ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο μυαλό του Νικόλα το 2023

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της «Κ» προκάλεσαν πονοκέφαλο στην Πινδάρου, εξαιτίας της δημοτικότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη και της κακής απόδοσης του Αβέρωφ Νεοφύτου. Προκάλεσαν όμως αμηχανία και στους κύκλους της αντιπολίτευσης. Αμηχανία, καθώς το αναπάντεχα καλό αποτέλεσμα που εξασφάλισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρήθηκε πως θα του αναπτέρωνε το εδώ και καιρό πεσμένο ηθικό και θα τον έκανε να σκεφτεί πως ίσως πρέπει να διεκδικήσει. Με την πάροδο του χρόνου όλο αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώνεται. Ότι δηλαδή ο Νικόλας Παπαδόπουλος γλυκάθηκε και σκέφτεται σοβαρά να αποτελεί την επιλογή για το 2023. Το ερώτημα είναι με ποιους θα διεκδικήσει. Αν κάτι κατέδειξε το διευρυμένο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ την εβδομάδα που πέρασε είναι πως δεν δίνουν περιθώρια σε μία υποψηφιότητα πέραν της κομματικής. Κατεβαίνει δηλαδή ο ΔΗΣΥ με τον πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου. Με αυτό τον τρόπο κλείνει και η όποια χαραμάδα ελπίδας στον ΔΗΚΟϊκό πρόεδρο ότι από την άνευ προηγουμένου κόντρα Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη, ο Πάφιος πρόεδρος θα αποσυρθεί και θα θέσει ως χαρτί υποψηφιότητας τον Νικόλα.

Ο εγκλωβισμός

Όχι πως ήταν ποτέ ένα πραγματικά υπαρκτό σενάριο δεδομένου ότι ο ΔΗΣΥ ανέκαθεν διεκδικούσε με δικό του υποψήφιο, όμως πάντα άφηνε την πόρτα ανοικτή σε επίδοξους υποψηφίους. Με αυτή λοιπόν την κίνηση του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν μπορεί να το παίζει πλέον σε διπλό ταμπλό με το ΑΚΕΛ. Δηλαδή, να στέλνει το μήνυμα στο ΑΚΕΛ πως μπορεί με την ίδια ευκολία να συμμαχήσει με τον ΔΗΣΥ, αν το ΑΚΕΛ δεν τον χρίσει υποψήφιο. Στο μυαλό του Νικόλα φαίνεται να επικρατεί η σκέψη, ότι εάν κλείσει την πόρτα στον ΔΗΣΥ, τότε και το ΑΚΕΛ με μεγάλη ευκολία θα του κλείσει το σενάριο υποψηφιότητάς του, με το επιχείρημα πως δεν περνά από τη βάση. Αν από την άλλη τους κρατά σε εγρήγορση ότι μπορεί να συμμαχήσει με τον ΔΗΣΥ, τότε το ΑΚΕΛ θα διατηρεί το όνομά του στο τραπέζι των ΚΟΒ.

Πάντως, στο ΑΚΕΛ όπως μαθαίνουμε δεν τον θεωρούν τελειωμένη υπόθεση τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως υποψήφιο για το 2023. Ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ, όταν συζητούν βάζουν στο τραπέζι το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου ως σοβαρή επιλογή για τη συμμαχία των δύο κομμάτων. Αυτό επί του παρόντος δεν παραγνωρίζεται στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Το ερώτημα βεβαίως είναι αν ο καιρός έχει ωριμάσει και αν οι πληγές έχουν επουλωθεί στο ΑΚΕΛικό ακροατήριο από την πολεμική που είχε εξαπολύσει εναντίον του κόμματος ο ΔΗΚΟϊκός πρόεδρος.

Εξαγγέλλει ο Κολοκασίδης

Ο Γιώργος Κολοκασίδης φέρεται να το πήρε απόφαση και να διεκδικεί τελικά την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η εξαγγελία του θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου, στήνει ήδη το επιτελείο του με πρώην στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών και της ΕΔΕΚ και όπως όλα δείχνουν θα αποτελεί τον υποψήφιο της «σκληρής γραμμής» στο Κυπριακό. Το ερώτημα βεβαίως είναι, αν κάποιος δεν καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής, μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Τα viral

Μία φωτογραφία ισοδυναμεί όπως λένε με χίλιες λέξεις και το παιχνίδι αυτό το γνωρίζουν καλά στον Συναγερμό. Όπως λοιπόν την επομένη των βουλευτικών εκλογών γινόταν viral η φωτογραφία του Νίκου Χριστοδουλίδη να παίζει με την κόρη του uno, ως ένα εγχείρημα να καταδείξει η ηγεσία του κόμματος πως δεν βοήθησε καθόλου στην κρίσιμη μάχη, έτσι και προχθές. Η φωτογραφία του να ανάβει τα κεριά του Χάνουκα στην ισραηλινή πρεσβεία αποστελλόταν από το ένα στέλεχος στο άλλο, με το σχόλιο «αυτή ήταν η ειλημμένη υποχρέωσή του». Το σκηνικό αυτό ενόχλησε περισσότερο από όλους τον θερμόαιμο υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος στην ομιλία του υπήρξε ιδιαίτερα έντονος εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη. Βεβαίως η κόντρα των δύο χρονολογείται, από τον καιρό που οι δύο ήταν πάροικοι του Λόφου. Μία γεύση της αντιπάθειας Πετρίδη για τον Χριστοδουλίδη δόθηκε και στην Επιτροπή Οικονομικών την προηγούμενη Δευτέρα, όταν άδειασε τον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι ουδέποτε του μετέφερε τις απαιτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών γύρω από το θέμα της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Και ο Νουρής στην κόκκινη ζώνη

Βεβαίως, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης δεν είναι μόνο χολωμένος με τον υπουργό Εξωτερικών. Φέρεται να έχει έντονες διαφωνίες με τον διάδοχό του στο υπουργείο Εσωτερικών Νίκο Νουρή για το ξεχείλωμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι αναρτήσεις του περί κομματικών παζαριών δεν αφορούν μόνο τα κόμματα, καθώς ο ίδιος ο Νίκος Νουρής έκανε αλλαγές ούτως ώστε να κατευνάσει παράγοντες στην ελεύθερη Αμμόχωστο και στην Αραδίππου.

 ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα ο Πάπας, ο οποίος επέλεξε να μετακινηθεί με ένα μικρό ιταλικό αυτοκίνητο αντί λιμουζίνας, να προχωρήσει σε μία εμπνευσμένη ομιλία και να επιβεβαιώσει την απλότητα και ταπεινότητα που τον διακατέχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση