ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Λεόντιε, μη φύγεις»

Με άριστα το 10

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στη δικαίωση. Δύο τελικά τα ταξίδια του προέδρου στις Σεϋχέλλες. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015 πήγε με Boeing 767 και είδε και τον πρόεδρο των Σεϋχελλών. Προφανώς μίλησαν για το σπίτι του Μακαρίου.

2. Στην ιστορία. Αυτό το πράγμα που μας κατατρέχει με το συγκεκριμένο νησί δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι κάτι σαν κατάρα για τη χώρα. Από τον Μακάριο στον Αναστασιάδη.

3. Στο μέλλον. Είναι 2043, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου Νικόλας Παπαδόπουλος ετών 70 αποφασίζει να επενδύσει τα αποθέματα της χώρας που προέκυψαν από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην αγορά όλου του νησιού των Σεϋχελλών, το οποίο γίνεται η 7η επαρχία της χώρας. Εκεί βρίσκεται και έχει ως μόνιμή του κατοικία ο πρώην πρόεδρος Νίκος – Healthy – Αναστασιάδης 97 χρονών. Οι Σεϋχέλλες είναι η πρώτη αφρικανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κύπριοι ντιβέλοπερ κτίζουν πύργους στις παραλίες του νησιού.

4. Στον εφιάλτη. Στο άκουσμα της είδησης, συνειρμοί μεγάλοι ήρθαν μπροστά μας. Ζητούν λεφτά για να μην ανατινάξουν οκτώ νηπιαγωγεία της Κύπρου. Ερώτηση: Θα τους ζητήσουν να τους προμηθεύουν και τα νερά στα νηπιαγωγεία;

5. Στον σπαραγμό. Δεκάδες τα μηνύματα των αναγνωστών στην «Κ». «Λεόντιε, μη φύγεις», έγραφαν κάποια από αυτά. Νεανίδες και ανανεωμένες πενηντάρες σε παραλήρημα επειδή φεύγει από τις τηλεοράσεις ο Λεόντιος Κωστρίκης. Σε κρίση η εγχώρια showbiz.

6. Στις υπερβολές. Τα κτήρια εμποδίζουν τον μακαριότατο να θαυμάζει τον νέο καθεδρικό ναό από τα παράθυρα των δωματίων του. Έτσι θα έκανε και ο Περικλής για την Ασπασία και τον έχετε και περί πολλού.

7. Στην ομόνοια. Το γεγονός πως δεξιοί, αριστεροί, πολιτικοί, δήμαρχοι, σύμβουλοι και όλο το συναπάντημα ενώθηκαν εναντίον του μακαριότατου αυτή την περίοδο, δείχνει και το καλό που έκανε στον τόπο. Ένωσε το ποίμνιό του σε μια εποχή μεγάλου διχασμού και τοξικότητας.

8. Στη σοβαρότητα. Δεν διάβασα ανακοίνωση των κομμάτων για το μηδενικό επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η χώρα. Α, ρε, Σιαρλής που σας χρειάζεται.

9. Στα τσεκ. Διακόσια εκατομμύρια άρχισαν να γίνονται εμβάσματα στις επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα και παρά τις Κασσάνδρες δεν υπάρχει σοβαρή αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όπως πάει ο Πετρίδης θα μας στείλει στον δαίμονα, αν συνεχίσουμε την μουρμούρα.

10. Στο success story. Κλείσαμε ως χώρα τελευταίοι στην Ευρώπη και ανοίγουμε πρώτοι. Όχι πως παίζει και κάποια σημασία βέβαια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση