ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όταν τα γραπτά γίνονται viral

Όσο ανεπίτρεπτη κι αν είναι η κλειδαρότρυπα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να τοποθετηθεί ευθαρσώς και να μη θυματοποιείται

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Τα ρεζιλίκια της ΕΔΕΚ

Στα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε η εσωκομματική κόντρα της ΕΔΕΚ που βράζει εδώ και καιρό. Ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου ένιωσε την ανάγκη να γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους βουλευτές ότι δεν κάθεται πλέον στα μπροστινά έδρανα του κόμματος όπως παλαιότερα, αλλά πίσω. Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος θα έπρεπε να τον ενημερώσει ότι δίπλα του θα κάθεται ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου και όχι ο ίδιος. «Αν ο αγαπητός μου συνάδελφος ήθελε να ενημερωθεί, ας φρόντιζε να παρουσιάζεται και στα συλλογικά όργανα του κόμματος και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να ενημερωθεί. Από τη στιγμή ο ίδιος συνειδητά αποφάσισε να απέχει, ως εκ τούτου έχει την ευθύνη της μη απευθείας ενημέρωσης» είπε με νόημα ο Μαρίνος Σιζόπουλος. «Είμαι και ήμουν εναντίον της παρωδίας του συνεδρίου του Μαΐου. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τον κ. Σιζόπουλο να μου ζητήσει σαν συνάδελφος, σε παρακαλώ δεν σε θέλω δίπλα μου, πήγαινε πίσω. Και θα το δεχόμουν με μεγάλη ευχαρίστηση», συνέχισε ο κ. Ευσταθίου. Πάντως, εμείς θυμόμαστε τον Κωστή Ευσταθίου να διαψεύδει πριν από λίγους μήνες την «Κ», όταν είχε θέσει θέμα διαφορετικών προσεγγίσεων των δύο και έκανε λόγο για μυθεύματα. Ας προσπαθήσει τώρα να βρει μόνος του το δίκιο του για τα εσωκομματικά τους, μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι διαψεύσεις

Το ενδιαφέρον βεβαίως εδώ, είναι η αντίδραση της ΕΔΕΚ που αποφάσισε να διαψεύσει τα περί αντιπαράθεσης και να μας εξηγήσει ότι πλέον ο Ανδρέας Αποστόλου είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και κατ’ επέκταση βάσει και της κομματικής ιεραρχίας πρέπει να κάθεται δίπλα του. Ξεπερνώντας το σοκ του ότι ο Αποστόλου του ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, είναι αντιπρόεδρος, διερωτόμαστε τι άλλο θα έλεγε, αν όλο αυτό δεν εκτυλισσόταν δημοσίως στην Ολομέλεια της Βουλής. Ότι όλα καλά με τον Ευσταθίου;

Η θυματοποίηση

«Βιώνω μια οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησής μου» έλεγε τις προάλλες ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφότου είχαν διαρρεύσει οι ιδιωτικές του συνομιλίες. Όσο ανεπίτρεπτη κι αν είναι η κλειδαρότρυπα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να τοποθετηθεί ευθαρσώς και να μη θυματοποιείται. Δεν έχει υποχρέωση μόνο σε κάποιους από τους υποστηρικτές του αλλά σε όλη την κυπριακή κοινωνία να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πόσο ισχύουν όλα αυτά και αν ναι, να απολογηθεί.

Οι εναγκαλισμοί

Όσο όμως κι αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο ΔΗΣΥ, που εμφανίστηκε ο Μανώλης Κυριάκου στον προεκλογικό του Αβέρωφ Νεοφύτου να εναγκαλίζεται με τους Συναγερμικούς.

Προεδρικές – Αρχιεπισκοπικές

Η δημόσια εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στα εγκαίνια του Μουσείου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στον Στρόβολο έχει φουντώσει τις φήμες ότι η Εκκλησία της Κύπρου οδεύει προς εκλογές στην κορυφή. Δεν είναι λίγες οι απόψεις εκείνες που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος να δρομολογήσει τη διαδοχή του. Ωστόσο ο ίδιος, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, για την ώρα το αποκλείει. Όπως σημειώνεται όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της υγείας του Μακαριότατου. Το ακραίο σενάριο, όπως σημειώνουν εκκλησιαστικοί παράγοντες, είναι η Εκκλησία να αναγκασθεί να οδηγηθεί σε εκλογές και αυτές να συμπέσουν με τις προεδρικές εκλογές. Ακραία περίπτωση, όπως σημειώνεται, όμως ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει πως η μια διαδικασία δεν θα επηρεάσει την άλλη; Εδώ το 2006 που δεν υπήρχε πολιτειακή εκλογική διαδικασία η εμπλοκή πολιτικών κομμάτων στις αρχιεπισκοπικές εκλογές έβγαζε μάτια και στοίχισε ακριβά σε τουλάχιστον έναν υποψήφιο, ο οποίος μάλιστα εμφανιζόταν και ως φαβορί.

Μέσω Αγίου Όρους

Απαρατήρητη πέρασε η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου στο Άγιο Όρος. Εν μέσω προεκλογικής, η παρουσία του κ. Νεοφύτου στη Χερσόνησο του Άθω έχει πολλαπλές σημειολογίες. Ή θα μονάσει, λένε κάποιοι χαριτολογώντας, βλέποντας πως δεν ανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις ενόψει Φεβρουαρίου. Ή, προφανώς, η επίσκεψη συνδέεται με τις διεργασίες των αρχιεπισκοπικών εκλογών, που κάποιοι βλέπουν να γίνονται παράλληλα με τις προεδρικές. Λέτε να υπάρχει και κάτι άλλο, που μέσω Αγίου Όρους, θα το δούμε στην πορεία;

Μιμητισμός

Επτά στους δέκα εργαζόμενους στην Κύπρο πιστεύουν ότι υπάρχει παρενόχληση και εκφοβισμός στον εργασιακό χώρο, ενώ 1 στους 2 ομολογούν ότι την έχουν βιώσει οι ίδιοι προσωπικά, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η ΣΕΚ. Στοιχεία που προκαλούν ανησυχία όπως και τα δεκάδες περιστατικά βίας που σημειώνονται εντός των σχολικών μονάδων με τις καταγγελίες να αναφέρονται τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχολογική βία. Κάποιοι μπορούν να βγουν αλώβητοι είναι όμως και αυτοί που περνάνε δύσκολα. Μήπως θα πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα για να ταρακουνηθούμε ως κοινωνία; Στα σχολεία δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ψυχολόγων, γιατί κάνουμε οικονομία. Οι διευθυντές εξαντλούν την αυστηρότητά τους στο κούρεμα με προδιαγραφές και ο υπουργός Παιδείας διατάζει διερεύνηση των περιστατικών. Στα σχολεία τοποθετούνται παιδονόμοι για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών. Τα παιδιά μιμούνται, ας το θυμόμαστε αυτό!

ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Οι Ιρανές οι οποίες γράφουν με το θάρρος τους πλέον ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  |  ΕΔΕΚ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση