ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Happy Hour

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στην απορία. Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους έπεσε στα μαλακά από πλευράς εορτασμών, κι εκείνο το τρυπάνι δεν ήρθε ποτέ στις νότιες θάλασσες. Μην το ματιάσουμε, αλλά ο Ταγίπ έχει φαίνεται πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί.

2. Στην γκάφα. Έχουν όλα τα ελαφρυντικά του κόσμου οι Ουκρανοί, αλλά η γκάφα με τον πύραυλο στην Πολωνία και η προσπάθεια εκμετάλλευσης από τον Ζελένσκι τις πρώτες ώρες αφαίρεσε πόντους.

3. Στην αχαριστία. Τους έστειλε δωρεάν δορυφορικό ίντερνετ ασφαλείας, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, από την πρώτη μέρα του πολέμου. Το συγκεκριμένο σύστημα starlink θεωρείται ως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Ουκρανών έναντι των Ρώσων. Σε κάθε ευκαιρία όμως τον βρίζουν ως ρωσόφιλο. Elon Musk, ο σύγχρονος πλανητάρχης.

4. Στην τούμπα. «Δεν είμαι (πλέον) με τους Ρώσσους» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο Επίσκοπος Ησαΐας. Μάλιστα, ζήτησε και άφεση αμαρτιών από τον Πατριάρχη. «Αν ρίξει και ένα βάψιμο στους χρυσούς τρούλλους της μητρόπολης θα γίνει πιο πιστευτός». Είπε κάποιος συνοδικός όνομα και μη χωριό.

5. Στην ευθεία. Ενώ ο Ησαΐας έκανε την τούμπα, ο Λεμεσού παραμένει πιστός στο δόγμα του ξανθού γένους. Μια καταδίκη της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία, ίσως, γέροντά μου; Λέμε τώρα.

6. Στον Μάκη. Πάντως, ούτε ο Πρόδρομος δεν κάνει τόσες ακριβές μεταγραφές αλλά και αλλαγές προπονητών μέσα στο πρωτάθλημα. Αβέρωφ, δεν λες του Γιοβάνοβιτς να έρθει να σου φτιάξει την ομάδα;

7. Στα αζήτητα. Ανεβάζουν τόνους, λέει, τα επιτελεία. Βρε δεν πάνε να ξεγυμνωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, κανένας δεν θα ασχοληθεί πλέον. Τώρα έχουμε ποδόσφαιρο και αρχιεπισκοπικές. Ποδόσφαιρό και θρησκεία, η ευθυγράμμιση των άστρων της επικοινωνίας.

8. Στον Ράουφμαν. «Διέλυσαν σκανδαλωδώς τον Συνεργατισμό», διαβάζω στη «Χαραυγή». Μάλιστα, «χωρίς ποινικές ευθύνες». Σίγουρα θέλετε, σύντροφοι, να μιλήσουμε για ποινικές ευθύνες εκεί; Στη Μακράσυκα, στον Συνεργατισμό Αμμοχώστου; Είπαμε να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά όχι να αυτοπυρπολείστε μέρα νύχτα.

9. Στο θράσος. Σε απεργία οι υπάλληλοι της ΑΗΚ, «επειδή θα καταστραφεί». Ο λογαριασμός πληρώνεται εδώ και χρόνια όχι από εσάς, αλλά σε εσάς από τους χιλιάδες καταναλωτές που υπομένουν στα σπίτια και στις εργασίες τους έναν κοστοβόρο ρυπογόνο οργανισμό. Όχι άλλο κάρβουνο.

10. Στον Άγιο Βασίλη. Αυτός δεν είναι πρόεδρος, είναι ο μέγας μάγιστρος, ο αγαπούλας της πολιτικής. Στη Λευκωσία τα έδωσε όλα, λεφτά, έργα και πανεπιστήμια. Στην Πάφο έκανε τον «Φαίδωνα, δώσ’ τα όλα». Στη Λάρνακα τους έφτιαξε πεζόδρομους και ξεκινά μαρίνα, στην Αγία Νάπα έφερε το Ντουμπάι. Ε, στην αγαπημένη του Λεμεσό να μην τους χαρίσει το πιο ακριβό ίσως γήπεδο της Ευρώπης; Χάππυ όλοι; Μπορεί να αποχωρήσει;

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση