ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δώστε στον λαό παντεσπάνι

ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στα λεφτά. Η καταψήφιση του προϋπολογισμού στοίχισε επιπλέον 300 εκατ. στον Πετρίδη. Δικά του είναι; Δώστε στον λαό παντεσπάνι. Μαρία Αντουανέτα ο Κωνσταντίνος. Λουδοβίκος ο Σιζό.

2. Στον Μύθο. Η νέα πλατεία ελευθερίας «δεν έχει πράσινο», φώναζαν δημοσιογράφοι, οικολόγοι, και όλο το ποιοτικό σύμπαν. Τώρα που κατέβηκαν κάτω δεν διάβασα ένα «σόρυ κάναμε λάθος». Μεγάλη υπόθεση να μπορείς να λες «έκανα λάθος».

3. Στα σοκάκια. Το ότι ο Γιωρκάτζης μπήκε τώρα να φτιάξει και τη Ρηγαίνης δεν ξέρω αν είναι σωστό, και ούτε αποφάσισα αν θα συμφωνήσω. Εκτός και αν θα την επαναφέρει στην παλιά ένδοξη της μορφή, ως το πρώτο red light district της Μέσης Ανατολής.

4. Στο διδακτορικό. Η στήλη πιστεύει πως όλοι οι κύπριοι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μετά τα εξήντα χρόνια τους τιμής ένεκεν τον τίτλο του διδάκτορα. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα που ο λαός της γνωρίζει να επεξηγήσει αλλά και να συνομιλήσει με βάση τις πιο κάτω ορολογίες: Ομοσπονδία, συνομοσπονδία, ενιαίο κράτος, χαλαρή ομοσπονδία, καντόνια, πολιτική ισότητα, κυριαρχική ισότητα και άλλα πολλά. Όλοι με PhD από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (μας στοιχίζει και ένα δισ.), να τσακρίσουν και όλοι οι πανεπιστημιακοί.  

5. Στην αγορά. Όταν ο Παπανδρέου αγόραζε 100 Μιράζ και F-16, ως μάστορας του μπαλκονιού τα βάφτισε ως «αγορά του αιώνα». Τώρα ο Μητσοτάκης αγοράζει Rafale και ούτε ατάκα ούτε ένα Τουί. Όπως θα έκανε και ο πατέρας του. Η διαφορά των δύο οίκων.

6. Στην απόσταση. Η Κύπρος ήταν πάντα μακριά. Πλέον και λόγω του φύλαρχου Ταγίπ, τα μακρινά έγιναν κοντά, αφού συνειδητοποιήσαμε πως η Κύπρος είναι το φυλάκιο του Αιγαίου. Με τα Rafale σίγουρα η δικαιολογία πως είναι μακριά δεν ισχύει πλέον, ούτε καν ως τεχνικός όρος. Θεός φυλάξοι.

7. Στην αλήθεια. Όποιος κάνει δημοσκοπήσεις γνωρίζει πως περίπου το ένα τρίτο των Κυπρίων απαντά «αυτοί από εκεί και εμείς από εδώ». Αρά ο καινοφανής πολιτικός σπαραγμός για τα «δύο κράτη» δεν γίνεται αντιληπτός από εμένα. Μου θυμίζει την κοινή που ξαφνικά έμαθε πως οι άλλες πληρώνονταν.

8. Στη συζήτηση. Από την άλλη πλέον μια συζήτηση για το ποιαν λύση θέλουμε, είναι η ώρα να την κάνουμε δεν νομίζετε; Ωραία τα παιχνιδάκια και οι καριέρες, οι πολιτικές με κροκοδείλια δάκρυα. Ωραίο το όχι για να τσιμεντωθεί το Ναι. Ωραίο και το Ναι για να μην μας πουν απορριπτικούς. Οι πραγματικότητες μας έχουν ξεπεράσει και είναι ώρα για αποφάσεις. Επειδή όμως προβλέπω πως δεν θα τις πάρουμε, θα τις πάρουν άλλοι για εμάς. Όπως πάντα.

9. Στα καλά νέα. Προχωρά η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού. Όμως, Healthy Πρόεδρε, πρόσεξε ποιον θα διορίσεις, γιατί αν είναι να βάλουμε να φυλάνε τα πρόβατα οι λύκοι, να λείπει το βύσσινο.

10. Στην πραγματικότητα. Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΚΥΠΥ με ασθενείς και νοσηλευτές να παλεύουν στις εντατικές μονάδες την υπέρτατη μάχη της ζωής, μας φέρνει και προ της πραγματικής αλήθειας. Όπως επίσης και μας αναδεικνύει ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση