ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι μάσκες πέφτουν μπροστά στις κρίσεις

Η εισβολή έγινε προφανώς από εξωγήινους

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι ισαποστάκηδες

Η στήλη ομολογεί πως μπροστά σ’ έναν πόλεμο που έχει τόσα κοινά με τα όσα βίωσε η Κύπρος το 1974, δεν ανέμενε πως θα υπήρχε τόση αμηχανία από κόμματα, πολιτικά πρόσωπα και παράγοντες. Και κυρίως τόσος ισαποστακισμός. Μέχρι και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΑΚΕΛ μασούσε τα λόγια του, αναφερόμενο στο κακό ΝΑΤΟ, ενώ το ΔΗΚΟ έβγαλε ανακοίνωση όπου δεν ανέφερε πουθενά τη λέξη Ρωσία. Η εισβολή έγινε προφανώς από εξωγήινους.

Οι ιδεοληψίες

Φάνηκαν βεβαίως οι παθογένειες και οι ιδεοληψίες άλλων εποχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστόφιας. Μιλώντας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είπε πως ευθύνεται ο ιμπεριαλισμός. Μερικές φορές κάποιοι είναι καλύτερο να μασούν παρά να μιλούν.

Ο Πρόεδρος και η Πινδάρου

Η αλήθεια είναι πως ο ΔΗΣΥ προσπάθησε να κερδίσει έδαφος απ’ όλο αυτό. Οι κακές σχέσεις Πινδάρου με τη Ρωσία είναι γνωστές και αυτό σίγουρα βοήθησε. Είδαμε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να βγαίνει μπροστά καθώς και άλλα στελέχη όπως ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Την ώρα όμως που ζητούσαν εξηγήσεις από τα υπόλοιπα κόμματα για τη στάση τους, θα έπρεπε κάποιος να τους πει πως ο Νίκος Αναστασιάδης παραθέριζε στο Ντουμπάι. Γιατί περί διακοπών επρόκειτο. Καθήμενος στο ανοικτό αυτοκίνητο γύριζε με την πρώτη κυρία την πόλη. Είχε προηγουμένως ενημερώσει τον Σαρλ Μισέλ ότι δεν θα παρευρισκόταν και πως θα τον εκπροσωπούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως μαθαίνει η στήλη αυτό έκοψε τα πόδια των συναγερμικών που είχαν ήδη βγει πάνω στα τραπέζια για το εν λόγω ζήτημα. Καθόλου τυχαία και η κίνηση Σοφοκλέους να παρακινήσει μέσω twitter τον Πρόεδρο να βρει πτήση και να πάει στις Βρυξέλλες λόγω της σοβαρότητας. Καθόλου τυχαία και η δήλωση Αβέρωφ Νεοφύτου ότι μια χώρα όπως η δική μας, η οποία υπέστη εισβολή δεν μπορεί να σιωπά μπροστά σε όλο αυτό. Πάντως, ο Πρόεδρος τους άκουσε τελικά, ή μάλλον μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή βρήκε τελικά τρόπο να παρευρεθεί.

Μιλώντας για τον Μιχάλη Σοφοκλέους και τις δηλώσεις του γύρω από το Ουκρανικό, δεν πέρασε απαρατήρητη και η ανάρτησή του πως «εξαφανίζονται στα λαγούμια όλοι οι ‘αστέρες’ μας όταν υπάρχει κάτι πραγματικά κρίσιμο, που δεν είναι smile and Instagram worthy». Για όσους δεν κατάλαβαν ποιος ήταν ο αποδέκτης, η στήλη τους ενημερώνει πως είχε να κάνει με το αγαπημένο παιδί της Πινδάρου, τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η οργή του Αλέκου

Στα πηγαδάκια της Βουλής παραδέχονται όλοι πως η Επιτροπή Οικονομικών απέκτησε χρώμα, ζωντάνια και περιπέτεια από τον Μάιο. Αιτία δεν είναι άλλη από την παρουσία του πληθωρικού βουλευτή της Δημοκρατικής Παράταξης Αλέκου Τρυφωνίδη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ ο Αλέκος Τρυφωνίδης εξέφρασε το έντονο παράπονο προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ, ότι το δελτίο του κρατικού καναλιού έπαιξε το εκλογικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, λίγο πριν από τα αθλητικά. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Θανάσης Τσώκος. Η Σάβια Ορφανίδου και ο Ονούφριος Κουλλά κάτι σχολίασαν με τον Αλέκο να ενοχλείται και να τους απαντά πως ένα συγκεκριμένο κανάλι δεν έδειξε καθόλου το συνέδριό τους. Όταν οι δύο συνάδελφοί του διερωτήθηκαν για ποιο λόγο ευθύνεται ο ΔΗΣΥ, ο ίδιος απάντησε: «ίντα μπου φταίετε α; Και θέλετε μου και συνεργασία». Υπονοώντας προφανώς πως το συγκεκριμένο κανάλι δέχεται σαφείς εντολές από το κυβερνών κόμμα. Τη λύση πάντως βρήκε ο Μάριος Μαυρίδης, προτείνοντας το κάθε κόμμα ν’ αγοράσει και από ένα κανάλι για να λυθούν οι παρεξηγήσεις, με τους υπόλοιπους βουλευτές να του υποδεικνύουν πως με αυτό τον τρόπο το ΡΙΚ θα λύνει και θα δένει υπέρ της κυβέρνησης.

Το ΡΙΚ και τα προσόντα

Μιλώντας πάντως για το ΡΙΚ, χαμόγελα σκόρπισε το ότι ο Μιχάλης Μιχαήλ αντέδρασε εντόνως στις επικρίσεις βουλευτών, ότι το ΡΙΚ συναγερμοποιήθηκε και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Δίπλα του καθόταν βεβαίως ο Θανάσης Τσώκος του οποίου το βιογραφικό του περιορίζεται σε δύο σημεία: είναι επιχειρηματίας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Αυτά τα δύο είναι αρκετά προφανώς για να γίνεις διευθυντής του ΡΙΚ. Οργή πάντως μαθαίνουμε πως προκάλεσε στη Βουλή και το γεγονός ότι το ρεπορτάζ του ΡΙΚ επικεντρώθηκε στο τι είπε ο Μιχάλης Μιχαήλ, αγνοώντας τις επικρίσεις που δέχτηκε η διοίκηση από τους βουλευτές. Οι επικρίσεις των βουλευτών για το πόσο προβάλουν την κυβέρνηση δεν θα είναι το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το κρατικό κανάλι. Δημοσιογράφος η οποία προσλήφθηκε ως βοηθός για την πρωινή εκπομπή, βρέθηκε ξαφνικά παρουσιάστρια και γι’ αυτό θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις η διοίκηση. Ήταν αβλεψία, ήταν προχειρότητα ή κανονικό ρουσφέτι;

Ο Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος

Κατηγορηματικός ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του στον ALPHA, όταν μιλώντας για τη διαφθορά σχολίασε πως αν ελάμβανε γνώση «των όσων επιφανειακά έγιναν και μας εξέθεσαν διαφορετική θα ήταν η αντιμετώπισή τους». Βεβαίως, μια χαρά γνώριζε καθώς η Κομισιόν και δη ο Χρήστος Στυλιανίδης –έστω κι αν ο ίδιος ο Πρόεδρος το αρνείται– φρόντισαν να τον προειδοποιήσουν εδώ και καιρό. Μία συζήτηση εκτυλίχθηκε μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Όμως ακόμη κι αν δεν τον ενημέρωσε όπως λέει η Κομισιόν, τα δημοσιεύματα που μας εξέθεταν δεν ήταν αρκετά για να τον κάνουν να διερωτηθεί;

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να προετοιμάσει μία σημαντική ομιλία ως ο Πρόεδρος χώρας που υπέστη εισβολή για να δείξει το μέγεθος της καταστροφής. Αντ’ αυτού θα παρέμενε στο Ντουμπάι, αν δεν ακολουθούσε η κοινωνική κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση