ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η φαρσοκωμωδία

Τίτλοι τέλους καταγράφονται φιάσκο της Λάρνακας, καθώς και υποψήφιος δήμαρχος βρέθηκε και ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης μετά τα καμώματά του εξήγγειλε περιφερειάρχης. Η συζήτηση μέχρι να βρεθεί ο εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος ανέβασε την πίεση πολλών. Αρχικά είχαν πιέσει τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Γιώργο Λυσανδρίδη. Αν και ο ίδιος ευγενικά αρνήθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η Πινδάρου θέλησε να το διαρρεύσει την επόμενη μέρα για να τον δεσμεύσει με κάποιον τρόπο. Τη μέθοδο της δέσμευσης επιχείρησε και με τον Γιώργο Κάρουλλα, με τη διαφορά ότι εκείνη η πίεση έγινε δημοσίως και είχε τη μορφή πολιτικού μπούλινγκ, αν όχι του πολιτικού διασυρμού ενός μέλους της ηγεσίας. Ο στόχος όπως μαθαίνουμε, εκτός του να αναγκάσει τον Κάρουλλα να κατέλθει, ήταν και το να στείλει το μήνυμα ότι για την προαναγγελθείσα ήττα θα είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Η στήλη γνωρίζει πως βολιδοσκόπηση έγινε και στον Φίλιππο Χατζηζαχαρία, ενώ δημοσιεύματα θέλουν να βολιδοσκοπείται και ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης της Ελένης Σταύρου με τον ίδιο ωστόσο να το διαψεύδει.

Ο άχαρος ρόλος

Ο νέος υποψήφιος Μιχάλης Ππεκρής αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο. Άχαρο ρόλο νοουμένου ότι αποτελεί τη δέκατη ίσως επιλογή. Μαθαίνουμε πάντως πως έχει πολύ ισχυρές φιλίες, μεταξύ των οποίων και επιχειρηματιών που εμπλέκονται μεταξύ άλλων και με το ποδόσφαιρο. Στόχος όπως λένε στα πηγαδάκια του ΔΗΣΥ, θα πρέπει να είναι να μην έρθει τρίτος ο ΔΗΣΥ και καταϊδρωμένος στη Λάρνακα. Το ίδιο δεν φαίνεται να πιστεύει και η Αννίτα Δημητρίου, της οποίας τα troll account έχουν ήδη ξεκινήσει επιθέσεις σε όποιους επικρίνουν τους εν λόγω χειρισμούς και υποστηρίζουν πως τελικά θα είναι ντέρμπι με τον Ανδρέα Βύρα. Προφανώς οι επιχειρηματικές πλάτες είναι μεγάλες. Ίδωμεν. Μετά την Πάφο και τη Λάρνακα πάντως, αναμένεται πως το νέο φιάσκο θα εκτυλιχθεί στο όμορφο και συναγερμικό Παραλίμνι. Η ηγεσία μιλάει για ενορχηστρωτές αυτής της ήττας, όμως κάτι μας λέει πως και μόνοι τους να παίξουν σε ένα γήπεδο θα καταφέρουν να σκοτωθούν μεταξύ τους και να οδηγηθούν στην πλήρη σύγχυση.

Παιδικά παιχνίδια εξουσίας

Με ενδιαφέρον παρακολούθησε η στήλη το power game μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και της προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής για το ποιος θα σκοράρει επικοινωνιακούς πόντους πάνω στο κουφάρι της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Αννίτα Δημητρίου ομολογουμένως ζήτησε πρώτη σύσκεψη αρχηγών υπό την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου, μετά τις προειδοποιήσεις του για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του εγχειρήματος. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το αντιλήφθηκε και έσπευσε να συγκαλέσει πρώτος το Εθνικό Συμβούλιο. Ασχέτως αν εδώ και καιρό του ζητούν επιτακτικά να τους ενημερώσει για το Κυπριακό. Στην ουσία ο Νίκος Χριστοδουλίδης ακολούθησε την αγαπημένη τακτική της προέδρου της Βουλής. Εκείνη την τακτική όπου βουλευτές καταθέτουν προτάσεις και τελικά βγαίνει η ίδια να τους κλέψει και τη δόξα και την ιδέα. Στην εν λόγω περίπτωση η Αννίτα Δημητρίου δικαιολογημένα ενοχλήθηκε, όμως, αντί να παρευρεθεί, επέλεξε να στείλει στη θέση της τον Νίκο Σύκα για να υποβαθμίσει πλήρως το θέμα. Η ίδια είχε άλλα πράγματα να κάνει, σοβαρότερα από ό,τι φαίνεται, όπως το να ξεναγήσει στη Βουλή την ποδοσφαιρική ομάδα αποδήμων παιδιών του Σωματείου Ελευθερία-Παγκύπριος Νέας Υόρκης. Ο καθένας με τις προτεραιότητές του.

Ποιοι δημιουργούν τους Φειδίες

Μετά τον Αβέρωφ Νεοφύτου που πήγε σε podcast του προεκλογικά, τον Αχιλλέα Δημητριάδη που φρόντισε να αναδημοσιεύσει την εξαγγελία υποψηφιότητας του περιβόητου Υoutuber Φειδία, για να μας πει κάτι κουφά για τους νέους που εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους και είτε ηθελημένα είτε ακούσια να τον στηρίξει, νέα θαυμάστριά του μας βρήκε. Μιλούμε για την Ελένη Σταύρου Σύρου, η οποία σε βίντεο του συγκεκριμένου εξέφρασε την ελπίδα να εκλεγεί, γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο νέο πρόσωπο στην Ευρωβουλή. Προηγουμένως τον είχε εκθειάσει ο γνωστός νεβερσαρέντερ Χριστόφορος Τορναρίτης, με τον οποίο, όπως μας ενημέρωσε ο τελευταίος, μιλούσαν για τρεις ώρες και η συνομιλία τους θα μπορούσε να διδάσκεται άνετα στα σχολεία.

Η κοροϊδία

Η στήλη συμφωνεί πλήρως με τον καλό συνάδελφο του «Φιλελευθέρου» Ανδρέα Πιμπίσιη, γύρω από την κοροϊδία στην οποία μετεξελίχθηκε το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου αντί να ενημερώνει πολιτικά διαβάζει τις ανακοινώσεις των υπουργείων. Είπαμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει το Προεδρικό είναι η εικόνα του, ωστόσο το να αναγκάζονται οι δημοσιογράφοι να μεταβαίνουν στον Λόφο απλώς για να τους διαβάζονται ανακοινώσεις μεταφράζεται και με υποτίμηση της νοημοσύνης τόσο των δημοσιογράφων όσο και των πολιτών.

Το μνημείο του λαϊκισμού

Βραβείο λαϊκισμού και γραφικότητας φαίνεται πως επιδιώκει να λάβει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Πάφο Χρύσανθος Σαββίδης. Οι γκάφες του ως τώρα είναι αμέτρητες πέραν του ρατσιστικού παραληρήματος που τον ακολουθεί συχνά. Σήμερα αποφάσισε να καταθέσει πρόταση νόμου που αυξάνει το όριο βαθμού ποινής στην άδεια οδήγησης από τους 12 βαθμούς στους 20. Όπως μας εξήγησε παρατηρείται υπέρμετρη συσσώρευση βαθμών ποινής στις άδειες οδήγησης των οδηγών με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Κάποιοι δεν είναι μόνο λαϊκιστές, αλλά τείνουν να γίνουν και επικίνδυνοι.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΑΘΗΝA ΜΙΧΑΗΛIΔΟΥ

Κάτι μας λέει πως η καλογυαλισμένη εικόνα που διακαώς προσπαθούσε να χτίσει, θα σκάσει σαν χάρτινος πύργος αποκαλύπτοντας τον βαθύ συντηρητισμό που διακατέχει ακόμα έναν υπουργό Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Ιανός: Τελευταία Ενημέρωση