ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον κύκλο των κομματικών διαπιστευτηρίων

Άλλος για την προεδρία του ΔΗΣΥ

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Άλλος για την προεδρία του ΔΗΣΥ

Το κοστούμι του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αβέρωφ Νεοφύτου, έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα στον «Πολίτη» ο υπουργός Συγκοινωνιών Γιάννης Καρούσος. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε αν ενδιαφέρεται για την προεδρία του ΔΗΣΥ,ανέφερε πως προτεραιότητά του στον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι η εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2023 και όχι η προεδρία του ΔΗΣΥ. Αυτό βεβαίως που λέγεται στα πηγαδάκια είναι πως οι δηλώσεις του Γιάννη Καρούσου δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ούτε βεβαίως η χρονική συγκυρία. Είναι έτοιμος, όπως λένε, να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΣΥ. Σου λέει τόσοι θέλουν, εγώ γιατί όχι; Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει και το δακτυλίδι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, δεδομένου ότι στον ΔΗΣΥ, έτσι έμαθαν πλέον να χρίζονται πρόεδροι του εν λόγω κόμματος.

Η περίπτωση της Αννίτας

Βεβαίως εκτός από την πλήρη προσήλωση του Γιάννη Καρούσου στον Αβέρωφ Νεοφύτου, φαίνεται πως και η Πινδάρου έχει μπει σε πλήρη διάταξη για τις προεδρικές εκλογές. Τόσο που φέρνει σε δύσκολη θέση στελέχη για το κράξιμο που τρώνε. Ενδεικτικό αυτό που προκλήθηκε με την απόφαση της Πινδάρου να αναλάβει τον συντονισμό της επαρχίας Λάρνακας η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Μετά τον σάλο, η ίδια έσπευσε στο παρασκήνιο να διαψεύσει μία τέτοια πληροφόρηση και να αφήσει τους δημοσιογράφους εκτεθειμένους ως αναξιόπιστους. Για καλή τύχη των συναδέλφων ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Δημητρίου πρόλαβε και βγήκε δημοσίως και επιβεβαίωσε πως η κυρία Δημητρίου θ’ αναλάμβανε συντονιστικό ρόλο στην επαρχία Λάρνακας. Για το όλο συμβάν, ακούστηκαν διάφορα, ότι δηλαδή η Πινδάρου παγίδευσε την Αννίτα Δημητρίου στο να αναλάβει συντονιστικό ρόλο, ενώ άλλοι σημειώνουν πως απλώς η ίδια δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί. Πάντως, ενώ υπήρξαν διαρροές πως θα βγει ανακοίνωση για το θέμα τη Δευτέρα που πέρασε, επέλεξαν να τηρήσουν σιγήν ιχθύος για το όλο ζήτημα. Η στήλη πάντως έχει την άποψη πως η Αννίτα Δημητρίου είχε δύο επιλογές: να αναδιπλωθεί και ν’ απολογηθεί μετά τις αντιδράσεις, αν αυτό ένιωθε, ή να εμμείνει στην απόφαση να αναλάβει τον ρόλο που ανέλαβε εξαρχής ξεκαθαρίζοντας πως η ίδια ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει τους δύο ρόλους (τον κομματικό και τον θεσμικό). Το να διαψεύδει την είδηση προκαλώντας πρόβλημα στους συναδέλφους που το ανακαλύψαν όζει παλαιοκομματισμού και σε αυτά δεν θα πρέπει να μας συνηθίσει.

Τα συναπαντήματα

Μεγάλη συνάθροιση υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό εστιατόριο της Λευκωσίας. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε πάει για γεύμα με τους στενότερους του συνεργάτες που δεν είναι άλλοι από την αδελφή του Αναστασία και τον βουλευτή Λευκωσίας Χρύση Παντελίδη. Το τι συζήτησαν είναι άγνωστο. Εκεί όμως συναντήθηκαν με τον πρώην υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη αλλά και με τον Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος είχε συνάντηση με οικονομικό παράγοντα.

Παίζει ο Αδάμου;

Συνάντηση είχε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ και με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου. Όπως μαθαίνουμε στη συνάντηση, συζητήθηκαν διάφορα και ζητήθηκε η άποψη του κ. Αδάμου για το πώς πάει το κόμμα. Το ερώτημα είναι αν η Εζεκία Παπαϊωάννου σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο να προτάξει την υποψηφιότητα Αδάμου στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Ο κ. Αδάμου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον ενδιάμεσο χώρο και θα μπορούσε να συγκεντρώσει εύκολα την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους. Θετικά θα μπορούσε να τον δει και το ΔΗΚΟ, δεδομένου ότι θα είναι Πρόεδρος πενταετίας. Λέτε να το σκέφτονται ήδη στο ΑΚΕΛ;

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σάλος προκλήθηκε στην κατά τα άλλα βαρετή Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέμπτη. Αφορμή η τροπολογία που κατέθεσε η Δημοκρατική Παράταξη και στην οποία επέμεινε μέχρι τέλους. Η τροπολογία αφορούσε τα προσόντα που θα έπρεπε να έχει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε πως απαραίτητο προσόν είναι να έχει σπουδές στη Νομική. Για κάποιο λόγο η ΔΗΠΑ επέμεινε πως τα προσόντα πρέπει να ανοίξουν και να περιληφθούν οικονομικές σπουδές. Η θέση τους βεβαίως δεν πέρασε, αλλά όλοι οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν ποιο πρόσωπο που βρισκόταν στην αίθουσα προσέβλεπε η ΔΗΠΑ να βολέψει στην εν λόγω θέση.

Αντικειμενικό και κρατικό

Καθήκοντα γενικού διευθυντή του ΡΙΚ αναλαμβάνει ο Θανάσης Τσώκος από τη Δευτέρα. Ήδη στο ίδρυμα τον έχουν καλωσορίσει, καθώς είναι παλιός γνώριμος του κρατικού καναλιού. Αυτό που είδαμε με ενδιαφέρον βεβαίως είναι το βιογραφικό του. Το οποίο περιορίζεται στο ότι είναι επιχειρηματίας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Καταγράφηκε, λοιπόν, το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το αντικειμενικό και κυρίως κρατικό κανάλι.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Στέλλα Κυριακίδου

Η Επίτροπος Υγείας έδωσε ένα σημαντικό αγώνα την περασμένη Πέμπτη στην ανεπίσημη σύνοδο που διεξήχθη στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Οι υπουργοί Υγείας των 27 κρατών μελών αναμένεται να δεσμευθούν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εργασίες που διεξάγει η Κομισιόν για την περαιτέρω ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας είναι μία πρωτοβουλία της Στέλλας Κυριακίδου και ένα προσωπικό της στοίχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  Βουλή  |  Ευρώπη  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση