ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα απόνερα της Bουλής

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι κρούσεις και οι διευθυντές

Σε διαδικασία διαμόρφωσης της δικής της ομάδας βρίσκεται η νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου. Η παραίτηση της Νατάσας Πηλείδου από τη θέση της διευθύντριας του κόμματος είχε αναπόφευκτα προκαλέσει αμηχανία και στο έμμισθο προσωπικό αλλά και στην ηγεσία, καθώς έστειλε το μήνυμα πως κάτι δεν πάει καλά. Όπως μαθαίνουμε κάποια μέλη της ηγεσίας είχαν ανακουφιστεί από την αποχώρησή της, καθώς συνέδεαν την παρουσία της με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην επαρχία Λευκωσίας, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό και το ενδεχόμενο κάποιοι να μείνουν εκτός. Η θέση παραμένει κενή, ωστόσο η Αννίτα Δημητρίου έχει μετακινήσει τη στενή της συνεργάτιδα στη Βουλή Σώτια Ζένιου στο Γραφείο Τύπου του κόμματος. Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή του Γραφείου της, καθήκοντα αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Νίκου Τορναρίτη, Ιάκωβος Ιακώβου. Η «Κ» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως για την εν λόγω θέση, είχε δεχτεί κρούσεις ο τέως επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος και αρνήθηκε. Ο Γιώργος Γεωργίου, διευθυντής του Γραφείου του Αβέρωφ Νεοφύτου, μεταφέρεται στο Πολιτικό Γραφείο του τέως προέδρου του ΔΗΣΥ. Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ διόρισε και νέο οικονομικό διευθυντή εκ Λάρνακος ορμώμενο, ο οποίος θα κληθεί να βάλει τα οικονομικά το κόμματος σε τάξη.

Ο τέως και η νυν

Μιλώντας πάντως για τάξη, προφανής αταξία επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η στήλη δεν αναφέρεται στον μεγάλο καβγά του βουλευτή του ΔΗΣΥ Νίκου Σύκα με τον αναπληρωτή πρόεδρο Ευθύμιο Δίπλαρο για την υποχρεωτική ιατρική εξέταση για όσους μετανάστες δηλώνουν ασυνόδευτοι ανήλικοι, αλλά για την εμφανή σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ της Αννίτας Δημητρίου και του τέως προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Συναγερμική πρόεδρος εκφράζει δυσφορία για το τι βρήκε μπροστά της όμως στα συναγερμικά πηγαδάκια θεωρούσαν ότι όλες αυτές οι δεδηλωμένες δυσφορίες ήταν λίγο πολύ ένα παιχνίδι. Η πρόσφατη ωστόσο συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας κατέδειξε πως υπάρχουν άλυτα θέματα μεταξύ τέως και νυν. Σε ό,τι αφορά την πρόταση νόμου του Πανίκου Λεωνίδου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε να προστεθεί τροπολογία που να αφορά την υποχρεωτική καταβολή πόθεν έσχες για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Κίνηση που προκάλεσε την οργή της Αννίτας Δημητρίου, τονίζοντάς του ότι αν κάποιοι έχουν ιδέες να τις καταθέτουν την ώρα που πρέπει και όχι μετά τη σύσκεψη αρχηγών. «Λίγος σεβασμός δεν βλάφτει» φέρεται να είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι ΔΗΚΟϊκές ανταρσίες

Μπορεί τα φώτα να στρέφονται καθημερινά γύρω από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τις δηλώσεις φωτιά που κάνουν καθημερινά στελέχη του κόμματος, ωστόσο σοβαρή πλέον θεωρείται η κρίση εντός του Δημοκρατικού Κόμματος. Η ολομέλεια της 13ης Ιουλίου κατέδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο την απουσία συνεννόησης μεταξύ της ηγεσίας και κάποιων εκ των βουλευτών. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε ενοχληθεί σφόδρα με την ανταρσία των τριών βουλευτών. Δεν το έκρυψε άλλωστε καθώς η τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής είχε ως δέκτες κυρίως τους τρεις βουλευτές του. Υπενθυμίζεται πως ο Ζαχαρίας Κουλίας απέφυγε να παραστεί στην επίμαχη κοινοβουλευτική ομάδα, όταν θα λαμβανόταν η τελική απόφαση για το πώς θα ενεργούσε το κόμμα και οι άλλοι δύο έστειλαν το μήνυμα πως έστω κι αν διαφωνούν, δεν αποκλείεται τελικά να συμπαραταχθούν με την απόφαση του κόμματος. Η κίνησή τους να διαφοροποιηθούν είχε προκαλέσει ωστόσο σοβαρές αντιδράσεις στελεχών και ιδιαίτερα άλλων βουλευτών που ένιωσαν εκτεθειμένοι. Στο Εκτελεστικό Γραφείο που ακολούθησε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ Χρίστος Ροδιάς ανέφερε πως τέτοια σοβαρά θέματα όπως αυτό των εκποιήσεων θα έπρεπε να συζητείται εκεί και να λαμβανεται και εκεί απόφαση για το πώς θα κινηθεί το κόμμα, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο Χρύσης Παντελίδης τού απάντησε με νόημα πως καλό είναι να συζητούνται σοβαρά ζητήματα, ωστόσο αν αποφασιστεί κάτι από τα συλλογικά όργανα, τότε όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να τηρούν την απόφαση αυτή και να μην παραβαίνουν. Ήταν μία αιχμή προς τους τρεις αποστάτες, οι οποίοι παραβίασαν τη θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία βάσει και της ανακοίνωσης που έβγαλε για να τους καλύψει προς τους ψηφοφόρους τους, κατά πλειοψηφία πήρε τη θέση εναντίον της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ.

Τα κυβερνητικά τρολ

Μία σειρά από ψεύτικων λογαριασμών στο twitter, έχει ανθίσει μετά την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη. Το γεγονός ότι κτυπούν επί προσωπικού όποιον διαφωνήσει με πολιτικές της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς θύμισε σε αρκετούς τις συνομιλίες που είχε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Μανώλη Κυριάκου και οι οποίες αποκαλύφθηκαν προεκλογικά από τον «Πολίτη», όταν έδινε εντολή να αποδομήσει συγκεκριμένους δημοσιογράφους όπως τον Κυριάκο Πιερίδη. Θα ανέμενε κανείς πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μάθαινε από το πάθημα Κυριάκου και τον λεκέ που άφησαν στο αψεγάδιαστο προφίλ του οι εντολές δημιουργίας ψεύτικων προφίλ και δολοφονίας χαρακτήρων. Τον ρόλο Κυριάκου συγκεκριμένο πρόσωπο που προφανώς δεν είχε πρόβλημα να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Περισσότερα όμως, κάποια άλλη στιγμή.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Γιώργος Παπαναστασίου

Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας 

«Πρέπει το κάθε νοικοκυριό να κοιτάξει τα του οίκου του, να κάνει την οικονομία ενέργειας που χρειάζεται κι εμείς θα δούμε τα σχέδια που υπάρχουν από το Υπουργείο». Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις του υπουργού ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου προς τους πολίτες που προσπαθούν να επιβιώσουν στους 43 βαθμούς Κελσίου με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να συνεχίζει να καλπάζει. Καμία αναφορά στο υψηλό κόστος ενέργειας, στην πολύμηνη αναμονή για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ή σε όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τα σχέδια του υπουργείου αλλά δεν τους περισσεύουν χρήματα. Επίσης… κουβέντα για το ότι αργήσαμε ως κράτος να παρέχουμε φθηνή ενέργεια στους πολίτες. Μόνο φειδώ για τα νοικοκυριά. Μάλιστα για να μην αφήσει καμία χαραμάδα ελπίδας ξεκαθάρισε ότι από πλευράς της κυβέρνησης, στην παρούσα φάση «δεν θα κάνουμε κάτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Ιανός: Τελευταία Ενημέρωση