ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το θείο βρέφος, τα σιδεράκια και η γεωργό-τεχνολογία

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στον Κιστιμένο. Δεν έπαιξαν τον φίλτατο Αχιλλέα για πρόεδρο οι σύντροφοι και έβγαλε αμέσως τα μαχαίρια για τον μπον βιβέρ Μαυρογιάννη. Αγαπητέ μου Αχιλλέα, όταν αποφασίσουμε πως θέλουμε να γίνουμε Προέδροι της Δημοκρατίας προσέχουμε τις δουλειές μας ως δικηγόροι. Αυτό το «άλλο δουλειά άλλο πολιτική» που υπερασπιζόταν και ο μακαρίτης ο Τάσσος, ήταν πριν από το twitter.

2. Στον διπλοθεσίτη. Άντε και ήταν διπλοθεσίτης ο μπον-βιβέρ Μαυρογιάννης. Και τι έγινε; Εδώ είχαμε την Κρύσταλ διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και λάμβανε τρεις συντάξεις. Και όλα ήταν ο κ. By the way, αν αληθεύει ο αστικός μύθος πως η Christine – the bitch– Lagarde ζήτησε να τη συναντήσει, θα σκίσω το μαγιό μου.

3. Στα πουλιά. Και τι θα γίνει τώρα με τους Οικολόγους; Θα πάνε με Αχιλλέα που θέλει η μαντάμ ή Μαυρογιάννη που θέλει η πέρδικα; Όχι, ο πρόεδρος δεν έχει άποψη, αντιγράφει τον Στέφανο. Εγώ προτείνω να κατέβει η μαντάμ.

4. Τον πόλεμο. Με μεγάλη αγωνία αναμένουμε οι θαυμαστές του πολιτικού αντικομφορμισμού την τοποθέτηση της Ειρήνης για την επιλογή του κόμματός της. Το πλέον σημαντικό όταν θα τοποθετηθεί τι χρώμα ταγιέρ θα φοράει; Με ποια σημειολογία;

5. Στο πόρισμα. Θυμάστε που ο πολυμήχανος είχε στηρίξει τον προεκλογικό αγώνα του ΔΗΚΟ στις βουλευτικές με το πανό αναρτημένο στο κτήριο της υπηρεσίας να γράφει «οι φάκελοι των διαβατηρίων στον Γενικό Ελεγκτή»; Οι φάκελοι δόθηκαν μετά το πέρας των ελέγχων από την Εισαγγελία εδώ και 9 μήνες. Και η υπηρεσία κιχ δεν έβγαλε. Εντάξει έκανε λίγες διαρροές στο αγαπημένο της φύλλο.

6. Στην πλατεία. Το twitter κατά τον Elon Musk είναι η πλατεία του χωριού όπου γίνονται οι συζητήσεις και ανταλλάσσονται οι απόψεις. Η πλατεία όμως ποτέ δεν έβγαζε πρόεδρο, αυτόν το έβγαζαν τα νοικοκυριά, που κατά κανόνα δεν συμμετείχαν στις κοκορομαχίες της πλατείας. Αυτό να το ξέρουν οι «ινφλουένσερ» που μετρούν την εκλογική επιρροή από τα σχόλια στα σόσιαλ.

7. Στο ξεκαθάρισμα. Ο Elon τώρα που αγοράζει το μαγαζί είπε και κάτι άλλο: Θα κλείσει λέει όλους τους bots λογαριασμούς και τους Fake. Θα μας λείψουν οι ινφλουένσερ – φυντάνια.

8. Στα ξένα. Μετά από εμάς, οι Αμερικανοί βολιδοσκόπησαν και του αδερφούς Ελλαδίτες για αποστολή ρωσικού οπλισμού στην Ουκρανία. Ο ίδιος χαμός έγινε. Η ίδια ράτσα είμαστε.

9. Στην εμφάνιση. Το είπε και το έκανε το θείο βρέφος, και εξήγγειλε υποψηφιότητα για τις προεδρικές. Φορώντας τα σιδεράκια στα δοντάκια του το μωρό. Μα τι χαριτωμένο που ήταν το μωρό.

10. Στο μηδέν. Το θείο βρέφος μίλησε 25 ολόκληρα λεπτά στο youtube και μετρήσαμε αναφορές σε 63 διαφορετικά target groups. Μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο. Εκτός από έναν, τον Μαργαρίτη Σχοινά: Καμία κουβέντα για τη θέση της Κύπρου στην Ευρώπη, την ευρωπαϊκή οικογένεια, την πολιτική του για τα σεισμικά γεωπολιτικά δρώμενα που αλλάζουν τώρα την ήπειρό μας. Ούτε για τη θέση της Κύπρου στη Δύση ή την Ανατολή. Ούτε για τα ενεργειακά, τις περίφημες Τριμερείς, τις γεωτρήσεις, τους αγωγούς. Είναι υπέρ του δυτικού προσανατολισμού της χώρας; Ή υπέρ των αδεσμεύτων; Ή του ξανθού γένους; Ερωτήματα που αν δεν ακούγαμε την έμφασή του στη γεωργο-τεχνολογία, δεν θα τα θέταμε.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση