ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε νέες περιπέτειες το φθινόπωρο

Φαίνεται πως ο Ευθύμιος Δίπλαρος, όχι μόνο δεν θα μας κάνει να πλήξουμε, όσο βρίσκεται στην πολιτική αρένα, αλλά με τις τοποθετήσεις του ο ΔΗΣΥ τείνει να χάσει όποιον νούσιμο ψηφοφόρο έχει

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι αντιπρόεδροι...

Φαίνεται πως ο Ευθύμιος Δίπλαρος, όχι μόνο δεν θα μας κάνει να πλήξουμε, όσο βρίσκεται στην πολιτική αρένα, αλλά με τις τοποθετήσεις του ο ΔΗΣΥ τείνει να χάσει όποιον νούσιμο ψηφοφόρο έχει. Αφότου μας ενημέρωσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός συμφωνεί πλήρως με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επιστροφή στο ΄60, επιχείρησε μέσα από την μεσημβρινή εκπομπή του SIGMA να μας την εξηγήσει. Όπως είπε, κοιτώντας αμήχανα τις σημειώσεις του, ο Πρόεδρος προσκάλεσε την τουρκική πλευρά να γυρίσει στο Σύνταγμα του ΄60, με τις εξουσίες που είχαν τότε οι Τ/κ και «να καθίσουμε να συζητήσουμε τις εδαφικές αναπροσαρμογές». Προφανώς ο Ευθύμιος Δίπλαρος, που είναι και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν αντιλήφθηκε ότι με το Σύνταγμα του ‘60 μιλάμε για ενιαίο κράτος, όπου δεν τίθεται ζήτημα εδαφικών αναπροσαρμογών. Αν ο ΔΗΣΥ θέλει να περισώσει λίγη από τη σοβαρότητά του, καλό είναι να περιορίζει τον αντιπρόεδρό του στο να τοποθετείται για τις αιμομιξίες των αγρινών και να κάνει τα μικρορουσφέτια του έξω από το υπουργείο Υγείας. Το Κυπριακό ας το αφήσει σε άλλους. Τρομάζουμε δε για το τι μπορεί να είπε στην «χαλαρή και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση» που είχε όπως μας ενημέρωσε με τον Αμερικανό γερουσιαστή Bob Menendez. Γιατί από ό,τι μαθαίνει η στήλη, οι γνώσεις του στο Κυπριακό, δεν είναι οι μόνες που πάσχουν.

Βεβαίως, ο Ευθύμιος Δίπλαρος δεν είναι ο μόνος αντιπρόεδρος που προκαλεί πονοκέφαλο στην Πινδάρου. Είναι και ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Γεωργίου. Δεν ήταν μόνο η εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του ιδίου και του νυν βουλευτή Νίκου Γεωργίου στα διαβατήρια, είναι και το δημοσίευμα της «Χαραυγής» την περασμένη Τετάρτη που αποκαλύπτει πως η οικογένεια Γεωργίου επωφελείται από την εξασφάλιση τ/κ ακινήτου τεράστιας εμπορικής αξίας στις Φοινικούδες. Μία κίνηση που δεν είναι παράνομη, αλλά σίγουρα εγείρει ηθικά ζητήματα. Εκεί στην Πινδάρου τι λένε για όλα αυτά;

Όταν δεν εκλέγεσαι…

Ο Αντρέας Κυπριανού που απέτυχε να εκλεγεί αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής Λεμεσού και απασχόλησε όσο λίγοι την επικαιρότητα επί ημερών του, διορίστηκε την περασμένη Πέμπτη Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών. Είναι αυτό που λέμε, πως όποιος αποτυγχάνει να εκλεγεί με αυτή την κυβέρνηση, κάπου διορίζεται. Την όλη κατάσταση πάντως, δεν πήρε καθόλου καλά ο Τίμης Ευθυμίου, ο οποίος εγκαταλείπει την θέση με τη διφορούμενη ανάρτηση : «Θέλει κότσια να είναι ντόμπρος, τίμιος και αληθινός. Κατάλαβες Πρόεδρε;». Για τον Πρόεδρο δεν ξέρουμε αν κατάλαβε, αλλά εμείς σίγουρα μείναμε με απορίες.

Και ο Τσιμίλλης

Μπορεί στο Κίνημα Οικολόγων να μιλούσαν στο παρασκήνιο θετικά για την υποψηφιότητα του Γιάννη Παναγιώτου στον Δήμο Λευκωσίας, ωστόσο κάποιοι στο παρασκήνιο εργάζονται παράλληλα για την υποψηφιότητα του νυν δημοτικού σύμβουλου Κυριάκου Τσιμίλλη. Ήδη, αν και επισήμως ζητούν ακροάσεις από τους ενδιαφερόμενους για τη δημαρχία, παρασκηνίως, σε πολιτικές δυνάμεις βάζουν στο τραπέζι ως επιλογή και τον κ. Τσιμίλλη.

Κλείνουν υπέρ των δημοτικών

Στο Δημοκρατικό Κόμμα υπάρχει έντονη συζήτηση για το κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν τελικά οι δημοτικές εκλογές ή αν θα πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο της αναβολής. Επικρατεί η αντίληψη σε όλα τα στελέχη πως το κόμμα συμφέρει η αναβολή τους, καθώς σε αυτές τις συγκυρίες μία ακόμα ήττα ή η ενίσχυση της ΔΗΠΑ θα προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς. Την ίδια ώρα υπάρχουν και έντονες αντιδράσεις από στελέχη πως δεν θα έπρεπε το ΔΗΚΟ να συμπορευθεί μόνο του με τον ΔΗΣΥ σε μία τέτοια κίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται και παρά τους ενισχυμένους φόβους να απορρίψουν το σενάριο αναβολής.

Την οργή του ενδιάμεσου χώρου προκάλεσε η ενημέρωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο εθνικό συμβούλιο για την βρετανική φόρμουλα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε για υποχθόνιες πρωτοβουλίες, ο Μαρίνος Σιζόπουλος για συμφέροντα που δεν τον εκπλήττουν. Ο Μαρίνος Κλεάνθους της Δημοκρατικής Παράταξης από την άλλη επέλεξε να μην δαιμονοποιήσει τους «κακούς Βρετανούς», βλέποντας θετικά την ιδέα για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Η Λεμεσός πετά;

Μάλιστα στο Δημοκρατικό Κόμμα έχουν ήδη συζητήσει για το πώς θα χειριστούν τον Δήμο Λεμεσού. Όπως μαθαίνουμε έχουν ήδη προσεγγίσει τον νυν αντιδήμαρχο και αντιπρόεδρο του κόμματος Νεόφυτο Χαραλαμπίδη για το πόσο επιθυμεί να διεκδικήσει την δημαρχία, με τον ίδιο να σημειώνει πως ένα σενάριο και δικής του υποψηφιότητας, απλώς θα ανοίξει τον δρόμο επανεκλογής του Νίκου Νικολαϊδη. Έχουν ήδη συγκλίνει, στο να στηρίξουν την υποψηφιότητα Αρμεύτη. Πάντως την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση ψάχνει τον κατάλληλο υποψήφιο για τη δημαρχία Λεμεσού, σε έρευνα κοινής γνώμης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, σε περίπτωση που διεξαχθούν κανονικά οι δημοτικές εκλογές, ο Νικολαΐδης φαίνεται να έχει καθαρό προβάδισμα έναντι των δυνητικά αντιπάλων του, έχοντας υποστήριξη από πολλούς κομματικούς χώρους. Λέτε, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να τους εκπλήξει ο νυν δήμαρχος και να επανεκλεγεί;

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Μίκης Θεοδωράκης

Ελλάδα και Κύπρος αποχαιρετούν την εμβληματική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας. Τον άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού ήχου, τον τελευταίο των μύθων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση