ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μία κακή επικοινωνιακή φιέστα

Το θράσος και οι προεκτάσεις

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Ο Νουρής και η κεφαλή

Η είδηση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεπτόταν το Κέντρο Πουρνάρα, μετά την κοινωνική κατακραυγή από τις εικόνες εξαθλίωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκαναν πολλούς να εκτιμήσουν πως μετά από αυτό θα δείξει την πόρτα εξόδου στον Νίκο Νουρή για τις πολιτικές του. Ή πως τουλάχιστον θα τον αδειάσει. Το γεγονός, ωστόσο, ότι υπεραμύνθηκε των πολιτικών του, υπογραμμίζοντας πως τελεί έργο άριστο κατέδειξε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν: ότι ο υπουργός Εσωτερικών αποτελεί απλώς τη βιτρίνα. Οι πολιτικές και κατά συνέπεια οι εντολές προέρχονται από την κεφαλή αυτού του τόπου.

Το θράσος και οι προεκτάσεις

Όλο αυτό βεβαίως το άριστο έργο οδήγησε και στην αποθράσυνση του Νίκου Νουρή. Προχώρησε αμέσως στη διάψευση της επιτρόπου των Δικαιωμάτων του Παιδιού ότι γνωρίζει για κυκλώματα στην αστυνομία που κρύβονται πίσω από την εκμετάλλευση μεταναστών, της οποίας δεν απαντά ούτε το τηλέφωνο ούτε τις επιστολές και στη συνέχεια συναντήθηκε με το ΕΛΑΜ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που ξεκίνησε με τα κόμματα. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου εξέφρασε τη χαρά του «διότι γίνονται ενέργειες προς την ορθή κατεύθυνση, τις οποίες επικροτούμε και στηρίζουμε» όπως είπε. Όμως αν υπάρχει ακόμα κανείς που αμφισβητεί την ορμπανοποίηση του κράτους μας, αρκεί να αναφέρουμε τον δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πιρίλλη, ο οποίος άστραψε και βρόντηξε και προειδοποίησε πως ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα δεν θα γίνουν Πουρνάρα όταν λήφθηκε η απόφαση μεταφοράς 150 ασυνόδευτων παιδιών. Ο πάτος τελικά δεν έχει πάτο.

Σιγή ιχθύος

Το ενδιαφέρον είναι ότι κανείς εντός του φιλελεύθερου ΔΗΣΥ δεν αντέδρασε, δεν φρόντισε να διαφοροποιηθεί από τις δηλώσεις Πυρίλλη ή από την πολιτική του υπουργού Εσωτερικών για όσα εκτυλίσσονται στο Πουρνάρα. Όπως μαθαίνει η στήλη, ο Νίκος Νουρής εκτελεί πλέον οδηγίες του προέδρου του ΔΗΣΥ. Σε πρόσφατη συνάντηση του τελευταίο στην επαρχία, άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων και πήρε τηλέφωνο μπροστά τους τον υπουργό Εσωτερικών για να του διαμηνύσει πως πρέπει να περάσει και να λύσει το θέμα στην εν λόγω επαρχία. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Επικοινωνία ώρα μηδέν

Η απορία που γεννήθηκε μεταξύ άλλων από την παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη στο Κέντρο Πουρνάρα είναι αν έχει επικοινωνιολόγο ή όχι. Αν έχει πάντως, ας τον αλλάξει αμέσως. Γιατί η φωτογραφία του να χαιρετά χαμογελαστός από απόσταση και με μάσκα (που ποτέ δεν το συνηθίζει) που επιλέχθηκε να φιγουράρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, μόνο ως ατόπημα θεωρείται. Αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της άλλης που αγκαλιάζει ένα μικρό προσφυγόπουλο. Οι άνθρωποι αποζητούν λύσεις, όχι να αποτελέσουν το όχημα εκμετάλλευσης για την διαφύλαξη της εικόνας του Προέδρου.

Μία παρουσίαση προεκλογική

Η είδηση ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα παρευρεθεί στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Οι γεωπολιτικές πραγματικότητες στα σχέδια λύσης του κυπριακού 1948-1978» προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις. Αφενός για τη χρονική συγκυρία, αν λάβει κανείς υπόψη ότι το βιβλίο εκδόθηκε εδώ και αρκετά χρόνια. Αφετέρου για τους ομιλητές. Η παρουσία Δένδια έστω και διαδικτυακά έστειλε το μήνυμα ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος στηρίζει όντως τον Νίκο Χριστοδουλίδη σε αυτή τη συναγερμική διελκυστίνδα. Ζήτημα όμως τίθεται και για την εμφάνιση Άγγελου Συρίγου. Υπενθυμίζεται πως ήταν το πρόσωπο που προκάλεσε την τεράστια οργή του Νίκου Αναστασιάδη, όταν στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου άφησε ανοικτό το σενάριο άλλων μορφών λύσεων. Τότε ο Αναστασιάδης είχε αναφέρει πως δεν πρέπει να πουλούν πατριωτισμό οι «εξ Ελλάδος επισκέπτες». Λίγο καιρό πριν πάντως η άποψή του ήταν διαφορετική, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Γιώργο Λιλλήκα να μεσολαβήσει για να συζητήσουν τις «ενδιαφέρουσες απόψεις του». Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιλλήκας μέσω twitter το 2016. Όλο αυτό οδήγησε στην ερμηνεία, ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει άνοιγμα στο πιο σκληρό ακροατήριο. Όπως μαθαίνει πάντως η στήλη, η εξήγηση που δίδεται από το στενό του περιβάλλον είναι ότι η ιδέα για την παρουσίαση έπεσε από τον εκδοτικό οίκο και με δεδομένο ότι ο κ. Συρίγος προλόγισε το βιβλίο, σίγουρα θα μιλούσε και στην παρουσίαση, χωρίς αυτό να έχει την όποια δεύτερη ανάγνωση.

Η φιέστα και οι ανησυχίες

Πάντως, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης ετοιμαζόταν για την παρουσίαση του βιβλίου του, στην Πινδάρου υπήρχαν έντονες διεργασίες και προετοιμασίες για τη μεγάλη φιέστα, όπου το ανώτατο συμβούλιο του ΔΗΣΥ θα επικυρώσει σήμερα την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε ένα αμήχανο σκηνικό, αν ληφθούν υπόψη και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της «Κ» η Symmetron Market Research. Όπως μαθαίνουμε, τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Νίκος Αναστασιάδης στην εκδήλωση. Ήδη στελέχη υποστηρίζουν πως στην ομιλία του θα στηρίξει πλήρως τον Αβέρωφ Νεοφύτου, προετοιμάζοντάς τον για την μεγάλη κούρσα. Υπάρχουν κι εκείνοι όμως οι πιο καχύποπτοι που ανησυχούν ότι μπορεί να αφήσει και ένα παράθυρο ανοικτό για το plan b, που τρομάζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η μεγαλοθυμία Νικόλα

Όσο όμως και αν στον ΔΗΣΥ ανάβουν και επίσημα το πράσινο φως για την υποψηφιότητα Αβέρωφ, στο ΔΗΚΟ επικρατεί αμηχανία. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε το γενναιόδωρο και για κάποιους το τολμηρό βήμα να βολιδοσκοπήσει για την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. Γενναιόδωρο δεδομένου ότι έτσι δίνει προβάδισμα και κατ’ επέκταση κλείνει τον δικό του τον δρόμο, στη δεύτερη τη τάξει. Τολμηρό καθώς δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απάντηση του ΑΚΕΛ. Πάντως, στο ΔΗΚΟ αρκετά ήταν τα στελέχη που ανησύχησαν. Ανησύχησαν δεδομένου ότι η μισή κοινοβουλευτική ομάδα τάσσεται υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ άλλα στελέχη της ηγετικής ομάδας αλλά και του οργανωτικού έχουν καθημερινή επαφή με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του χαμηλοφώνως. Η υποψηφιότητα Ερωτοκρίτου θα τους φέρει σίγουρα σε δύσκολη θέση, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να συζητούν ότι αυτό δεν είναι σίγουρο δεδομένου ότι αν δεχτεί το ΑΚΕΛ θα πρέπει να τρέξουν έρευνες για να δουν τη δημοτικότητά της. Κάπως έτσι αναμένεται να κλείσει συνοπτικά το χαρτί Ερωτοκρίτου.

Με το ένα πόδι εκτός

Και μπορεί άλλα στελέχη να δείχνουν την αμηχανία τους, ωστόσο ο Παύλος Μυλωνάς δεν κρύβεται. Μιλώντας στο κρατικό κανάλι είπε πως το κόμμα θα πρέπει να παραμείνει στις θέσεις αρχών του χωρίς το κρασί νερωμένο ή το γάλα ξινισμένο. Αυτός που φέρεται να ξίνισε με τα νέα δεδομένα είναι ο Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος, όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο και από αυτό το κόμμα, με πρόφαση τη διαφορετική από τον ίδιο θέση του ΔΗΚΟ για το πού πρέπει να εντάσσεται το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας κατάφερε με την παρουσία της στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας δείξει την απαραίτητη ενσυναίσθηση που θα έπρεπε να είχαν πολιτικά πρόσωπα αλλά και να αποφέρει αποτελέσματα. Ήδη ο Πολωνός υπουργός Υγείας έπλεξε το εγκώμιό της, σημειώνοντας πως η Στέλλα Κυριακίδου έφερε αποτελέσματα και πως η Πολωνία δεν στέκεται μόνη στην περίθαλψη ασθενών/τραυματιών από την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση