ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρεις Νίκοι και μία κηδεία

Έτριβαν τα χέρια τους στο ΑΚΕΛ, όταν άκουσαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να εξηγεί τους λόγους που θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι βράχοι της αντίστασης

Έτριβαν τα χέρια τους στο ΑΚΕΛ, όταν άκουσαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να εξηγεί τους λόγους που θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ότι ήταν ένας από τους δύο Νίκους που στάθηκαν βράχοι ώστε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μη δεχτεί τίποτα άλλο εκτός από μηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατεύματα. Μάλιστα, ο Άντρος Κυπριανού ανέλαβε να κάνει δηλώσεις επί του θέματος. Δεν υπολόγισαν ωστόσο πως ο ανεξάρτητος υποψήφιός τους θα έβγαινε μπροστά με το αντιστασιόμετρο να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το θεατράκι.  

Μάχη διαδοχής και στο ΑΚΕΛ

Μπορεί η κοινή γνώμη να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τη μάχη διαδοχής που εκτυλίσσεται στον Δημοκρατικό Συναγερμό, με τους δελφίνους να πληθαίνουν όσο περνά ο καιρός, όμως και στο ΑΚΕΛ φαίνεται να υπάρχουν φιλοδοξίες για την επόμενη μέρα, που δεν κρύβονται. Δεν πέρασε για παράδειγμα καθόλου απαρατήρητο στην Εζεκία Παπαϊωάννου το εξώφυλλο του βουλευτή Κερύνειας του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστόφια στο Downtown της περασμένης Κυριακής, αγκαλιά με την κόρη του. Στη συνέντευξη μίλησε για την προσωπική του ζωή και τις δυσκολίες του και αυτό έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Πολλοί ήταν εκείνοι που το είδαν ως μία κίνηση που στόχο είχε να βελτιώσει την εικόνα του σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, καθώς προσβλέπει στη Γενική Γραμματεία του ΑΚΕΛ.

To lifestyle ουδείς εμίσησε

Και δεν το έκανε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος, αλλά ένα από τα πρόσωπα που κουνά το δάκτυλο για το εμείς έναντι του εγώ, που κατακεραυνώνει στελέχη που τολμούν να βγουν εκτός της κομματικής πειθαρχίας και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τον παραγοντισμό που εισέβαλε στο κόμμα. Να προβάλει δηλαδή κάποιο στέλεχος τον εαυτό του αντί τις πολιτικές θέσεις του κόμματός για ίδιον όφελος. Προφανώς το lifestyle δεν αποτελεί μονοπώλιο της Δεξιάς, όπως πολλοί θεωρούν και λένε σκωπτικά. Το lifestyle αγγίζει προφανώς και τις πιο κομματικά πειθαρχημένες οικογένειες, όταν βεβαίως τους φωνάξουν να προβληθούν. Αν αυτό από μόνο του δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη υποκρισία, φίλοι σύντροφοι, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

Εστία κουτσομπολιού

Μπορεί οι βουλευτές να έχουν ασυλία στο τι λένε, ωστόσο και η ανοησία έχει τα όριά της. Η Επιτροπή Δημογραφικού φαίνεται να εξελίσσεται σε ό,τι πιο δυσάρεστο έχει να επιδείξει η Βουλή, καθώς οι βουλευτές αναπαράγουν κουτσομπολιά χωρίς να τα διασταυρώνουν. Ενδεικτική η στάση του βουλευτή της ΔΗΠΑ Αλέκου Τρυφωνίδη, ο οποίος μας είπε πως του είπε ο κοινοτάρχης Κακοπετριάς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης νόμιμου Πρακτορείου Στοιχημάτων, πως σε απόδειξη Τράπεζας ενός αιτητή ασύλου, διαπίστωσε πως ο αιτητής αυτός είχε στον λογαριασμό του 65 χιλιάδες ευρώ. Από πότε οι τράπεζες δίνουν στοιχεία λογαριασμών σε τρίτους; Σημειώνουμε πάντως πως μπορεί τα κουτσομπολιά για τους μετανάστες να έδιναν και να έπαιρναν αλλά ουδείς ασχολήθηκε με το γεγονός ότι μετά τις επίμονες ερωτήσεις του Ζαχαρία Κουλία για τα επιδόματα που δίδονται στους αιτητές ασύλου, το υφυπουργείο Πρόνοιας απάντησε ότι το επίδομα ενοικίου είναι 100 ευρώ και ποσό συντήρησης 200 ευρώ μαζί με κάτι κουπόνια. Στην ουσία τους δίδονται περίπου 600 ευρώ τον μήνα για να πληρώσουν ενοίκιο, λογαριασμούς και να ζήσουν. Πέραν όμως των ανοησιών που λένε τα μέλη της επιτροπής, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσουν πού ακριβώς βοηθά η ύπαρξη της επιτροπής δημογραφικού. Λαμβάνονται οποιεσδήποτε αποφάσεις ή απλώς υπάρχει για να αναπαράγονται κουτσομπολιά και να διοχετεύεται η ρητορική μίσους;

Μπορεί καλύτερα

«Τις προηγούμενες μέρες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος μάς αποκάλυψε το σχέδιο ΔΗΚΟ και Νίκου Χριστοδουλίδη για τη διακυβέρνηση της χώρας: Ένα σχέδιο που προετοίμαζαν μήνες. Στην αρχή ως κοινή υποψηφιότητα ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ. Στη συνέχεια μόνοι τους. Και όπως ακριβώς δήλωσε για τον Νίκο Χριστοδουλίδη: «Βάζει υποψηφιότητα απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό», ανέφερε ο Δημήτρης Δημητρίου, προσθέτοντας πως ο κ. Χριστοδουλίδης έχει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες και στους συναγερμικούς που τον πίστεψαν. Εμείς πιστεύουμε πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου έχει δείξει στη μέχρι τώρα πολιτική του πορεία πως μπορεί πολύ καλύτερα από τέτοιου είδους τοξικές δηλώσεις.

Όσοι μας κάνουν περήφανους

Μπορεί να συνηθίσαμε να γκρινιάζουμε για το πολιτικό επίπεδο της χώρας, όμως συμβαίνουν και πράγματα για τα οποία αισθανόμαστε περήφανοι. Ή καλύτερα υπάρχουν πρόσωπα για τα οποία είμαστε περήφανοι. Ο λόγος για τον Γιώργο Παμπορίδη, ο οποίος θα είναι μέλος της Επιτροπής για την Παγκόσμια Υγεία. Ο Γιώργος Παμπορίδης, ο άνθρωπος που κατάφερε να μεταρρυθμίσει τον τομέα της υγείας. Στην Κύπρο πολλοί είναι εκείνοι που τον πολέμησαν για καθαρά τυχοδιωκτικούς λόγους, ας λαμβάνει ωστόσο την εκτίμηση που του αρμόζει από το εξωτερικό.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Παναγιώτης Γιαννιός

Ο καταδρομέας Παναγιώτης Γιαννιός τον οποίο ευχαριστούμε για όσα προσέφερε για την ασφάλειά μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του για τον άδικο χαμό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση