ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μία ραδιοτηλεόραση στο απόσπασμα

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Το μαύρο του ΡΙΚ

Μπορεί η καρέκλα του νέου προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Μιχάλη Μιχαήλ, να μην έχει προλάβει να ζεσταθεί αλλά διαισθανόμαστε πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα για όλους τους λάθος λόγους. Έχει ήδη προκαλέσει και τη νοημοσύνη μας αλλά και την ανοχή μας στο θράσος με τα όσα εκτυλίσσονται τελευταίως στον χώρο. Κάποιος βεβαίως μπορεί να πει πως θα έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι. Μιλάμε για τον άνθρωπο που προήδρευε του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων τη χρυσή περίοδο που δίδονταν υπηκοότητες στους Τζο Λόου και τους Καμποτζιανούς δικτάτορες. Τότε, αντί να κάνει τη δική του κριτική για το πρόγραμμα και την κακοδιαχείριση, κουνούσε το δάκτυλό του πως έχει άλλους τρόπους να ασκήσουμε ΜΜΕ και αντιπολίτευση, αντιπολίτευση.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον ζήλο του να υπεραμυνθεί ενός προγράμματος, που έκανε τη χώρα του περίγελο, ανταμείφθηκε, διοριζόμενος ως πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ. Ξεκίνησε το θεάρεστο έργο του καθαρίζοντας την αυλή του ιδρύματος από τους γάτους, τους οποίους φρόντιζαν με δικά τους έξοδα οι υπάλληλοι του ΡΙΚ και έδωσε εντολή να μπουν σε κλούβες. Στη συνέχεια αποφάσισε να δώσει μερικά μαθήματα δημοσιογραφίας για το ποιους πρέπει να καλούν οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ και ποιους όχι. Το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ήταν που ήταν θολό, πλέον κρίνεται μαύρο και ιδιαίτερα τρομακτικό με την παρουσία του.

Παρασκήνιο και Εuronews

Ο Θεός λοιπόν να μας λυπηθεί και να λυπηθεί την κρατική τηλεόραση. Την ώρα όμως που στο ΡΙΚ καταγράφονται στιγμές απείρου κάλλους, ζήτημα προκύπτει όπως μαθαίνει η στήλη για το μέλλον της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews. Στο παρασκήνιο μαθαίνουμε πως πραγματοποιούν επαφές και συναντήσεις ο Έλληνας Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Κύπρια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, με στόχο τη διάσωσή του.

Το μέλλον του Θεμιστοκλέους

Μετά τη διαγραφή του από το ΕΛΑΜ, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, μέσα από μία δακρύβρεκτη επιστολή του, ανέφερε πως η διαγραφή του ήταν προαποφασισμένη από τη νύχτα της εκλογής του. Ήδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να καλοβλέπει τη συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Έχει άλλωστε εξαίρετες σχέσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και η καταψήφιση της συζήτησης για τα Pandora Papers θεωρείται το δώρο του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λέτε να υπάρξει καμία αναβίωση του ειδυλλίου σε μία προσπάθεια συνένωσης της Δεξιάς και «αποδυνάμωσης» του ΕΛΑΜ;

Το Συναγερμικό μανιφέστο

Μιλώντας πάντως για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, θυμηθήκαμε πως το κόμμα της Δεξιάς πάει σε ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο. Η στήλη μελέτησε τους κύριους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το συνέδριο. Θα είναι ένα πολιτικό μανιφέστο, όπως λέγεται, που θα ανανεώνει τη συμφωνία της παράταξης με την κυπριακή κοινωνία. Το αν θα ικανοποιήσει το ευρύτερο δεξιό ακροατήριο, είναι κάτι που θα διαπιστωθεί σύντομα. Όπως και το αν θα είναι ένα εργαλείο του συναγερμικού προέδρου με το οποίο θα μπει δυναμικά στον προεκλογικό.

Ο Μάρκος και οι άλλοι

Πολύς προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει στο Κέντρο για το πώς θα κινηθούν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Υπάρχουν στελέχη που προκρίνουν μία υποψηφιότητα Μάρκου Κυπριανού, καθώς όπως λένε κάτι τέτοιο θα τύχει της ανοχής του ΑΚΕΛ και θα αναγκάσει και την –κυπριανική– Δημοκρατική Παράταξη να συμπλεύσει. Ο Μάρκος, πάντως, φαίνεται να μη σκέφτεται κάτι τέτοιο και να απολαμβάνει τη συνταξιοδότησή του από την πολιτική. Βεβαίως αυτή η συζήτηση για το τι θα κάνουν ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ έχει το δικό της ενδιαφέρον. Τα δύο κόμματα, λογικώς εχόντων των πραγμάτων, θα πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα, καθώς η στήριξη του ίδιου υποψήφιου ακυρώνει το ένα εκ των δύο κομμάτων. Ή μήπως όχι; Πάντως πέραν του Άθου Αντωνιάδη και τις δηλώσεις του στον «Πολίτη» ότι δεν αποκλείουν κανέναν, και στη ΔΗΠΑ υπάρχουν άτομα που βλέπουν θετικά μία τέτοια σύμπλευση. Οι περισσότεροι βεβαίως, ούτε να ακούσουν δεν θέλουν.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΚΟΚΟΣ ΤΑΣΟΥ

Ο κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου Κόκος Τάσου που κατάφερε με την υψηλή του αισθητική να διασκεδάσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς βεβαίως να το υπολογίσει. Αξίζει να θυμίσουμε πως κάποτε, ήταν και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση