ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο κορωνοϊός είναι Ομονοιάτης;

Εντύπωση, λέμε τώρα, προκάλεσε η αντίδραση των πολιτικών κομμάτων στις φιέστες των πρασίνων

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Χαλαραααά

Εντύπωση, λέμε τώρα, προκάλεσε η αντίδραση των πολιτικών κομμάτων στις φιέστες των πρασίνων που έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα σταθώ στο ΑΚΕΛ λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του κόμματος με το ποδοσφαιρικό σωματείο. Η αντίδραση διά του γ.γ. Άντρου Κυπριανού δεν είναι η αρμόζουσα. «Πρώτα να συγχαρούμε την Ομόνοια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όπως επίσης και τα σωματεία Απόλλωνας και ΑΕΛ που μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικούσαν το πρωτάθλημα και να πω ότι έχετε απόλυτο δίκαιο, ότι ναι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων». Κύριε Άντρο, με το συμπάθιο, αυτό λέγεται «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Αν στη θέση της «ομονοιάκας σιυλλάκκας» ήταν ο ΑΠΟΕΛ θα είχατε πάρει τον Αρχάγγελο και θα τον είχατε πάει στην πλατεία Ελευθερίας. Και μην το αρνηθείτε, σας παρακαλώ.

Στα όριά του

Δεν είναι η πρώτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που οι φήμες θέλουν τον υπουργό Υγείας να τα παρατά και να αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα. Ως λόγος παρουσιάζεται η διαφωνία του στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μικροκομματικές λογικές και πρακτικές. Στην περίπτωση με το SafePass οι ίδιες φήμες λένε πως ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ξεπέρασε τα όριά του. Οι πιέσεις που φαίνεται να δέχθηκε από την Πινδάρου για κατάργησή του, όλα δείχνουν ότι δεν θα ξεπερασθούν τόσο ανώδυνα για την κυβέρνηση. Το πολιτικό παρασκήνιο επιμένει πως ο υπουργός Υγείας θα είχε παραιτηθεί εάν δεν ήταν οι εκλογές. Ο κ. Ιωάννου λέγεται επίσης ότι δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Οι φήμες τον θέλουν να αποχωρεί μετά τις εκλογές.

Δώσ’ τα όλα

Στο Συναγερμό, ειδικά αυτή την περίοδο, έχουν ένα θεματάκι με τις πιέσεις που ασκούνται από επαγγελματικές ομάδες για χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η Πινδάρου παρουσιάζεται με μειωμένες αντιστάσεις στις πιέσεις και αυτό φάνηκε με το SafePass στους χώρους εστίασης. Ο υπουργός Υγείας, λένε οι πληροφορίες, δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από δύο υψηλόβαθμα συναγερμικά στελέχη προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των επαγγελματιών της εστίασης. Ενόψει εκλογών ο ΔΗΣΥ υποκύπτει σε παράλογες απαιτήσεις την ώρα που στην Ευρώπη η εστίαση είναι κλειστή από τον περασμένο Οκτώβριο και η Κύπρος είναι η χώρα με τη μικρότερη χρονική διάρκεια Lockdown. Στην περίπτωση των SafePass, οι πιέσεις ήταν αφόρητες σε σημείο τέτοιο που προς στιγμής απειλήθηκε να δημιουργηθεί από το πουθενά, κρίση στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Κόκκινος

Ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και όχι αδίκως. Ανέβασε τον πήχη και πέρασε από κάτω. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ο κ. Κόκκινος είναι το κυβερνητικό στέλεχος που κατάφερε να τρέξει περισσότερο από τον οποιονδήποτε τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και μάλιστα σε δύσκολο περιβάλλον, με τον χρόνο να πιέζει και το Προεδρικό να αναμένει αποτελέσματα εδώ και τώρα. Η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου από πέρυσι τον Απρίλιο είναι μια πραγματικότητα που θα μείνει, όταν θα φύγει η πανδημία. Και δεν είναι μια και δυο, είναι αρκετές. Το Δημόσιο εκεί που υπάρχει θέληση έχει αποδείξει ότι μπορεί. Παράδειγμα το Υπουργείο Παιδείας το τεχνικό τμήματα του οποίου είναι τζίνια. Στην περίπτωση της εμβολιαστικής πύλης φάνηκε πως ο κ. Κόκκινος λειτούργησε περισσότερο ως τεχνοκράτης παρά ως πολιτικός. Στην πολιτική, λένε οι παλιές καραβάνες, προστατεύεις τα νώτα σου και είσαι φειδωλός με τις υποσχέσεις που δίνεις.

Δεν είναι κλέφτης

Από τα απίστευτα και όμως κυπριακά. Ένας πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας προσπαθούσε εδώ και 15 χρόνια να μάθει αν για το κράτος θεωρείται κλέφτης. Ο λόγος για τον γνωστό αρχιτέκτονα Χάρη Φεραίο ο οποίος από το 2004 και μετά προσπαθούσε να καθαρίσει το επαγγελματικό του όνομα από την περιρρέουσα σκανδαλοθηρική ατμόσφαιρα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο κ. Φεραίος, με επιστολές του προς τη Νομική Υπηρεσία, ζητούσε να πληροφορηθεί αν συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που συνέβαλαν στο «μέγα σκάνδαλο» του ΓΝΛ. Τελικά μετά από πολλά χρόνια η Νομική Υπηρεσία με επιστολή της, ενημέρωσε τον κ. Φεραίο πως «δεν προέκυψε η διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος εκ μέρους σας». Έτσι απλά στα μανταλάκια για 10 με 15 χρόνια ως απατεώνας και μετά δεν τρέχει τίποτα. Είναι να μη σου τύχει, τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα.

Ένα αντίο..

Την περασμένη εβδομάδα ο δημοσιογραφικός κόσμος της Κύπρου έχασε ένα πρόσωπο που επηρέασε την εγχώρια τηλεοπτική δημοσιογραφία, τον Γιώργο Χουλιάρα. Ο συνάδελφός μας έβαλε τη δική του πινελιά στο ενημερωτικό κομμάτι, δίνοντας φρεσκάδα και ζωντάνια στις κλισέ δομές των βραδινών τηλεοπτικών δελτίων. Ο Γιώργος έφερε στην τηλεοπτική ενημέρωση έναν άλλο αέρα, ενώ δημιούργησε μια γενιά τηλεοπτικών δημοσιογράφων που τον έχουν ως πρότυπο. Ο χαμός του άφησε ένα κενό και στο ψυχαγωγικό κομμάτι, τομέα που υπηρέτησε με συνέπεια για αρκετά χρόνια. Απ’ όποια πόστα και αν πέρασε ο Χουλιάρας δημιούργησε φίλους, ενώ αρκετά από τα σημερινά τηλεοπτικά πρόσωπα, μπροστά και πίσω από τις κάμερες σε μεγάλο βαθμό οφείλουν την επαγγελματική ύπαρξή τους στον εκλιπόντα. Καλό ταξίδι, φίλε μου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση