ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πραγματικό και το ισχύον

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στο ηθικό. Βέβαια είναι νόμιμες και με διαφάνεια οι εισφορές των ‘επενδυτών’. Άλλο το νόμιμο άλλο το ηθικό Φούλη μας.

2. Στο νομικό. Τριακόσιες πενήντα τρεις πολιτογραφήσεις συνδεδεμένες με την κυβέρνηση βρήκε ο Οδυσσέας. Χοντρά – χοντρά, και με 100 χιλιάδες δικηγορική αμοιβή ο καθένας, μας κάνουν 35 εκ. έσοδα. Αγαπούλες.

3. Στο οικονομικό. Παλιά γράφαμε για το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος που έκανε τις μπίζινες του τότε Προέδρου. Μετά ήρθε το κόμμα του λαού και για να αγοράσεις χωράφι έπρεπε να περάσεις για εισφορά. Τώρα ήρθαν οι ‘δικοί’ μας και έβγαλαν το παλούτζιν.

4. Στις ψευδαισθήσεις. Αν από την άλλη πιστεύετε πως με ένα από τους τρεις συστημικούς υποψήφιους προέδρους, αυτά τα φαινόμενα θα εκλείψουν, να είστε έτοιμοι για κρύο ντουζ. Παγωμένο θα έλεγα.

5. Στο σύστημα. Αν δεν αλλάξουν οι ηγεσίες των κομμάτων και έρθει νέος αέρας που θα προσέχει και την ουσία και την εικόνα της πολιτικής απέναντι στους πολίτες, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αγαπούλες.

6. Στην εικόνα. Εστειλε ο famous Πρόεδρος το λυκόσκυλο του, ουπς, τον υφυπουργό του, να ηγηθεί του επιτελείου του Αβέρωφ. Ωραία εικόνα Αβέρωφ μου πάντως εκπέμπεις, κρατικός αξιωματούχος επιτελάρχης. ‘Εσύ ξέρεις’ έλεγε η μυθική εκστρατεία του Φύτου Κωνσταντίνου.

7. Στον αποχωρισμό. Τα βρόντηξε και έφυγε το «καλό παιδί» του ΔΗΣΥ, Γιώργος Λυσανδρίτης. Χωρίς ένα thank you tweet από τον πρόδερο, από τον αντιπρόεδρο, από την Stavriana -Koala- Kofteros.

8. Στην πολιτική. Με όλα τα πιο πάνω, περιμένω πως και πως την πρώτη δήλωση υποψηφίου που θα διερωτάται με το γνωστό βλέμμα της αγελάδας «γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική». Α χα χα!

9. Στο πουλέν. Και μέσα σε όλα αυτά ο ζεν πρεμιέ υποψήφιος έστειλε το πρώτο του σποτ. Από το σποτ ξεχώρισε και υπερκάλυψε την βασανισμένη από τις πολλές πρόβες φωνή του υποψηφίου, η γραβάτα – ουράνιο τόξο, σήμα κατατεθέν της ενδυμασίας στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Βγαλμένη ως στυλιστικό τρεντ των ’70ς και από μία από τις πρώτες έγχρωμες ταινίες της Καραγιάννης – Καραντζόπουλος «Ο τρελλοπενηντάρης», ο Δον Μαυρογιάννης τράβηξε τις γραμμές του στο ΑΚΕΛ. «Θα φορέσω τη γραβάτα – Λάμπρος Κωνσταντάρας, ενώ σε όλο το βίντεο είμαι με μονόχρωμες, αλλά μην μου ζητάτε να συμφωνήσω με τον Τσελεπή». Ετσι έκλεισε και το deal.

10. Στον αεριστήρα. Το ότι η Βουλή στο νομοσχέδιο για μειωμένο ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία δεν έβαλε εξαίρεση για τους «επενδυτές», σιγοντάροντας τους ντηβέλοπερ που πίεζαν για αυτό το σκοπό, δεν μπορεί να καταγραφεί ως μια ένδοξη μέρα για τον θεσμό. Αρά τα ρέστα ας μην τα ζητούμε για τις δικές μας πράξεις. Shit fan.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση