ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όλοι στο ίδιο κρεβάτι

Με άριστα το 10

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στο πάρτι. Βέβαια, θα ήθελα να γράψω μια πιο πικάντικη λέξη, περιγράφοντας αυτό που δείχνει η σημερινή δημοσκόπηση της «Κ». Με λίγα λόγια έχουμε ένα σκηνικό «όλοι εναντίον όλων». Ή καλύτερα και πιο γλαφυρά, όλοι στο ίδιο κρεβάτι.

2. Στη μάχη. Σε αυτήν τη μάχη όπου παλιές αντιστάσεις και ταμπού έχουν μειωθεί έως και εξαφανιστεί, το ποιος θα μείνει από πάνω είναι το μεγάλο ερώτημα. Όπως επίσης και ποιος θα θέλει να πιαστεί από ποιον.

3. Στην κερκίδα. Σε όλο αυτό το σκηνικό ένας στους τέσσερεις συμπολίτες μας (25%) κάθονται στα ψηλά διαζώματα των κερκίδων, δηλώνουν αναποφάσιστοι και αναμένουν πού θα φυσήξει ο άνεμος για να τοποθετηθούν.

4. Στην ανάλυση. Με βάση, λοιπόν, και αυτά που απάντησαν στις ερωτήσεις, το θέμα συζήτησης των Κυπρίων είναι η οικονομία (το πουγκί), το Κυπριακό (η ασφάλεια) και η διαφθορά (γκόσιπ). Όταν όμως θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν, όπως πάντα βλέπουν πρώτα και κύρια το πουγκί τους (40%). Διαφθορά, ταξικοί αγώνες και πράσινα άλογα.

5. Στο δράμα. Η στεναχώρια, όμως, είναι μεγάλη, βλέποντας το κόμμα του λαού να μη σηκώνει κεφάλι ούτε και στα χειρότερα της Δεξιάς. Αυτή μεγαλώνει βλέποντας την πριγκιπική εικόνα να πέφτει 10%, ενώ είναι αντιπολίτευση. Δεν θα σχολιάσω την εικόνα Άντροκ, γιατί όταν κάποιος είναι στο χώμα δεν τον πατάς από πάνω.

6. Στην πραγματικότητα. Η κατάσταση πάντως είναι τόσο άσχημη και unhealthy που η προεδράρα διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ κατάρρευσης εικόνας εν ενεργεία προέδρου. Από… «Μακάριος» τον περασμένο Ιούλιο με αποδοχή 60% και πλήρη κοινωνική στήριξη στο κυβερνητικό του έργο, έγινε «Γρίβας» και απολωλός πρόβατο με τη στήριξη λίγων σκληροπυρηνικών πιστών οπαδών στα χωριά της Λεμεσού. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

7. Στο σωσίβιο. Σαν σε ιερό προσκύνημα Φούλης και Healthy βλέπω να πορεύονται να ανάψουν ένα καντήλι στον Άγιο Κωνσταντίνο τον ψηλό τον θαυματουργό, με τη χάρη του να αποτρέψει το τρίτο κύμα της πανδημίας και να απελευθερώσει παραμονές εκλογών τη χώρα από τον ζυγό της κατοχής από τον ιό.

8. Στη στήριξη. Η στήλη στηρίζει τον αντιταξικό, αντιεξουσιατικό, αντικομφορμιστικό αγώνα με έμβλημα το σηκωμένο μεσαίο δάκτυλο. Σέξι κι όποιος αντέξει.

9. Στην αλήθεια. Το γεγονός πως όταν θα πρέπει να δείξουμε πως έχουμε αστυνομία πάντα κάτι πάει λάθος, είναι διαχρονικό και είναι η επιβράβευση των μετρίων που πάντα προάγουμε επειδή «εν δικοί» μας. Είτε είναι δεξιά, είτε αριστερά, είτε στο κέντρο, ως αντάλλαγμα για να περάσουμε νομοσχέδια. Σε λίγο θα αναπολήσουμε τον Ιωνά.

10. Στο απωθημένο. Ειρήνη, επειδή εσύ το είπες στη Βουλή, η στήλη ψάχνει εδώ και μέρες να βρει πού πουλιούνται οι γυμνές σου φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Αγοράζουμε όλοι οι χιλιάδες θαυμαστές σου, όσο – όσο, μαύρη αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση