ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για μια πράξη

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στην αγιότητα. Όπου υπάρχει θρόνος, ισχύει το ρητό, «ο θάνατός σου, ο θρόνος μου». Απλά σεβασμιότατοι, ας κρατάμε και λίγο τα προσχήματα. Μας παρακολουθεί και το ποίμνιο.

2. Στην επιμέλεια. Για όλα μερίμνησε ο μακαριότατος, ακόμη και για τον τάφο του, δεν θα μερίμνησε για τη διαδοχή του; Και νεκρός ενίκα.

3. Στην αδιαφορία. Μας τελείωσαν και οι εκλογές πρόωρα, μας τελείωσε και το πρωτάθλημα, φεύγει και ο Νίκαρος, ευτυχώς που έχουμε αρχιεπισκοπικές να μη βαρεθούμε.

4. Στις άγιες μέρες. Μαθαίνω πως τα Χριστούγεννα, με τη γέννηση του θεανθρώπου θα αποφασιστεί και ο νέος προκαθήμενος. Στις εκκλησίες μαζί με τη θεία κοινωνία θα δίνουν και leaflets, στη φάτνη θα έχουμε παρασκήνιο, το αστέρι θα λάμψει σε Λεμεσό, Ταμασσό ή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο;

5. Στα στατιστικά. Πάντως οποιαδήποτε εκλογή αρχιεπισκόπου που θα προέρχεται πλην της μητρόπολης Πάφου θα σπάσει μια παράδοση μακαρία.

6. Στον ριζοσπάστη. «Δεν ψήφισα ποτέ ΑΚΕΛ» δήλωσε ο Μαυρογιάννης, με τη γνωστή του ειλικρίνεια, η οποία φτάνει στα όρια την αφέλειας. Ούτε εμείς, αλλά δεν είμαστε υποψήφιοί του, αγαπητέ.

7. Στους κοριούς. Απορώ πάντως γιατί όλος αυτός ο ντόρος, για κάτι που στη χώρα μας έχουμε παράδοση δεκαετιών που ξεκινά από τον Μακάριο, τον Βενιαμίν, και φτάνει μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα είναι πώς βρέθηκαν οι παλιόφιλοι, Αλέξανδρος με τον Γρηγόρη και το μετέτρεψαν σε μπίζνα; Για να καταλάβω δηλαδή. Όπως λέει και ένας εν ενεργεία πολιτικός μας, «άστους να ακούν, μας βγάζουν και από τον κόπο να τους τα λέμε».

8. Στη μετριοπάθεια. «Στο Πουρνάρα, έχουμε χιλιάδες με AIDS και φυματίωση». Μια σοβαρή δήλωση ενός σοβαρού υπουργού μιας σοβαρής χώρας που έχει ένα σοβαρό πρόεδρο που δεν τον πέταξε ακόμη έξω.

9. Στον λόγο. Πάντως από το υπουργείο Εσωτερικών πηγές μας ενημέρωσαν πως η Υπουργάρα έριξε το καραμπινάτο ξενοφοβικό fake news για κοινωνικούς λόγους. Να σταματήσουν οι ηλικιωμένοι της Κοκκινοτριμιθιάς και των περιχώρων να «παρενοχλούν» τις γυναίκες που διαμένουν στο κέντρο. Ο μπαγάσας!

10. Στην πράξη. Ο αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου έχει συνήθως μία ή δύο ευκαιρίες να γράψει ιστορία. Θετική ή και αρνητική. Ο εκδημήσας αν και αναρριχήθηκε στον θρόνο ως ο λιγότερο δημοφιλής, αν και υποσχέθηκε να αποσυρθεί σε συγκεκριμένο χρόνο και δεν το έπραξε, αν και διοίκησε την Εκκλησία περισσότερο ως επιχείρηση παρά ως πνευματικό κέντρο, στη μία φορά που τον κάλεσε η ιστορία για το Φανάρι και το λεγόμενο ουκρανικό ζήτημα, αυτός έπραξε τα δέοντα, ενάντια στις σειρήνες των καιροσκόπων. Γι’ αυτό οι τιμές και ο σεβασμός του δυτικού κόσμου. Γι’ αυτό έφυγε με ιστορικά θετικό πρόσημο. Για μία πράξη.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση