ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μνημόσυνο ενός ναυαγίου

Πλέον όλα αποτελούν μνημόσυνο στα σενάρια συνεργασίας ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η ευτυχία του Μάρκου

Πλέον όλα αποτελούν μνημόσυνο στα σενάρια συνεργασίας ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Για την ιστορία, πάντως, αξίζει να καταγραφεί πως ο Μάρκος Κυπριανού ήταν η κρυφή ελπίδα του ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα του Στέφανου Στεφάνου. Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις όλο αυτό το διάστημα με τον πρώην επίτροπο και φέρεται να θεωρούσε πως αποτελεί το πρόσωπο που μπορεί να εκλεγεί. Την αντίθετη βεβαίως άποψη είχε ο ίδιος ο Μάρκος Κυπριανού. Του τη διαβίβασε σε μία κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και του αντιπρότεινε τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Σε μία τελευταία βεβαίως προσπάθεια την περασμένη βδομάδα οι Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος τον επισκέφθηκαν, του παρέθεσαν τα διακυβεύματα και την ανάγκη να συμπαραταχθεί μαζί τους. Ο Μάρκος βεβαίως ήταν ξεκάθαρος καθότι έχει αντιληφθεί ποιο είναι το νόημα της ζωής και πόρρω απέχει από τον πολιτικό στίβο. Όπως είπε, ο ίδιος πλέον είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του και δεν πρόκειται να γίνει δυστυχισμένος –βάζοντας τον εαυτό του σε αυτή τη θέση του υποψηφίου– για να ευτυχίσουν Στέφανος και Νικόλας.

Τι ενόχλησε το ΔΗΚΟ

Πάντως, αυτό που αντιληφθήκαμε από την όλη διαδικασία είναι πως το ΔΗΚΟ είχε ενοχληθεί σφόδρα από τις διαρροές ΑΚΕΛικών στελεχών προς ΜΜΕ για ενδεχόμενη υποψηφιότητα μία σειρά ΔΗΚΟϊκών. Κάποιοι εγνωσμένου κύρους νομικοί, άλλοι γνωστοί οικονομικοί παράγοντες, φαίνεται πως έφεραν σε δύσκολη θέση το ΔΗΚΟ, καθότι θα έπρεπε το ίδιο να τους απορρίψει. Από το εκτελεστικό της περασμένης Τρίτης, σημειώνεται η στάση του Χρύση Παντελίδη. Ο οποίος, όπως αποκάλυψε η «Κ», πήγε με συγκεκριμένη πρόταση-ανακοίνωση για το πώς θα τύχει χειρισμού λεκτικά το ναυάγιο με το ΑΚΕΛ. Και σημειώνεται, καθότι υπήρξε ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές. Ενδιαφέρον θα έχει πώς θα χειριστεί την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, την οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούσε το ίδιο και το αυτό με την υποψηφιότητα Αβέρωφ.

Ιστορική στιγμή

Αν μία πολιτική κίνηση καθόρισε ωστόσο τη βδομάδα, δεν ήταν άλλη από την παρουσία του Μάριου Καρογιάν στο ΔΗΚΟ. Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ ανέβηκε στον πέμπτο όροφο, στο γραφείο που άλλοτε ξημεροβραδιαζόταν ο ίδιος, και συναντήθηκε με τον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο, τον Νικόλα Παπαδόπουλο, σε ένα φιλικό κλίμα. Και οι δύο αντιλαμβάνονται πως ο «θάνατος» του ενός δεν αποτελεί τη ζωή του άλλου, καθώς άλλα είναι πλέον τα στοιχήματα που θα κληθούν να κερδίσουν. Η ιδέα πάντως Καρογιάν για την ανάδειξη ενός Κύπριου Ντράγκι δεν έπεισε ούτε τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος ψάχνει εναγωνίως σωτήρια λέμβο. Και για την επιβίωση του κόμματός του αλλά και για την επιβίωση του ιδίου.

Η περίπτωση Λιλλήκα

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια να εξευρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος που θα φέρει κοντά και το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, έπεσαν πολλά ονόματα στο τραπέζι. Από αυτό του Στέλιου Πλατή, μέχρι και του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ο πρώτος φέρεται να ενδιαφέρεται και να έχει ξεκινήσει και έρευνες, ενώ ο δεύτερος το έχει αποκλείσει ξεκάθαρα στους ενδιαφερόμενους και σε αυτούς που του κάνουν κρούσεις. Ένας παλιός γνώριμος που ήρθε στο τραπέζι ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας. Ένθερμοι υποστηρικτές του τον πρότειναν σε στελέχη των δύο κομμάτων, ωστόσο από το ΔΗΚΟ, ούτε να ακούν δεν θέλουν λόγω των όσων προηγήθηκαν στον προεκλογικό του 2018.

Τα focus group

Την Πέμπτη δήλωνε συγκλονισμένος από την εξαίρετη ομιλία Ζελένσκι στην κυπριακή βουλή, το Σάββατο θυμήθηκε να θυμώσει με τον Ουκρανό Πρόεδρο καθώς όπως είπε δεν δέχεται μαθήματα. Ο λόγος, για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, του οποίου η στάση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Το κύριο συμπέρασμα που δόθηκε ήταν πως βάσει των focus group η στάση Ζελένσκι δεν εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από την πλειοψηφία του συναγερμικού ακροατηρίου. Το πρόβλημα πλέον του συναγερμικού προέδρου βεβαίως είναι μεγαλύτερο από το αν συγκλονίζεται ή αν θυμώνει με την ομιλία Ζελένσκι. Το πρόβλημά του είναι ότι η πιθανότητα συνεργασίας Νικόλα - Χριστοδουλίδη φαίνεται να ενισχύεται. Ήδη συναγερμικά στελέχη, βουλευτές και κομματικοί παράγοντες έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω στα ΔΗΚΟϊκά στελέχη για να τους παραθέσουν τους κινδύνους για την επιβίωση του κόμματος του Κέντρου, αν τελικά συνασπιστούν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μετά το Πάσχα

Προς το παρόν πάντως ο Νίκος Χριστοδουλίδης τηρεί σιγή ιχθύος. Η εξαγγελία αναμένεται σίγουρα μετά το Πάσχα. Ήδη έχει μία ομάδα νέων ατόμων γύρω του, ενώ όπως λέγεται είναι έτοιμος να παρουσιάσει και την ομάδα με την οποία θα κυβερνήσει. Αυτή θα είναι η απάντηση σε όσους θα τον κατηγορήσουν ότι θα κυβερνήσει με τον ενδιάμεσο χώρο αλλά και με πρόσωπα που δεν έχουν την καλύτερη εικόνα στην κοινωνία. Μάλλον αποτελούν το άλφα και το ωμέγα του συστήματος

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΛΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο Λέλλος Δημητριάδης, ο δήμαρχος της Λευκωσίας, ο οποίος αγάπησε πραγματικά και την πόλη και τον τόπο του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση