ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Νick, I promise... θα τρίξω τα δόντια στον Μεβλούτ»

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου αποδεικνύεται ο άνθρωπος για τα δύσκολα της κυβέρνησης

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Παφίτης για δύσκολα

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου αποδεικνύεται ο άνθρωπος για τα δύσκολα της κυβέρνησης. Η συνάντηση με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ και τα όσα είπε ο Άντρος Κυπριανού, για του λόγου το αληθές. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το ΑΚΕΛ είναι στα κάγκελα με την κυβέρνηση, οι δύο πολιτικοί ηγέτες βρήκαν κοινή γλώσσα στο Κυπριακό. Η συνάντηση ήταν παραγωγική που λένε και στο ΑΚΕΛ και επιβεβαιώνει πως το κόμμα της Αριστεράς συνεχίζει να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα, βάζοντας στην άκρη μικροκομματικές λογικές κάτι που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να πάει στην άτυπη πενταμερή «ξεδοντιασμένος» πολιτικά και αυτό το ΑΚΕΛ έχει την ικανότητα να το αντιλαμβάνεται, όχι για τον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά ότι θα αντιπροσωπεύει στο τραπέζι των συζητήσεων. Στα θετικά και η κίνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου να πάει και πάλι στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Τι σου είναι τελικά αυτοί οι Παφίτες;

Θα γίνουμε Ελβετία

Η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει το χατίρι στα κόμματα και να στείλει τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δημοψήφισμα, ομολογουμένως δεν ήταν αναμενόμενη. Το ποια πλευρά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αυτό θα φανεί το βράδυ της εκλογικής διαδικασίας που θα ανοίξουν οι κάλπες. Θεωρητικά εάν οι πολίτες πουν ναι στη μεταρρυθμιστική πρόταση της κυβέρνησης, τα κόμματα που αντιδρούν τι θα κάνουν; Στην περίπτωση που το όχι επικρατήσει η κυβέρνηση θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μια πολύχρονη νομοθετική προεργασία; Το θέμα της μεταρρύθμισης αλλά και άλλα μεγάλα νομοθετικά θέματα δεν είναι στην αρμοδιότητα των πολιτών να αποφασίζουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποια κόμματα, στο όνομα της δημοκρατικής συλλογικότητας να θέλουν να μετατρέψουν την Κύπρο σε Ελβετία σε μια νύχτα. Οι Ελβετοί ψηφίζουν για ανάλογα ζητήματα από το 1848 και σε καμία περίπτωση για να χαϊδέψουν τα αυτιά κάποιων μουχταρέων που τα προσωπικά τους συμφέροντα απειλούνται από τις αλλαγές.

Μόρφου για όλα

Σιγά μην έδινε το παρών του ο Άγιος Μόρφου, στο θέμα που έχει προκύψει με τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision. Εδώ έγινε επιδημιολόγος σε θέματα πανδημίας, θα απείχε από το el Diablo που είναι βούτυρο στο ψωμί του; Πάντως, έδωσε ρέστα εκεί που είπε ότι μίλησε με τον έξω από εδώ. Πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία να τυλίξει σε μια κόλλα και την Ε.Ε., με την οποία φαίνεται πως έχει ένα θεματάκι το οποίο θα πρέπει να το δει κάποια στιγμή. Η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου αναμενόμενη και χωρίς χτυπητές ακρότητες, εάν εξαιρέσει κάποιος τις αναφορές στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και τους Τούρκους κατακτητές. Πάντως, για να μην έχουμε παράπονο μας πήρανε χαμπάρι και εκτός Κύπρου όχι όποιοι και όποιοι. Ο Guardian αλλά και το CNN ασχολήθηκαν μαζί μας και μας δουλεύουν κανονικά. Πάντως, οι συντελεστές του τραγουδιού, ασχέτως εάν πιστεύουν ή όχι, θα πρέπει να πάνε στην πιο κοντινή εκκλησία και να ανάψουν μια λαμπάδα. Όλοι αυτοί οι φωστήρες θεοσεβούμενοι κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή στο el Diablo ακόμα και αυτών που αγνοούν την ύπαρξη της Eurovision. Η καλύτερη διαφήμιση που κανονικά θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές μάρκετινγκ.

«Σκωτσέζικο ντους»

Η ημερήσια επιδημιολογική παρακολούθηση της προηγούμενης εβδομάδας, μετατράπηκε σε μια ζέστη μια κρύο για τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Αποκορύφωμα ήταν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, όταν ανακοινώθηκαν πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έπιασαν τα τετρακόσια. Στο Υπουργείο Υγείας προκλήθηκε ένας μικρός πανικός με τον υπουργό την Παρασκευή το πρωί να συγκαλεί άρον άρον τη διυπουργική επιτροπή για την πανδημία και να ενημερώνεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ευτυχώς, που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υποχώρησαν, την Παρασκευή το βράδυ. Το δράμα που βιώνει ο υπουργός Υγείας θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα που θα ανοίξει η εστίαση. Οι οδηγίες του προέδρου της Δημοκρατίας είναι πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πως η εστίαση θα ανοίξει με αυστηρά μέτρα προστασίας. Το ποια θα είναι αυτά, ουδείς μπορεί να γνωρίζει από τώρα. Το σίγουρο είναι πως οι ίδιοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τρέχει ο Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από τότε που ξέσπασε η κρίση με την Τουρκία πρέπει να περνά τον περισσότερο χρόνο μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρά στο σπίτι του. Μετά την έναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία και τη σταδιακή αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την περιοχή, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έριξε τους ρυθμούς. Ωστόσο, μετά την ιστορία με τους Αιγύπτιους και τα τεμάχια για εκμετάλλευση ο Νίκος Δένδιας ξεκινά νέο κύκλο ταξιδιών προς το Κάιρο. Φίλοι – φίλοι οι Αιγύπτιοι αλλά με τους Τούρκους μας κάνουν μπαγαποντιές. Η περίπτωση με την Αίγυπτο θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Αθήνα αλλά και στους δικούς μας στη Λευκωσία. Εάν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανένα. Για την ιστορία, το τουρ του Έλληνα ΥΠΕΞ περιλαμβάνει και τη Λευκωσία, στην επιστροφή από Κάιρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κυπριακό  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση