ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον δρόμο των ανίερων συμμαχιών

Η απόφαση του Άγγελου Βότση να στηρίξει δημοσίως τον Νίκο Χριστοδουλίδη ήταν η λογική συνέχεια των πραγμάτων όπως εκτυλίσσονται στο Κέντρο

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η περίπτωση Βότση

Η απόφαση του Άγγελου Βότση να στηρίξει δημοσίως τον Νίκο Χριστοδουλίδη ήταν η λογική συνέχεια των πραγμάτων όπως εκτυλίσσονται στο Κέντρο. Αυτό, ωστόσο, που ήγειρε ερωτήματα ήταν η χρονική συγκυρία. Για άλλους τέθηκε το ερώτημα για ποιο λόγο ο πρώην βουλευτής δεν περίμενε τις επίσημες αποφάσεις της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων για τους γνώστες του παρασκηνίου το ερώτημα ήταν γιατί δεν το έκανε νωρίτερα. Στη ΔΗΠΑ, επικρατεί ήδη ανησυχία για το γεγονός ότι το κόμμα καθυστέρησε πολύ να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Κάποιοι σημειώνουν πως αν το κόμμα ήθελε να αποκτήσει καλό όνομα και να αποτινάξει από πάνω του την υστεροβουλία στις κινήσεις του, θα έπρεπε να προτρέξει να στηρίξει πρώτο τον Νίκο Χριστοδουλίδη αν έκρινε ότι αυτός είναι ο εκλεκτός και να λάβει και τα αντίστοιχα ρίσκα. Πλέον, δυσφορούν και σημειώνουν πως όλη αυτή η καθυστέρηση καθιστά την ΔΗΠΑ εντελώς αδιάφορη.

Οι Αβερωφικοί

Ήδη η φωτογραφία Λακκοτρύπη με την οικογένεια Χριστοδουλίδη επιβεβαίωσε για πολλούς με ποιόν τάσσεται ο πρώην υπουργός Ενέργειας, ενώ ξεκάθαρη είναι πλέον η θέση Πάλμα στο επιτελείο. Αυτοί που έχουν στρατευθεί με την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου. Ενδεικτικό παράδειγμα η πρώην βουλεύτρια του ΔΗΚΟ και μέλος πλέον της ΕΕΥ, Αθηνά Κυριακίδου. Η κα Κυριακίδου τοποθετείται δημοσίως εναντίον της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη και υπέρ της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου. «Δεν είμαι συναγερμική, όμως από όλους τους υποψηφίους που έχουμε, ο πιο ικανός που θα μπορούσε να κυβερνήσει, ναι είναι ο Αβέρωφ!» είχε πει εντός του καλοκαιριού εξηγώντας έτσι γιατί θα τον ψηφίσει.

Το τρένο και ο Μάριος

Το μεγάλο βεβαίως ερώτημα, είναι κατά πόσο έχει χάσει το παιχνίδι ο Μάριος Καρογιάν με την απόφασή του να καθυστερήσει να λάβει επίσημη απόφαση. Ο ίδιος προσβλέπει σε μία τρίτη υποψηφιότητα την οποία θα στηρίξει και ο ΔΗΣΥ, όμως το σενάριο απόσυρσης Αβέρωφ Νεοφύτου απομακρύνεται όσο περνούν οι μήνες. Τίθεται συνεπώς το ζήτημα κατά πόσο με την αργοπορία του, δεν θα έχει πλέον νόημα η όποια επίσημα στήριξη καθώς όλοι θα κάνουν τα προσωπικά τους deal.

Η κρούση στον Φουρλά

Από τον Λουκά Φουρλά ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να αναλάβει εκπρόσωπος τύπου στο επιτελείο του. Ο ευρωβουλευτής συζήτησε όπως μαθαίνει η στήλη το ζήτημα διεξοδικά. Εξήγησε πως πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο δεδομένου ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες τουλάχιστον πέντε μέρες τη βδομάδα. Εξαιτίας και της πείρας του από το ίδιο πόστο, επί υποψηφιότητας Ιωάννη Κασουλίδη, σημείωσε πως μία τέτοια δουλειά θέλει κάποιον που θα βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο ετοιμοπόλεμος και κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει από τις Βρυξέλλες. Όπως μαθαίνουμε, πάντως, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδειξε πλήρη κατανόηση. Στο επιτελείο Αβέρωφ εντάσσεται όπως μαθαίνει η στήλη ο Γιάννος Πανταζής, ως επικεφαλής του επιτελείου στη Λευκωσία. Ο κ. Πανταζής είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και γενικός διευθυντής του Ομίλου Λεπτός.

Η αποχώρηση Λυσανδρίδη

Στην ομάδα Αβέρωφ Νεοφύτου μπαίνει δυναμικά ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου και εδώ προκύπτει θέμα τάξης, για το γεγονός ότι αξιωματούχος του κράτους αναλαμβάνει ένα τέτοιο πόστο. Στις μεγάλες απώλειες για το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου και ιδιαίτερα για τον ΔΗΣΥ καταγράφεται η αποχώρηση του Γιώργου Λυσανδρίδη. Ένα από τα λίγα πρόσωπα εντός ΔΗΣΥ που δούλευε αθόρυβα και έβγαζε αποτελεσματική δουλειά.

Χωρίς κανονισμούς

Ο επίτροπος Διαφάνειας Χάρης Πογιατζής παρευρέθηκε εκ νέου στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όπου συνεχίζεται η συζήτηση για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Μετά τα διπλοκάμπινα του κ. Νουρή αυτή την εβδομάδα άκουσε για εισφορές πολιτογραφηθέντων στο κυβερνών κόμμα. Ωστόσο, πέρα από τις σημειώσεις που κρατούσε αλλά και κάποιες γενικές τοποθετήσεις ο προϊστάμενος της Αρχής Κατά της Διαφθοράς δεν έχει την ευχέρεια για περαιτέρω έρευνα μιας και οι κανονισμοί που θα διέπουν την Αρχή βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της διαμόρφωσης. Υπάρχει η αναφορά ότι πιθανόν να είναι έτοιμοι στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αλλά ούτε και αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να πιάσει δουλειά η Αρχή από την οποία ο Πρόεδρος ζήτησε να επιδείξει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς απ’ όπου και αν προέρχονται. Άγνωστο παραμένει και αν στους κανονισμούς θα δίνεται η ευχέρεια στην επιτροπή να χειριστεί θέματα με αναδρομική ισχύ μιας και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέσα από την υπάρχουσα νομοθεσία.

Κατώτατος με προεκτάσεις

Ο υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος είπε ότι σε σχέση με το διάταγμα για τον καθορισμό του εθνικού κατώτατου μισθού ο ίδιος έκανε καλά την δουλειά του και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως τόσο οι συντεχνίες όσο και οι εργοδότες έχουν παράπονα. Αυτό που δεν μας εξήγησε ο Υπουργός είναι γιατί δεν έκλεισε μαζί και θέματα ωραρίου και αργιών παρά μόνο είπε ότι εντός Σεπτεμβρίου θα καλέσει το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για να τα συζητήσουν. Μια συζήτηση που μπορεί να θέλει χρόνο να υλοποιηθεί , ίσως πάρει και μετά τον Φεβρουάριο μην δυσαρεστηθεί κόσμος περίοδο εκλογών μιας και την υποχρέωσή μας έναντι της Ε.Ε. την έχουμε τακτοποιήσει.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Μιχαήλ Γκορμπατσώφ

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ ο οποίος κατάφερε να αλλάξει τον ρουν της σύγχρονης ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΠΑ  |  ΔΗΚΟ  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση