ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υστεροφημία στη θερινή ραστώνη

Στην δροσιά του Τροόδους βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε συνηθίζει κάθε καλοκαίρι

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Με οργανόγραμμα

Στην δροσιά του Τροόδους βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε συνηθίζει κάθε καλοκαίρι. Δεν έχει βεβαίως βυθιστεί στη θερινή ραστώνη. Το αντίθετο. Έχει συγκεκριμένο πλάνο για το ποια πρόσωπα θα δει και πότε. Όλο αυτό περί της υστεροφημίας του και του τι παρακαταθήκη θα αφήσει, φεύγοντας από τον Λόφο, τον έχει ταρακουνήσει και θέλει να βρει όπως λένε ξανά τη φόρμα του. Ξεκινώντας βεβαίως από τις προσωπικές επαφές. Αν οι επαφές βοηθήσουν να βελτιωθεί η εικόνα του μετά την ομολογουμένως αψυχολόγητη κίνηση να μεταβεί στα μπουζούκια, είναι άλλο. Οι επαφές και οι κινήσεις του συμπεριλαμβάνουν και ξένους παράγοντες. Το τι θα συζητήσει μαζί τους βεβαίως είναι κάτι ανοικτό, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι δεν είναι διατεθειμένος επ’ ουδενί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να φορτωθεί μία νέα ήττα.

Τα τζάκια και ο διάδοχος

Όσο όμως κι αν ο πρόεδρος επιχειρεί να διορθώσει την τρωθείσα εικόνα του, η αλήθεια είναι πως οι οικονομικοί κύκλοι και τα τζάκια άρχισαν να βλέπουν αλλού. Άρχισαν με λίγα λόγια να ψάχνονται για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήδη οι κύκλοι που προέρχονται από τη Δεξιά διερωτώνται ποιος θα επικρατήσει μεταξύ του συναγερμικού προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη. Κυρίως όμως διερωτώνται πώς ακριβώς θα κινηθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος, καθώς οι αποφάσεις του θα κρίνουν πολλά.

Ανανεωμένος μετά τα Χανιά

Μιλώντας πάντως για τον συναγερμικό πρόεδρο θα πρέπει να ενημερώσουμε έστω από τη δροσιά του κλιματιστικού που βρισκόμαστε και καθήμενοι στις πολυθρόνες μας πως επέστρεψε από τις πολυήμερες διακοπές του την εβδομάδα που πέρασε, εμφανώς ανανεωμένος και έτοιμος για νέες κινήσεις. Τόσο εντός της Βουλής όσο και κινήσεις που σχετίζονται με τις προεδρικές του 2023. Για όσους δεν θυμούνται, ο Αβέρωφ Νεοφύτου περιόδευσε στις Μαλδίβες όπως λέγεται εκείνες τις μέρες που γίνονταν οι εξαγγελίες στο Βαρώσι και στη συνέχεια έβαλε πλώρη για τα ωραία Χανιά.

Τα βήματα ενός πρίγκιπα

Πάντως, τις ωραίες Μαλδίβες επέλεξε και η οικογένεια Παπαδοπούλου, η οποία θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις σύντομα για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα και ποια είναι σίγουρα τα επόμενα βήματα του ΔΗΚΟϊκού προέδρου. Ενδιαφέρον έχει και το πώς θα κινηθεί ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ουδέποτε ήταν θερμός ΔΗΚΟϊκός ψηφοφόρος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας έχουν ήδη εντοπίσει το άλογο με το οποίο θέλουν να τρέξουν το 2023 και ενδεχομένως αυτή η κίνηση να είναι αρκετή για νέες περιπέτειες εντός του κόμματος.

Η διφωνία

Πέραν των αναρτήσεων συγκλονισμού και αποτροπής για τα όσα συνέβησαν στο Αφγανιστάν, στη Λευκωσία φαίνεται να επικρατεί τρόμος για τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν μαθαίνει πως ο Νίκος Νουρής δεν θέλει να ακούσει για το εν λόγω θέμα, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για Αφγανές γυναίκες και παιδιά.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Μητροπολίτης Μόρφου

Oταν με το καλό αναρρώσει από τον κορωνοϊό ίσως να πρέπει να αναθεωρήσει για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο επέλεξε να κινηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ιδιαίτερα τη στιγμή που νέοι άνθρωποι και ανεμβολίαστοι βρίσκονται στην εντατική, γιατί τα πράγματα έχουν πάψει προ πολλού να είναι αστεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση