ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφοδέλτια, καραμπόλες και νέοι πρωταγωνιστές

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Αναζητώντας αστό

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ψάχνει εναγωνιωδώς έναν εκπρόσωπο του αστικού κέντρου –και ιδιαίτερα της Λευκωσίας– για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Άραγε ο Νίκος Τορναρίτης θα κάνει το βήμα τώρα που το όριο θητειών τον επηρεάζει και δεν φαίνεται να μπορεί να επαναδιεκδικήσει την βουλευτική του έδρα; Ή μήπως προσβλέπει σε κάποιο άλλο αξίωμα; Πάντως, εκτός από τον Λουκά Φουρλά του οποίου η έδρα στην ευρωβουλή θεωρείται από πολλούς κλειδωμένη, με αξιώσεις αναμένεται να διεκδικήσει και ο βουλευτής Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης, ενώ δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της νυν ευρωβουλευτού Ελένης Σταύρου. Ερώτημα είναι αν μαζί με τον Χρήστο Αγγελίδη εξ Αμμοχώστου ορμώμενο θα διεκδικήσει και ο τέως υπουργός υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Αυτό περιορίζει τον γεωγραφικό χώρο στην επαρχία Αμμοχώστου και αποκλείει τη Λευκωσία. Όμως για να μπορέσει η Λευκωσία να ψηφίσει θα πρέπει να έχει και δικό της εκπρόσωπο. Αυτό που συζητείται στα πηγαδάκια είναι ότι κανένας εκ των εκπροσώπων της αστικής Λευκωσίας δεν είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει και να χάσει. Ήδη, οι της αστικής Λευκωσίας νιώθουν πλέον πως είναι ξένο σώμα στο κόμμα της Δεξιάς ιδιαίτερα από την ήττα Αβέρωφ, την επιλογή της υπέρβασης και την σημερινή διαμόρφωση της ηγεσίας που δεν τους περιλαμβάνει γεωγραφικά.

Ο Νιαζί θέλει…

Στο ΑΚΕΛ η επαναδιεκδίκηση από πλευράς του Γιώργου Γεωργίου είναι δεδομένη. Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ φαίνεται τελικά να επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου την έδρα του, ασχέτως αν τα τελευταία δύο χρόνια έλεγε πως θέλει να γυρίσει πίσω. Και οι σχέσεις του άλλωστε με το κόμμα της Αριστεράς δεν ήταν και οι καλύτερες, όχι μόνο επειδή δυσφορούσε στην GUE αλλά και επειδή είχε στηρίξει και την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Δημητριάδη στις τελευταίες –κρίσιμες για το κόμμα– προεδρικές εκλογές. Από ότι φαίνεται όλα είναι ψωμί κι αλάτι πλέον και αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου. Ερώτημα είναι ποιος άλλος θα βρίσκεται μαζί τους. Θα διεκδικήσει, όπως ακούγεται εντόνως, άραγε ο Γιώργος Λουκαΐδης του οποίου το όριο θητειών δεν επιτρέπει να επαναδιεκδικήσει βουλευτική έδρα;

Η Χριστοφίδου και η νέα γραμματεία

Στην περίπτωση του ΔΗΚΟ, η παρουσία Κώστα Μαυρίδη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στα υπόλοιπα στελέχη που ενδεχομένως να ήθελαν να κατέλθουν. Όπως ακούγεται τη μάχη θα την δώσει ούτως ή άλλως η διευθύντρια του γραφείου τύπου του κόμματος Κατερίνα Χριστοφίδου. Η κα Χριστοφίδου φαίνεται πως κέρδισε την ΔΗΚΟϊκή βάση αλλά και τα στελέχη. Είχε μία ιδιαίτερα καλή παρουσία στις εκλογικές μάχες που έδωσε, ενώ στις πρόσφατες εσωκομματικές ήρθε δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης στο εκτελεστικό γραφείο. Η σειρά κατάταξής της, της έδινε εύκολα μία θέση στη γραμματεία του κόμματος, ωστόσο η ίδια απέσυρε το ενδιαφέρον της. Θέση στη γραμματεία αναλαμβάνουν ο πρώτος σε σειρά κατάταξης Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και ο τρίτος, Χρίστος Ροδιάς.

Νικόλας ο μουσικόφιλος

Σε ρυθμούς εκλογών βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Η απουσία του καταγράφηκε από την προηγούμενη βδομάδα όταν απέφυγε επιμελώς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στα περί ρουσφετογενούς ΔΗΚΟ που έκανε ο Ιωάννης Κασουλίδης. Ο ΔΗΚΟϊκός πρόεδρος βρέθηκε για διακοπές στην Αθήνα με την οικογένειά του, όπου και παρακολούθησε ζωντανά την συναυλία των Guns and Roses. Πέρσι έτσι καιρό βρέθηκε στο Λονδίνο οικογενειακώς όπου και παρακολούθησαν το συγκρότημα Coldplay.

Οι ανακαινίσεις

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται το συνέδριο του ΑΚΕΛ όπου και θα αποφασιστούν οι καταστατικές αλλαγές, που τόσο συζητήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Το αν αυτές θα ικανοποιήσουν τις πολύ ψηλές προσδοκίες είναι ένα άλλο θέμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως το κόμμα αυτή τη στιγμή έχει μετακομίσει στην ΠΕΟ καθώς γίνεται ολική ανακαίνιση του κτιρίου, μαζί με τις καταστατικές αλλαγές. Η ανακαίνιση προϋποθέτει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Το μεταναστευτικό και ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωνε προεκλογικά πως στηρίζει πλήρως τις πολιτικές του Νίκου Νουρή στο μεταναστευτικό και χαιρέτιζε όλα όσα έγιναν επί θητείας του στο υπουργείο. Είναι γι’ αυτό που προκάλεσε αίσθηση η αναφορά και κυρίως η ειλικρίνεια του Κωνσταντίνου Ιωάννου τις προηγούμενες μέρες ότι το περιβόητο συρματόπλεγμα όχι μόνο έστελνε λάθος μηνύματα διχοτόμησης, αλλά προκάλεσε και κόστος στην εικόνα μας στο εξωτερικό. Τελικά άλλα λένε οι υπουργοί και άλλα πιστεύει ο πρόεδρος;

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Μαρίνος Σιζόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος με την στάση του και τις δηλώσεις του αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Ιανός: Τελευταία Ενημέρωση