κάποιοι στην κυβέρνηση το έχουν σκυλομετανιώσει που δεν προχώρησαν το περασμένο Δεκέμβριο με παραπομπή του γενικού ελεγκτή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τώρα είναι αργά έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή στην «Κ». Η μόνη περίπτωση επαναφοράς του γενικού ελεγκτή στην τάξη, είναι να κάνει κίνηση ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Από τότε που έφυγε από τη Νομική Υπηρεσία ο κολλητός του – πρύτανης της νομικής επιστήμης Κώστας Κληρίδης, ο επονομαζόμενος και Πινόκιο, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ξεκάθαρα αμφισβητεί και τις θεσμικές αρμοδιότητες του γενικού εισαγγελέα. Και μάλιστα εντός της Βουλής. Τι και αν ο Γιώργος Σαββίδης του υποδείκνυε ότι υπερβαίνει τα συνταγματικά όρια, αυτός ακάθεκτος συνέχισε τον χαβά του. Κ. Σαββίδη, καλή η απορία σας. Αυτή η συνταγματική εκτροπή πότε θα τερματιστεί; Δώρο έκπληξη σε όποιον μαντέψει ποιος πολιτικός στήριξε τον Πινόκιο.

Στο κόκκινο

Η δεύτερη κατάρρευση της πύλης εμβολιασμού έχει φέρει σε δεινή θέση τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο. Το Προεδρικό και η Πινδάρου είναι έντονα ενοχλημένοι με τον προϊστάμενο – διαχειριστή της πύλης, περισσότερο για τις διαβεβαιώσεις που έδινε όταν πρωτοεμφανίσθηκαν τα προβλήματα. Εντός της κυβέρνησης λένε πως διαβεβαίωνε ενώπιον τρίτων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το υφυπουργείο του, μπορεί να επιλύσει άμεσα τα τεχνικά προβλήματα. Μετά, λέγεται, έβαζε την ιδιαιτέρα του να ενημερώνει το υπουργείο Υγείας ότι θέλει χρόνο, προκαλώντας την ενόχληση και του υπουργού Υγείας. Από το περιβάλλον του υφυπουργού λένε πως η εταιρία που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας άφησε ξεκρέμαστο τον κ. Κόκκινο. Με το συμπάθειο, ακόμα και να ισχύουν τα όσα λέγονται ο υφυπουργός είναι ο προϊστάμενος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η φιέστα

Ο ομαδικός εμβολιασμός των μελών της κυβέρνησης την περασμένη Πέμπτη είχε και την αθέατη πλευρά του. Οι υπουργοί, 9 η ώρα το πρωί ήταν στο ραντεβού στην Κρατική Έκθεση, αναμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος καθυστέρησε 10 λεπτά. Έξω από το εμβολιαστικό κέντρο ανέμεναν να πάρουν σειρά για εμβολιασμό, μετά τους υπουργούς, περίπου 50 άτομα. Σε κάποια στιγμή άρχισαν οι γκρίνιες και τα μουρμουρητά. Και η απορία. Καλή η κίνηση της κυβέρνησης να εμβολιασθούν οι υπουργοί μετά βαΐων και κλάδων με το AstraZeneca. Χάθηκε κάποιος άλλος χώρος να μην ταλαιπωρηθούν και όσοι είχαν κλείσει ραντεβού στις 9 η ώρα; Στο εμβολιαστικό κέντρο στα Λατσιά έλεγαν κάποιοι πως χτυπούσαν μύγες. Αυτά βλέπουν στην Πινδάρου και βγάζουν αφρούς. Πήγε και ο Αβέρωφ να εμβολιασθεί αλλά δεν έκλεισε το εμβολιαστικό κέντρο για σχεδόν μια ώρα.

Η σύναξη της Πάφου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης απέφυγε την κατσάδα όσων ανέμεναν να εμβολιαστούν την Πέμπτη το πρωί στην κρατική έκθεση. Ο λόγος ότι βρισκόταν στην Αθήνα για την τριμερή με Ελλάδα και Λίβανο. Με το που επέστρεψε πήγε ολόισια στη γενέτειρά του Πάφο, για την πρώτη αραβο-ισραηλινή σύναξη σε επίπεδο τετραμερών σχημάτων. Ως καλός οικοδεσπότης θεάθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, να απολαμβάνουν κυπριακά εδέσματα. Επί της ουσίας η φιλοξενία της πρώτης τετραμερούς με Ελλάδα, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρείται σημαντική για την ασφάλεια της περιοχής και εδραιώνει την Κύπρο ως ένα σημαντικό κομμάτι των περιφερειακών συνεργασιών. Όσον αφορά το Νίκο Χριστοδουλίδη, θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca την Δευτέρα που θα επιστρέψει στη Λευκωσία

Φάουλ του Παύλου

Την περασμένη Παρασκευή η Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις έστω και με καθυστέρηση, παρέδωσε στον γενικό εισαγγελέα την ενδιάμεση αναφορά της. Τώρα το λόγο έχει ο Γιώργος Σαββίδης για τα περαιτέρω. Ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η δημόσια παρέμβαση του Παύλου Ιωάννου, ενός εκ των μελών της Επιτροπής στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Τα όσα είπε ο κ. Ιωάννου το μόνο που πέτυχαν ήταν να εντείνουν το κλίμα καχυποψίας και να πλήξουν την αξιοπιστία της Επιτροπής προτού δώσει δείγματα γραφής. Όσο καλόπιστη και αν ήταν η κριτική που άσκησε, έχουν αφεθεί σκιές που θα επηρεάσουν το έργο που έχει ενώπιον της η Επιτροπή. Αυτά τα θέματα δεν επιλύονται με τον τρόπο που επέλεξε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος. Και αν είναι τόσο σοβαρά, το καλύτερο ήταν να υποβάλει την παραίτησή του και να αποχωρήσει. Όπως έκανε ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Κώστας Παμπαλλής.

Για το Στυλιανό

Η ανακοίνωση από τον γενικό και βοηθό γενικό εισαγγελέα ότι 12 άτομα θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τον τραγικό χαμό του Στυλιανού, μόνο ικανοποίηση προκαλεί. Ο γενικός εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ανακοινώνοντας την απόφασή για άσκηση ποινικών διώξεων και προκειμένου να προλάβει ανεπιθύμητες για την ποινική διαδικασία εξελίξεις, υπενθύμισε με νόημα το αυτονόητο: Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου από το αρμόδιο Δικαστήριο. Την ύπαρξη ευθυνών είχε εντοπίσει και η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην έκθεσή της, από τον Νοέμβριο του 2019. Δεν θα σταθούμε σε δευτερευούσης ζητήματα, όπως αυτά των καθυστερήσεων, αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα, ότι κάποιοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν μάσησε τα λόγια του μέσα στην Άγκυρα, όταν ο Μεβλούτ προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο, παρουσιάζοντας τη χώρα του ότι απειλείται από την Ελλάδα. Και ως επιδόρπιο ο Νίκος Δένδιας τρόλαρε τον ομόλογό του με το τραπέζωμα που θα ακολουθούσε. Οι Tούρκοι το φυσάνε και δεν κρυώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση